FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 2-1

CSU CRAIOVA - FCSB 2-1 // Au rupt blestemul în memoria lui Balaci! Oltenii au revenit fantastic în repriza secundă cu FCSB: prima victorie cu roș-albaștrii pentru o echipă din Craiova după 16 ani!

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 23:03

CSU Craiova s-a impus în fața celor de la FCSB, scor 2-1, într-o zi marcată de moartea celui mai mare fotbalist al Olteniei, Ilie Balaci. 

Începutul meciului i-a fost dedicat "Minunii Blonde". Întreaga suflarea de pe Ion Oblemenco i-a scandat numele și îi pregătise un moment special, în minutul 8. Totul a fost stricat de autogolul marcat de Kelici. Cu două secunde înaintea trecerii în minutul 9, mingea s-a scurs în poarta lui Pigliacelli. 

Florin Tănase a ratat o ocazie mare în minutul 33. A reușit o combinație în viteză în careul gazdelor și a trimis cu exteriorul, puțin pe lângă. Mitriță a ripostat două minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri. Mingea a fost oprită fără probleme de Bălgrădean.

Dică, neinspirat

Dică a fost primul care a mutat. L-a introdus pe pe Olimpiu Moruțan în locul lui Florin Tănase, fotbalist care fusese avertizat cu un cartonaș galben în primele 45 de minute. Golul egalizator a venit în minutul 50. Bosniacul Elvir Koljic a punctat, cu o execuție din alunecare, după o pasă venită de la Bărbuț, și a ajuns la 5 goluri marcate în 5 meciuri pentru olteni .

Dică l-a scos imediat pe Ovidiu Popescu, considerat responsabil la golul primit. Mijlocașul a fost depășit foarte ușor de Bărbuț înaintea pasei.

Romario Benzar a ratat o oportunitate foarte bună în minutul 71. Gnohere obținuse o lovitură liberă după un duel cu Donkor, iar fundașul dreapta al celor de la FCSB a executat două palme peste poartă.

Schimbările lui Dică s-au dovedit neinspirate. Texeira a pierdut o minge la jumătatea terenului, apoi l-a lăsat nesupravegheat pe Fedele, la marginea careului de 16 metri. Italianul a șutat puternic, în plasa laterală, și a făcut 2-1.

Finalul a fost unul fragmentat. Oltenii și-au văzut interesul, au obținut o mulțime de lovituri libere în jumătatea adversă, iar în minutul 86 puteau da lovitura de grație. Junior Morais a comis un henț pe linia porții și a fost eliminat de pe teren, dar Koljic a fost blocat de Bălgrădean la penalty. 

FCSB pierde împotriva unei formații din Craiova după 16 ani. Precedenta victorie cu roș-albaștrii obținută de olteni a fost în 2002, scor 3-1, obținută de FC U Craiova. 

FCSB pierde două meciuri consecutive în Liga 1 pentru prima dată în 2018. Ultima oară se întâmplase așa în noiembrie 2017, 0-1 cu Poli Iași și 0-2 cu Astra.

Clasament actualizat

FCSB pierde prima poziție în dauna celor de la CFR Cluj, în timp ce Craiova urcă pe poziție de play-off, a 5-a, la două puncte în spatele adversarei de astăzi. 

clasament

CS U Craiova - FCSB 2-1
Au marcat: Koljic '50, Fedele'72 / Kelici (autogol) '8

Junior Morais a văzut cartonașul roșu pentru un henț făcut pe linia porții în minutul 87. Koljic a ratat lovitura de la 11 metri. 

Dică a schimbat la pauză. L-a introdus pe Olimpiu Moruțan în locul lui Florin Tănase, jucător cu cartonaș galben. 

  • Golul de 1-0 al celor de la FCSB a fost marcat chiar în minutul 8, cel în care trebuia adus un ultim omagiu memoriei lui Ilie Balaci. Detalii AICI.
  • Startul partidei dintre CS U Craiova și FCSB a oferit momente emoționante. Fanii olteni au izbucnit în lacrimi. Detalii AICI.

echipele de start

CS U Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelici, Martici - Bărbuț, Fedele, Mateiu, Bancu - Mihăilă, Koljic, Mitriță
Rezerve: I. Popescu - Meza Colli, Rocha, T. Terreira, I. Briceag, K. Markovic, A. Burlacu
Antrenor: Devis Mangia

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Filip, Morais - Nedelcu, Ov. Popescu - Fl. Tănase, D. Man, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: A. Vlad - F. Teixeira, Zlatinski, M. Roman, O. Moruțan, Rusescu, Jakolis
Antrenor: Nicolae Dică

Cele două formații au obiective relativ diferite. Oltenii sunt pe locul 7, cu 16 punte și trag tare să termine sezonul regulat pe un loc de play-off, în timp ce FCSB e în luptă directă pentru primul loc cu CFR Cluj. Roș-albaștrii au 21 de puncte și sunt la două lungimi în spatele ardelenilor.

 
 

CLASAMENT ACTUALIZAT

REZULTATE + PROGRAM ETAPA A 12-A:

Vineri:
FC Voluntari - Concordia Chiajna 4-0 Detalii AICI
CFR Cluj - Poli Iași 1-0 Detalii AICI
Sâmbătă:
Hermannstadt - Astra Giurgiu 0-2 Detalii AICI
Viitorul - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-3 Detalii AICI
Duminică:
18:00 Gaz Metan - FC Botoșani
21:00 CS U Craiova - FCSB
Luni:
21:00 Dinamo - Dunărea Călărași

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (453)
suporterucv
suporterucv  •  22 Octombrie 2018, 15:51
Postat de radu_mihai pe 22 Octombrie 2018, 11:24

Tinere, mai bine nu mai comenta, esti lipsit de onoare si fidelitate, ti-ai lasat echipa la greu si te-ai dat cu echipa psd-ului, cu cine tineai in 2013? O echipa trebuie sa porneasca din liga a 4-a,nu din liga a 2-a, noul FCU a inceput din liga a 4-a dupa ce vechiul club a intrat in faliment, el este acum urmasul echipei de legenda, chiar daca are acest patron care a contribuit la falimentul echipei, alaturi de sandu,dragomir si multi altii. Nu are nimic CSU si o sa dispara cand o sa revina adevarata Universitatea.

Ne-am dat cu echipa/clubul care are dreptul sa poarte LEGAL numele de UNIVERSITATEA. In 2013 tineam cu FCU pt ca nu intrase in faliment si nici nu i se anulase vreo marca. Simplu. Din ce liga a inceput chiar nu ne intereseaza, pe bune...as fi vrut sa inceapa daca se putea chiar din liga 1, precum Steaua si Dinamo (in 47 si 48). Pe aia nu-i mai intereseaza din ce liga au inceput !! In rest, mai citeste explicatiile date de colegul Andras, pt ca sunt chiar corecte si documentate. Asta daca te duce capul ...evident. Daca nu, incercati macar sa suferiti mai cu decenta dupa victoria uriasa de aseara.

suporterucv
suporterucv  •  22 Octombrie 2018, 15:38
Postat de Yuri Firsov pe 22 Octombrie 2018, 11:34

CAND 16 ANI TE-AI FACUT DE RAS NEREUSIND NICI O VICTORIE CU STEAUA AR TREBUI SA TACI ALTI 16 ANI!!!!FARA ARBITRUL DE ASEARA SE FACEAU ....17ANI DE SECETA!!!!!

In 16 ani, in jumatate din meciuri ati castigat cu arbitrii sau ati avut noroc chior, cum era sa aveti si aseara !! In cealalta jumatate vi le-am dat noi ...amaratilor !! Aseara insa s-a terminat cu pomenile...aroganta a ramas de voi. Pa

196183091137981
Sorin Ionescu  •  22 Octombrie 2018, 15:23

*** băiete, ia-l și pe Dica cu tine, vă chemăm noi dacă ne va fi dor de voi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (453)
Comentează