FOTBAL  »  Superliga  »  SPANIA / FC BARCELONA - ATLETICO MADRID 3-0

Cu clasa

Articol de GSP - Publicat luni, 08 octombrie 2007 00:00

Barca s-a impus in special prin fotbalul superior generat de inepuizabilul Lionel Messi. Ciudata ora, 18:00 (17:00 in Spania), pentru un duel FC Barcelona - Atletico. Cele doua formatii au trebuit insa sa se conformeze regulilor impuse de razboiul televizarilor si sa se confrunte atit de devreme pentru prima data dupa un deceniu.

Barca s-a adaptat mult mai bine noilor conditii (3-0). Desi madrilenii, ultimii musafiri care cistigasera pe "Camp Nou" din februarie 2006 incoace, s-au tinut tare, catalanii nu s-au blocat. Responsabil cu declicul a fost, desigur, Lionel Messi. Argentinianul s-a distrat cu defensiva oaspete. Decisiv. Prima data a centrat din stinga, nu tare, Abbiati a scapat impardonabil mingea, preluata si trimisa lejer in plasa de Deco (16). Dupa aceea (19) a combinat cu Ronaldinho pe stinga si l-a executat pe portarul italian cu un sut in diagonala. A fost al 6-lea sau gol in tot atitea etape jucate. Messi a facut alte doua faze, nefinalizate.

Cu 17 goluri inscrise in ultimele 5 partide, Atletico a cautat sa riposteze. Ofensiva, cu golgeterul Aguero (5 reusite) bine tinut in friu, n-a avut insa flacara; doar Maxi Rodriguez a dat emotii, sut sub bara respins de Valdes. In schimb, Barca a preferat contrele, datorita carora a produs mai mereu panica. Tot Messi a fost la capatul celei mai periculoase: scapat central in viteza, a tras, dar Abbiati a deviat in bara. Xavi n-a iertat. Nou-intratul Giovani a centrat din stinga, iar mijlocasul spaniol a reluat simplu din 8 metri. Verdictul era dat.

De la fluieraturi la aplauze

Meciul cu Atletico a fost primul disputat pe "Camp Nou" de Ronaldinho dupa 18 zile de pauza. El jucase ultima data acasa in Liga, la 3-0 cu Lyon, cind, dupa o evolutie sub asteptari, a fost inlocuit in fluieraturile fanilor. Reintors, brazilianul a incercat sa se revanseze. A alergat mult, s-a zbatut, a cautat sa marcheze. A avut doua oportunitati, ambele ratate, una neverosimil: singur la 12 metri, a trimis mingea pe linga poarta goala! Totusi, suporterii i-au apreciat eforturile si l-au aclamat la iesirea din minutul 81.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează