FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cu ei se reconstruiește Dinamo » Negoiță a decis cine va fi păstrat la echipă + cum ar putea arăta "11"-le "câinilor" în sezonul 2018/2019

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 14 martie 2018 09:00

”Câinii” vor păstra la vară 5 veterani din actuala echipă, iar aceștia vor pune umărul la dezvoltarea jucătorilor tineri și fără experiență.

Din vară se anunță o revoluție la Dinamo! Ratarea play-off-ului și a Cupei României din acest sezon și neimplicarea financiară a finanțatorului Ionuț Negoiță îi obligă pe conducătorii clubului să formeze o echipă din ce se găsește prin propria curte, fără transferuri.

Totuși, șefii din Ștefan cel Mare și-au făcut deja un plan și au discutat cu 5 fotbaliști din lot care vor forma scheletul noului Dinamo. Este vorba despre Nistor, Mahlangu, Hanca, Pesici și Salomao. Aceștia mai au contracte cu "câinii roșii" și din vară și vor intra automat în noua strategie.

Ca în 2013!

Lângă aceștia vor apărea jucători titulari puști ca Robert Moldoveanu, Mihai Popescu sau Iustin Popescu în poartă. Katsikas va rămâne și el pentru că mai are contract cu Dinamo până în vara lui 2019, dar nu este considerat variantă de bază pentru că are mai mereu probleme medicale. În rest, la finalul sezonului vor pleca 9 fotbaliști, printre care nume grele ca Penedo, Palici, Torje sau Nemec.

O revoluție atât de serioasă nu s-a mai văzut din 2013, când Dinamo a fost preluată de Ionuț Negoiță. Atunci actualul finanțator a epurat treptat echipa de fotbaliști cu salarii mari ca Andrei Cristea, Srgian Luchin sau Cristi Bălgrădean.

Dacă Ionuț Negoiță nu-și va schimba poziția de a nu se mai implica deloc financiar, planul managementului este ca din sezonul viitor clubul să se autosusțină fără datorii și să evite retrogradarea. Oricum, prin renunțarea la cei 9 jucători, bugetul salarial va scădea practic la jumătate, cei care pleacă având printre cele mai mari salarii din lot. 

"Nu vor fi aduşi jucători liberi din străinătate de data aceasta, 90% vor fi tineri. Clubul trebuie să se autosusţină financiar, adică să cheltuiască cât produce"
Alexandru David, președinte Dinamo la PRO X

"Trebuie să fim sinceri cu noi şi să fie foarte clar că obiectivul este schimbat. Nu mai discutăm despre o poziţionare în primele trei sau, mai ştiu eu, campionate, trofee, ci să ne setăm obiectivul în funcţie de lotul pe care îl vom avea, format din tineri. Chiar dacă acel obiectiv poate fi şi cel de a evita retrogradarea"
Alexandru David, președinte Dinamo la PRO X

Ce jucători pleacă din vară

Nume Post Vârstă

  • Penedo portar 36
  • Brănescu portar 23
  • Marici stoper 30
  • Romera fundaș dreapta 30
  • Nica fundaș dreapta 24
  • Monroy închizător 30
  • Palici mijlocaș ofensiv 30
  • Torje mijlocaș dreapta 28
  • Nemec atacant 32

Cum ar putea arăta Dinamo în sezonul 2018/2019

I. Popescu - Corbu, M. Popescu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu - Mahlangu, Nistor - Hanca, Pesici, Salomao - R. Moldoveanu
Rezerve: Muțiu, Târcoveanu, P. Petre, Katsikas, D. Popa, I. Șerban, L. Gheorghe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
kriss11111
kriss11111  •  14 Martie 2018, 20:16

Mai vedem pana atunci ce va fi...cert este ca Negoita nu a cumparat nici macar un jucator de cand a preluat echipa , in schimb a vandut si revandut tot ce a putut . Greu sa te gandescti la vreo performanta in asemenea conditii ...va vinde el si tinerii jucatori ca atat ia mai ramas ...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  14 Martie 2018, 15:53

Pișleagă ce zice? Dar Călinescu? Au transmis formula ideală de echipă?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Martie 2018, 12:55
Postat de dinamo100 pe 14 Martie 2018, 12:08

As putea paria ca nici macar aceasta "strategie" nu va fi pusa in practica. Orice oferta venita pentru vreunul din cei considerati "scheletul" va fi acceptata fara clipire! Daca David a "recunoscut" care sunt noile obiective, tind sa cred ca de fapt e chiar mai rau si se vor cauta jucatori liberi din ligi inferioare care accepta sa joace pe sume modice.

sincer din acel schelet, nu stiu cine ar putea sa primeasca vreo oferta. hai sa spunem prin absurd ca ar oferi cineva 300k pe Hanca. tu nu l-ai da la ce joaca ? Eu as vrea sa vad 6-7 jucatori tineri in echipa, nu ma intereseaza pe ce loc terminam dar macar in felul asta stiu ca se cresc niste jucatori dinamovisti. dacat se termina pe 3-8 cu ciurucuri aduse in strainatate. Va veni sper eu si perioada cand Dinamo va fi potenta financiar. Poate o data cu construirea noului stadion peste cativa ani. Dar pana atunci hai sa nu ne batem joc de jucatorii crescuti la Dinamo..sa-si termine junioratul si sa fie trimis pe maidane pe la Calarasi sau mai stiu eu pe unde. Eu cred ca Dinamo cu Petre, Moldoveanu, Dudea Ciobotariu, Tarcoveanu, chiar si Olteanu poate creste in 2-3 la nivel de echipa de playoff. De ce nu ?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează