FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Dădusem 12.000 $ doar amenzi de circulație în Coreea, să vă explic de ce”

Articol de , - Publicat miercuri, 12 august 2020 13:01 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 13:26

Povestea incredibilă a felului în care Ionuț Luțu, fost jucător la Steaua, Rapid sau Craiova, a ajuns să fie mâna dreaptă a lui Gigi Becali, din 2010 până în prezent. Luțu a acordat în 2012 un interviu GSP în care a mărturisit cum și-a făcut praf averea strânsă în fotbal și cum Becali l-a salvat de la faliment. 

  • Ajuns la 45 de ani, Ionuț Luțu a jucat de-a lungul carierei la Craiova, Galatasaray, Steaua sau Rapid, cu perioade excentrice în Kazahstan sau Coreea de Sud;

Ionuț Luțu pentru GSP: „Unul singur m-a ajutat, am dormit la el în Militari”

„De-a lungul carierei, n-am cîştigat foate mulţi bani, dar cu totul să fi avut vreo două milioane de dolari. Cam aşa. Câți bani aveam cînd m-am lăsat de fotbal? N-aveam nimic! Eu îmi făcusem calcule că după 32 de ani încep să strîng bani, dar m-a prins unul prin Kazahstan, mi-a rupt piciorul şi na, mai strînge bani, Luţule! Nu mai aveam deloc, nimic! Atunci am realizat că situaţia e groasă rău. Îmi veneau în minte toate tâmpeniile pe care le-am făcut. 

De exemplu, cum am plătit în Coreea numai amenzile rutiere 12.000 de dolari. Păi, era o bandă pe care nu mergeau decît mijloacele de transport în comun. Toţi repectau regula şi banda aia era liberă mereu. Eu mă băgam mereu pe ea, eram şmecher, e adevărat că ajungeam repede la Seul, dar şi cînd am văzut nota de plată, 12.000 de dolari...

Încercasem eu vreo două-trei afaceri, cu tiruri, cu un magazin de lustre la Craiova, cu un club la mare. Cu tirurile am pierdut mulți bani, cu magazinul de corpuri de iluminat, la fel. Gigi Becali mi-a întins mîna când, dacă mă gîndesc mai bine, eram deja dincolo de marginea prăpastiei. Am avut case, terenuri. Aveam 4 apartamente aici, în Bucureşti. Le-am vîndut, ce să se întîmple? Aveam nevoie de bani. Voi chiar nu înţelegeţi că nu mai aveam deloc bani cash?

Cînd m-am întors din Kazahstan aveam vreo 5-6 miliarde de lei, dar i-am pierdut cu becurile mele. Am mai încercat să joc eu la Craiova, dar aveam probleme cu piciorul şi Mititelu îmi dădea cîte 1.000 de euro.

RÂZI CU NOI :D » 5 poveşti fabuloase cu Ionuţ Luţu: cum l-a driblat pe Ogică, sex oral între titulari şi de ce l-a ameninţat Olăroiu cu bătaia în Coreea

Unul singur. (Arată înspre un tip sub 30 de ani cu care a venit la interviu). Restul, v-am zis, m-au uitat la greu, deşi erau seri în care ieşeam cu ei şi aveam ambele buzunare burduşite cu cîte 10.000-20.000 de dolari sau euro şi cînd mă întorceam acasă nu mai aveam nimic. Dădeam în stînga şi în dreapta pentru ei. Mi-a plăcut viaţa, ăsta e adevărul...

 El mi-a fost prieten adevărat pînă la capăt, adică şi la greu. După ce am vîndut şi apartamentele alea patru de care v-am zis şi am terminat şi banii ăia, nu mai aveam nici unde să dorm. El m-a primit în apartamentul lui din Militari. («Hai, nu mai exagera, că nu era chiar așa, să nu mai ai unde să dormi», intervine prietenul lui). Exagerez pe dracu', chiar nu mai aveam unde, crezi că mai veneam să dorm la tine dacă aş fi avut unde? E, aici a intervenit Gigi Becali, care m-a scos din prăpastie şi m-a scăpat de belele. Ăsta e adevărul!”, a explicat Ionuț Luțu. 

Cum l-a salvat Gigi Becali pe Ionuț Luțu:

- Ionuţe, cum ai ajuns să-l cunoşti pe Gigi Becali? 
- Îl ştiam de când jucam la Steaua, era pe lîngă echipă, venea cu noi în mai toate deplasările, era prieten cu nea Viorel Păunescu, parcă ne mai dădea şi ceva prime. Apoi, la vreo jumătate de an după ce am plecat în Coreea, am vrut să revin la Steaua pentru că aveam eu nebuniile mele, să nu stau deloc plecat, însă nu s-a putut. Coreenii cereau mulţi bani.

- Dar să lucrezi pentru el cum ai ajuns? 
- Aveam un prieten comun şi mai mergeam cu el pe la palat. După ce m-am întors din Iordania m-a întrebat «ce faci, mă, ce ai de gînd? Hai la Steaua, că vreau să te ajut»» Şi am rămas la el, au trecut doi ani şi jumătate.

Citește și alte știri despre FCSB:

Cum a fost scos din sărite Gigi Becali de Daniela Crudu! Detalii spectaculoase din vestiarul FCSB: „Nu a fost ok”

EXCLUSIV Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  12 Septembrie 2020, 07:18
Postat de pompescu pe 12 August 2020, 18:26

Pai n-a realizat nimic in viata, desi a avut toate conditiile, plus ca a fost un fotbalist destul de bun. Familie n-are, bani nu, viata nu. Este disponibil 24 din 24 ore pentru cioban. Ciobanelul l-a angajat(daca o fi intradevar angajat) fiindca Lutu e un tip mai glumet si avea nevoie de un bufon sa-l distreze.

Ca talent a fost chiar extraordinar. Stiu ca dribla incredibil. O facea insa de-a latul terenului. Nu era o exagerare sa fie considerat “noul Hagi”. Pe langa talent iti trebuie insa si minte. Iar in fotbalul actual, in care eficienta este esentiala, un jucator care dribleaza de amorul artei nu inseamna nimic. Pacat de el !

gicab
gicab  •  12 Septembrie 2020, 06:49

Persoanele slabe se înconjoară de persoane și mai slabe... e in firea lucrurilor

1260234347346768
Ioan Trisi  •  11 Septembrie 2020, 23:53

La cata minte are, nu e de mirare!De asta a si ajuns sluga lui JIJI!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează