FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Revelația Ligii 1 pune la cale strategia pentru sezonul viitor: „Cu 5 milioane în plus ne-am putea lupta la titlu”

Sepsi luptă cu CS Universitatea Craiova pentru locul 3 // foto: Imago
Sepsi luptă cu CS Universitatea Craiova pentru locul 3 // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 13:59 / Actualizat marti, 18 mai 2021 14:28

Laszlo Dioszegi, patronul atipic al lui Sepsi OSK, a vorbit despre planurile de viitor de la formația covăsneană, cea mai în formă echipă din Liga 1 în acest moment.

- Domnule Dioszegi, sunteți de 10 ani patron la Sepsi. Ce înseamnă acest club pentru dumneavoastră?
- Totul! În 2011, l-am fondat împreună cu trei prieteni. Voiam să ajungem până la Liga a 2-a, unde să stăm 2-3 ani. Niciodată nu am gândit că putem ajunge la Liga 1. Suntem de 4 ani, ceea ce e un lucru extraordinar. Un oraș de 50.000 de locuitori să aibă echipă în Liga 1. Sper ca și în viitor să mai putem pune piedici granzilor. Doi, trei sau chiar zece ani.

- Veți avea un stadion nou, la ce vă obligă?
- Să rămânem în top. Să avem o echipă bună care să se bată pentru locul 3 sau 4. Să fim totuși cu picioarele pe pământ! Mă tot repet, noi nu avem buget de primele 3 locuri. Dar cred că inima contează mai mult decât banii.

Dioszegi: „Petrom sau OMV ar avea bani să cumpere numele stadionului”

- Ce mai urmează pentru Sepsi?
- Avem un stadion nou, magazin, vom avea un muzeu, cred că pentru moment e suficient unde am ajuns. Nu înseamnă că la anul vom lăsa garda jos. Vom face tot posibilul să fim mai sus. Ferenc Puskas, cel mai mare jucător din Ungaria, avea o vorbă: "Bani puțini, fotbal puțin! Bani mulți, fotbal mult!". Din păcate, asta se adeverește în ziua de azi. Dacă am avea încă 5 milioane de euro în plus puteam spera la mai mult, chiar la titlu. Așa, cred că un loc în primele 6 e ceva extraordinar.

- V-ați găsit sponsor pentru stadion?
- N-am găsit încă. Nici n-am mai depus cereri oficiale. Cred că sunt multe firme în România care pot prelua acest nume. Mă gândesc la un Petrom, OMV sau chiar niște bănci. Firme care-și permit să plătească bani frumoși pentru a prelua numele. Nu putem vinde numele pentru 50.000 sau 100.000 de euro. Nu rentează. Așa, mai bine mai așteptăm.

Revelația Ligii 1 pune la cale strategia pentru sezonul viitor: „Cu 5 milioane în plus ne-am putea lupta la titlu”
Laszlo Dioszegi

Dioszegi, patron Sepsi OSK: „Prelungim cu Leo Grozavu”

- Restricțiile s-au mai rărit, au revenit sponsorii?
- Nu s-au schimbat multe după relaxare. Nici nu avea cum. E prea din scurt, poate într-o lună sau două vor reveni sponsorii lângă noi.

- Cât ați pierdut în acest an?
- Undeva spre 20% din încasări. De la 6 milioane de euro, bugetul echipei a coborât cam pe la 5 milioane, maximum 5,2 milioane. Contează mult! Dacă aveam încă un milion de euro, aveam doi jucători cu 10.000 sau 15.000 de euro salariu. Așa speram la mai mult! Nu suntem nemulțumiți însă nici cu locul 4. Poate totuși prindem locul 3, să luăm bronzul, ca la Olimpiadă. Ar fi ceva nemaipomenit.

- Leo Grozavu e la final de contract, riscați să-l pierdeți?
- În niciun caz! E antrenorul nostru. I se termină contractul, dar cu siguranță îl vom prelungi. Știm că și dânsul vrea să continue. Vom ajunge 100% la o înțelegere.

- Dacă vin oferte, aveți jucători de vânzare?
- Nu mai pleacă nimeni pe bani de la Sfântu Gheorghe, adică dintre jucătorii de bază. A plecat Safranko, care e un jucător foarte bun. Chiar îmi pare rău de el. Au plecat Ștefan, Nouvier, care a zis că nu mai e cu capul aici, Rapp care nu prea a demonstrat multe, probabil vor mai pleca vreo 5 jucători. I-am adus pe Bărbuț și Golofca, probabil că în 4-5 zile vor mai veni doi jucători. Nu vreau să le dau numele, pentru că suntem pățiți, cazurile Andrei Sin, Briceag și Ante Vukusici. Jucători care s-au răzgândit în ultimul moment.

- Simțiți o schimbare de percepție asupra clubului Sepsi?
- Se simte un respect mai mare, față de primul an de Liga 1. Chiar le mulțumim tuturor pentru asta! Și-au dat toți seama că suntem curați, o echipă mică, dar cu inimă mare.

- Care e cea mai mare greșeală făcută de când sunteți în fotbal?
- Faptul că eu am încredere în oameni. În oricine, poate o încredere prea mare. Mereu cred tot ce mi se spune. La noi nu există minciună, așa am fost educat de părinții mei. Au fost jucători care nu și-au respectat blazonul. Cum e cazul lui Rachid.

Stadionul va fi gata la mijlocul lui august. Îl vom inaugura cu un meci de Liga 1. Să vedem care va fi norocoasa. Acea echipă va avea bucuria de a fi la sărbătoare. Toată ziua va fi una spectaculoasă, în iulie definitivăm planul.

Sperăm ca Universitatea să câștige Cupa României. Așa vom putea merge la baraj pentru cupele europene. Nu ne va fi ușor! Chindia și Dinamo pot pune probleme. Vom da totul pentru acel vis, de a juca măcar un meci în cupele europene.

Mi-a plăcut Dan Nistor acum doi ani. Atunci îl voiam la Sfântu Gheorghe. A fost o dorință personală. A trecut timp de atunci, acum avem nevoie de jucători mult mai buni decât el.

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1:

Anunță spectacol la derby-urile dintre FC U și CS U Craiova: „Vor fi transmise în străinătate”

Ouzounidis e sigur de post la Craiova, chiar dacă echipa a pierdut 4 meciuri la rând în play-off

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
gazistu
gazistu  •  19 Mai 2021, 10:00

BV SEPSI

2435511516493462
Blénessy Botond  •  18 Mai 2021, 21:10
Postat de adriann_ pe 18 Mai 2021, 14:51

Daca echipa asta nu era finantata de la Budapesta merita tot respectul nostru. Asa insa, e usor sa te ridici pana la un anumit nivel cand un guvern strain pompeaza bani in tine.

Tu vezi de Veorica ta, dna consilier BNR, *** de meserie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  18 Mai 2021, 16:16
Postat de pspsps pe 18 Mai 2021, 15:30

echipa nu e finantata de la Budapesta! E adevarat ca guvernul maghiar se implica in constructia bazei materiale (lucru pe care ar trebui sa il facem si noi pentru minoritatile noastre din tarile vecine, dar nu il facem pentru ca suntem o natie de ***) dar nu in bugetul echipei (transferuri, salarii etc.)

Nu numai a bazei materiale ci si a academiei. Dar astia sunt banii de la vedere. Sa fim seriosi, daca luam lista sponsorilor de la Sepsi o sa vedem ca sunt companii care fac afaceri seriose prin Ungaria etc. Astia n-ar fi dat niciodata sumele alea daca nu primeau semnal de la Viktor Orban etc. Nu faci buget de locul 3 cu un patron de brutarie dintr-un oras de 50.000 de locuitori, hai sa nu ne mintim singuri...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează