FOTBAL  »  Superliga  »  ALEXA A REFUZAT O SUMĂ IMENSĂ ÎNAINTE DE POLI - DINAMO ZAGREB!

Dan Alexa a refuzat 500.000 de euro pentru a "trînti" meciul cu Dinamo Zagreb! Vezi toate reacţiile!

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2009 00:00

Mijlocaşul lui Poli Timişoara, Dan Alexa, a primit o ofertă de 500.000 de euro din partea fostului arbitru Sorin Altmayer pentru a pierde meciul cu Dinamo Zagreb din cadrul grupelor Europa League.

Căpitanul Viola urma să facă un penalty şi să se asigure că echipa sa pierde meciul. Acesta a refuzat propunerea şi l-a anunţat pe patronul echipei, Marian Iancu, de tentativa de fraudare a meciului cu Dinamo Zagreb.

Toate detaliile le găsiţi în Gazeta Sporturilor de mîine!

Marian Iancu: "Orice jucător al lui Poli refuza banii!"

Marian Iancu, patronul lui Poli Timişoara, a recunoscut în direct la Fanatik Show că este la curent cu faptul că un jucător al echipei sale a fost abordat pentru a nu-şi apăra corect şansele în meciul cu Dinamo Zagreb din grupele Europa League, pierdut cu scorul de 0-3.

"E un subiect pe care clubul îl cunoaşte, dar nu vreau să îl abordez. Noi ne-am luat toate măsurile şi ne-am izolat din toate punctele de vedere. Nu pot să implic clubul într-un asemenea scandal. Sînt puţine lucruri care mă pot şoca, dar mă bucur că în cadrul clubului există caracter.

Clubul nu are mijloacele să demonstreze că jucătorul a fost abordat de cineva, dar mă bucur că există caracter. Lucrurile vor ieşi la iveală", a spus Marian Iancu la Fanatik Show la Digi Sport.

Patronul Timişoarei a completat dezvăluirile într-o intervenţie felefonică la sportro: "Am primit astfel de oferte şi la meciurile din Liga I. Am tăcut şi ne-am văzut de treabă, vrem să ieşim cît mai repede din această mizerie".

» ...despre refuzul jucătorului: "Orice jucător al lui Poli Timişoara ar fi refuzat cei 500.000 de euro! Toţi cei din cadrul clubului sînt oameni de onoare!"

Alexa: "Am fost şocat! Cu o săptămînă înainte de meciul cu Zagreb mi s-a propus, am rezolvat rapid cu Iancu!"

Căpitanul Politehnicii Timişoara, Dan Alexa, a mărturisit cum a decurs tentativa de mituire al cărei subiect a fost înaintea jocului cu Dinamo Zagreb din grupele Europa League.

"A venit cineva la mine înaintea meciului cu Dinamo Zagreb, am rezolvat imediat situaţia cu domnul Iancu. Totul s-a petrecut cu o săptămînă înainte de meci, nu am nici o dovadă şi nu vreau să mai şi plătesc pentru asta, de aceea nu pronunţ nume.

M-am simţit jignit şi am o repulsie extraordinară. Dacă se va merge în continuare cu acest caz, probabil acel om va avea mult de suferit. E cunoscut de foarte multă lume în Timişoara, ne salutam, însă nu mă aşteptam să facă aşa ceva", a spus Alexa la Contraatac.

Valentin Alexandru: "UEFA nu glumeşte în astfel de cazuri, va face o anchetă serioasă"

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a comentat scandalul în care este implicat numele Politehnicii Timişoara şi avertizează asupra măsurilor drastice pe care le poate lua UEFA în acest caz.

În urma unei anchete serioase, forul continental va lua o decizie. Apoi, ei vor adopta o rezoluţie pe care noi trebuie să o punem în aplicare. Oricum, e o chestie de durată, nu poate fi luată mîine decizia", a spus Valentin Alexandru la GSP TV-

Gheorghe Ştefan despre cazul Alexa: "Aoleu, dureros! Mi-e silă, nici la meciuri nu mai merg!"

Patronul Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, a comentat implicarea Politehnicii Timişoara în scandalul de dare de mită înaintea jocului cu Dinamo Zagreb din grupele Europa League.

"Aoleu, dureros! Există o limită în toate. Au fost nişte probleme în trecut, dar acum ar fi momentul să ne deşteptăm şi să urmăm o linie a corectitudinii. S-au întîmplat în mai multe ţări lucruri de acest gen, sînt atît de dezgustat că nici la meciuri nu mai merg.

E posibil să fie o mafie a pariurilor, am auzit şi eu zvonuri, dar nu pot să spun că ştiu ceva sigur despre aşa ceva. Altmayer era un arbitru moale, dar aşa era temperamentul lui. Nu se compara cu Porumboiu sau Crăciunescu, nu prea avea sînge", a spus Gheorghe Ştefan la GSP TV.

Florin Marin: "Alexa e mare caracter, nu ar minţi în privinţa banilor!"

Fostul antrenor al lui Alexa de la Rocar şi Dinamo, Florin Marin, spune că fotbalistul nu ar putea să fi minţit în momentul în care a spus că a primit bani pentru a truca meciul cu Dinamo Zagreb din Europa League.

"Dan Alexa e un băiat de mare caracter, eu l-am promovat la Rocar şi am lucrat şi alături de el şi la Dinamo. Trebuie să existe şi probe pentru ca cineva să fie acuzat de aşa ceva, s-au mai întîmplat cazuri de acest fel şi la nivelul de Liga I, interesele sînt foarte mari.

Nu poţi să condamni pe nimeni, să acuzi, pînă cînd nu ai dovezi", a spus Florin Marin la GSP TV.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
claustrofobus
claustrofobus  •  09 Octombrie 2009, 14:59

sunt multe necunoscutele si posibilitatile. v-ati gandit ca poate nu e mafia pariurilor si nici dinamovisti de la zagreb? poate a vrut cineva sa fie un asa zis flagrant al DNA si nu le-a mers cu alexa, si nici cu altcineva de la poli? e posibil mai ales ca DNA tace malc si nu zice nimic!

 •  09 Octombrie 2009, 00:57

Ha ha. La scorul ala s-ar putea chiar sa fii trantit meciul.

 •  09 Octombrie 2009, 00:57
Postat de pe 09 Octombrie 2009, 00:46

bah nici tu nu crezi gogoritzele pe care le spui...NICI UN CLUB DE FOTBAL NU-SI EVALUEAZA ADVERSARUL DIRECT PE BAZA UNOR ARTICOLE SCRISE DE PRESA CI ISI TRIMIT "SPIONI" LA MECIURILE ADVERSARILOR! Lasa vrajeala...Iancu si clanul lui de bubosi sunt implicati in manariile cu mafia pariurilor. Acum UEFA a sesizat interpolul si acestia au sesizat politia romana. D-aia o da la intors iancu acum, pt ca stie ca se strange latzul si il paste puscaria!!!

gogoritze sunt ideile voastre preconcepute despre fotbalul croat. cei de la poli au crezut ca au dat peste o echipa mai slaba decat minerul donetk, stuttgart sau ajax, si au dat-o pe atac, lasand prudenta din celelalte meciuri. faza e ca dinamo zagreb ii batea oricum, si daca stateau toti 11 in aparare, pt ca au un joc de pase mult peste ce el in ligutza noastra 1. aia dau jucatori pe 9 mil de euroi, nu ca noi. la noi goian se devalorizeaza de la 6-8 mil pana la 2 mil.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează