FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMB DE REPLICI

Dan Negru, revoltat: „Nu mai vreau să fiu prost! Cele mai multe meciuri din Liga 1 au audiența sub Disney” » Deținătorul drepturilor TV i-a dat replica imediat: „Ai nevoie de ochelari”

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 13:19 / Actualizat marti, 30 mai 2023 14:21

Dan Negru a postat un mesaj dur pe Facebook, criticând situația din fotbalul românesc.

În această dimineață, vedeta TV s-a declarat revoltat de faptul că mai multe formații din România sunt susținute din bani publici, declarând că este împotriva acestui tip de finanțare.

Răsturnare de situație! Vasile Dîncu a făcut anunțul în privința proiectului de modificare a Legii Sportului care ar fi ajutat CSA Steaua: „Acum, mai există o singură soluție”
CSA STEAUA
Răsturnare de situație! Vasile Dîncu a făcut anunțul în privința proiectului de modificare a Legii Sportului care ar fi ajutat CSA Steaua: „Acum, mai există o singură soluție”

Dan Negru, revoltat: „Nu mai vreau să fiu prost! Nu mai vreau să finanțez din taxele mele sportul de performanță”

„M-am hotărât! Nu mai vreau să fiu prost! Nu mai vreau să finanțez din taxele mele sportul de performanță. Să-l ia privații! Banii mei să se ducă spre infrastructura sportivă sau spre sportul școlar unde sunt și copiii mei.

Fotbalul e ca educația, pe bani de la buget. Echipe din toate ligile de fotbal sunt finanțate din bugete locale sau centrale deși nu dau nicio performanță. Educația exportă creiere in fiecare an. Fotbalul românesc nu mai exportă nimic.

80% dintre olimpicii români pleacă pentru că sunt doriți in alte țări. 100% dintre fotbaliștii români nu pleacă pentru că nu-i vrea nimeni. 

M-am uitat zilele astea la derby-uri. Fotbalul românesc nu mai e în stare să umple stadioane nici măcar la meciuri cu miză! Dar eu, prostul, finanțez prin fotbal orgolii, primari, găști! Dar când un prost spune ca e prost, e semn bun! Înseamnă ca se deșteaptă! N-oi fi singurul!”, a scris Dan Negru.

Schimb de replici cu Orlando Nicoară

La postarea lui Dan Negru a comentat Orlando Nicoară, șeful firmei eAD, care deține drepturile TV pentru Liga 1.

„Probabil te-ai uitat la meciurile cu miza din Bulgaria sau ai ajuns la vârsta la care ai nevoie de ochelari dacă nu ai văzut stadioanele pline”, a scris Nicoară.

Dan Negru i-a replicat: „Vreo 20 mii s-a anunțat ca au fost la ultimele derby-uri de pe Arena Națională. Stadionul are 55.000. La jumate. Și asta la derby-uri. Nici lumina de pe stadion nu apucă să o plătească. 

Când nu sunt derby-uri, stadioanele sunt pline cu familie fotbaliștilor. Televizările sunt praf și ele. În afara unor derby-uri, cele mai multe meciuri din Liga 1 au audiența sub Disney sau sub Nickelodeon. Flămânzi și goi jucam fotbal și noi”.

Citește și: 

EXCLUSIV Sabău NU continuă la U Cluj! Ardelenii, în criză! Au rămas și fără varianta de rezervă pe care o aveau pentru a-l înlocui pe antrenor!

După Răzvan Oaidă, urmează Cătălin Cîrjan » Ce transferuri pregătește Rapid în zilele următoare

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  31 Mai 2023, 16:49

Ba contează audiența pentru că banii vin din audiență. Dacă audiența e scăzută, scad și încasările din publicitate. De aia EAD nu acceptă disputarea mai multor meciuri la aceeași oră ca în Anglia, Franța, Germania sau Italia și obligă echipele să joace ziua când sunt 37°C: pentru că le e teamă că se împarte audiența, deși meciuri gen FC Argeș - FC Voluntari și FC Botoșani - Petrolul s-ar putea disputa fără probleme simultan. Echipele din eșaloanele inferioare sint forțate să-și mute meciurile de cupă împotriva echipelor din liga 1 pe alte stadioane, ca să poată juca în nocturnă, deși meciurile din cupă se joacă toamna, când nu e așa cald. Mai mult, audiența scade în felul ăsta. Cine s-a uitat la Dumbrăvița - CFR Cluj și Dumbrăvița - Rapid? Nimeni! Dacă se jucau la Dumbrăvița, audiența ar fi fost alta. În țările civilizate (Anglia, Franța etc.), acest lucru nu se întâmplă. Echipele de amatori joacă pe teren propriu meciurile din cupă. Nu mai spunem că la noi, meciurile se dau pe 3 posturi deodată, ceea ce împarte audiențele. Și sunt echipe care nu au suporteri, mai ales cele din jurul Bucureștiului. De ce trebuie să difere sumele primite din drepturile tv în funcție de performanță și nu în funcție de audiență? În liga a 2-a e și mai grav: toate echipele primesc 20.000 € deși sunt echipe care nu sunt deloc televizate. De unde să aibă Dumbrăvița 15.000 € să închirieze un stadion precum cel de la Arad? E o totală bătaie de joc!

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  31 Mai 2023, 16:41
Postat de bunicu pe 30 Mai 2023, 19:49

Negrule fii atent la audiența ta cu emisiunea O LITERA 100 de lei încet încet dai faliment și cu această emisiune una ai dat jos din program. Negrule totul e Banii nu contează audienta.

Ba contează audiența pentru că banii vin din audiență. Dacă audiența e scăzută, scad și încasările din publicitate. De aia EAD nu acceptă disputarea mai multor meciuri la aceeași oră ca în Anglia, Franța, Germania sau Italia și obligă echipele să joace ziua când sunt 37°C: pentru că le e teamă că se împarte audiența, deși meciuri gen FC Argeș - FC Voluntari și FC Botoșani - Petrolul s-ar putea disputa fără probleme simultan. Echipele din eșaloanele inferioare sint forțate să-și mute meciurile de cupă împotriva echipelor din liga 1 pe alte stadioane, ca să poată juca în nocturnă, deși meciurile din cupă se joacă toamna, când nu e așa cald. Mai mult, audiența scade în felul ăsta. Cine s-a uitat la Dumbrăvița - CFR Cluj și Dumbrăvița - Rapid? Nimeni! Dacă se jucau la Dumbrăvița, audiența ar fi fost alta. În țările civilizate (Anglia, Franța etc.), acest lucru nu se întâmplă. Echipele de amatori joacă pe teren propriu meciurile din cupă.

MASETA
MASETA  •  31 Mai 2023, 14:32

Da "sa gasit si asta sa vorbeasca" despre ciorba numita fotbal ( din asa zisul campiuonat interen). Si cine vrea sa sclade in laturile produse de aceste asa zise echipe nu are decat sa stea in haznaua lor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează