FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Petrescu a stricat campioana! CFR Cluj, în declin după plecarea lui Șumudică

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 08:46 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 09:56

ANALIZĂ. Deși a schimbat radical lotul, renunțând la mulți jucători aduși în mandatul lui Șumudică și luând alții, precum Bordeianu, Culio și Boateng, CFR a înregistrat un declin în cele două partide de la instalarea lui Dan Petrescu. Dincolo de eșecuri, scăderea în joc e subliniată și de indicii InStat.

De când Dan Petrescu a preluat oficial echipa, după victoria cu FCSB (4-1), CFR a disputat doar două partide, una în campionat, cu FC Botoșani și una în Conference League, cu Jablonec. Ambele au fost pierdute cu același scor, 0-1, meciul cu moldovenii însemnând și primul eșec în campionat, după 7 runde cu punctaj maxim.

Cu Petrescu, cei mai mici indici generali InStat

Nu este întâmplător, datele InStat relevând același lucru, că în aceste două întâlniri, formația din Gruia a avut cele mai slabe prestații și la nivelul indicelui general. Adică 222 cu FC Botoșani și numai 212 cu Jablonec!

Până acum, cele mai scăzute cifre se atinseseră astfel: 233 în Liga 1, cu FC Argeș și cu FC Mioveni, câștigate la limită, cu 1-0; 224 cu Young Boys Berna (103) și 226 cu Steaua Roșie Belgrad (0-4), în cupele europene. 

În comparație cu perioada anterioară, 6 runde în campionat și 8 partide în cupele continentale, când antrenor a fost Marius Șumudică, media indicelui InStat a echipei din Gruia a fost de 240,5 în Liga 1 și 235,5 în Europa. Datele îl confirmă pe fostul tehnician, care, răspunzându-i lui Dan Petrescu, îl acuza că a dat afară jucători pregătiți de el și că a adus alții nepregătiți.

Multe schimbări, dar fără rezultate

După scandalul din urma înfrângerii din returul cu Steaua Roșie, odată cu venirea lui Dan Petrescu, în lot au avut loc numeroase modificări. Au plecat sau au fost îndepărtați Arlauskis, Latovlevici, Meleke, Tahiri, Fofana. Lui Chipciu i s-a reziliat contractul și apoi i s-a făcut un altul.

Iar Dan Petrescu i-a adus pe Bordeianu, Culio, Boateng și, mai recent, pe Celar, un atacant venit din Liga a 2-a sârbă. Mai mult, unii dintre cei achiziționați în mandatul lui Șumudică au fost scoși și de pe lista UEFA, pentru Conference League. 

Astfel, cu Jablonec, în formația de bază au apărut 7 noi jucători față de ultimul joc de cupe europene cu Șumudică pe bancă, acel 1-2, în Gruia, cu Steaua Roșie. Iar în campionat, la Botoșani, Petrescu a folosit la start 8 jucători diferiți față de partida de la Pitești, unde echipa, condusă de precedentul tehnician, a învins cu 1-0. 

Șumudică a lăsat o echipă cu Sigurjonsson, care n-are voie să lipsească niciodată, cu Adi Păun, jucător de națională, care nu are voie să lipsească. Petrescu a schimbat o mulțime de jucători, a modificat lista de Liga 1 și pe cea UEFA cum a vrut el 
- Marius Șumudică, fost antrenor CFR 

Echipa de start la ultima etapă de Liga 1 cu Șumudică pe bancă, FC Argeș - CFR 0-1:  Bălgrădean - Susici, D. Ciobotariu, Grahovac, Latovlevici - Ad. Păun, J. Rodriguez, C. Deac - Omrani, Alibec, Debeljuh

Echipa de start la prima etapă de Liga 1 cu Petrescu pe bancă, FC Botoșani - CFR 1-0: Bălgrădean - Cr. Manea, Burcă, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Boateng, Culio - C. Deac, Debeljuh, Petrila

Echipa de start la ultimul meci european cu Șumudică pe bancă, CFR - Steaua Roșie 1-2: Arlauskis - Cr. Manea, D. Ciobotariu, Grahovac, Camora - C. Deac, J. Rodriguez, Sigurjonsson -  V. Costache, Debeljuh, Ad. Păun

Echipa de start la primul meci european cu Petrescu pe bancă, Jablonec - CFR 0-1: Bălgrădean - Cr. Manea, Burcă, Cestor, Camora - C. Deac, Bordeianu, Culio - Omrani, Debeljuh, Petrila

257a fost cel mai mare index InStat general al CFR-ului în acest sezon, înregistrat la victoria cu 4-1 în fața celor de la FCSB

Top 3 indice InStat general al jucătorilor de la CFR cu Jablonec

JucătorIndiceMin. jucate
Bălgrădean26097
C. Deac23762
Bouhenna22041

Cei mai scăzuți indici generali InStat de la CFR cu Jablonec

JucătorIndiceMin. jucate
Ad. Păun18816
Debeljuh18481
Camora17451

102 aniau avut împreună cei trei mijlocași folosiți de Petrescu cu Jablonec, Deac (35 ani), Bordeianu (29 de ani) și Culio (38 ani)

VIDEO Un fost jucător de la CFR Cluj l-a criticat pe Dan Petrescu fiindcă l-a reactivat pe Culio: „Vine un jucător nepregătit, de pe plajă”

Citește și: 

Dan Petrescu a cerut, conducerea a executat » CFR Cluj a adus un atacant: „Transfer de nicăieri! Cea mai interesantă mutare a sezonului”

Anunț tare în Liga 1: „S-ar putea să vedem un duel Șumudică - Dan Petrescu peste două etape”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
dancluj
dancluj  •  19 Septembrie 2021, 12:56
Postat de toto_mara pe 18 Septembrie 2021, 22:05

Diferenta e urmatoarea: tu esti un nimeni cu pamant sub unghii care are pareri despre viata, si Petrescu e jucator de fotbal al generatiei de aur, care a jucat ce crezi, la Chelsea, si a castigat si vreo cateva titluri ca antrenor. Sparge seminte in continuare si linistete-te.

Blatistilor!!! Patronul *** și doi psd-isti ***. Falimentul va paste ***! De ce nu spuneți de toate datoriile???( vezi situația financiara pe anul 2020 publicata de ANAF) Cum ați furat banii jucătorilor la ieșirea din insolventa de ce nu spuneți? Cum v-a anulat Boc o datorie la stat de 10 milioane euro când era prim ministru de ce nu spuneți? Unde va e patronul german de care vorbeați? Unde e Tesla de care ați spus că va fi sponsor? Aveți doar un patron ***,care a trimis bodyguarzii sa bata pe președintele clubului, pe juristul clubului și pe jucatori,un *** care a fost taximetrist și are multe procese începute. ( căutați pe net " Neluțu Varga procese") Falimentul ***! Rușine blatistilor!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ntmarcel4
ntmarcel4  •  19 Septembrie 2021, 11:10

doar un pseudoziarist, eventual cu simbrie de altundeva decit gazeta poate scrie asemeni ineptii : dupa 2 meciuri jucate un antrenor, indiferent cine ar fi nu poate strica sau repara nimic ! atita rautate si prostie duc cu gindul doar la articole subvemtionate, jenant !

toto_mara
toto_mara  •  18 Septembrie 2021, 22:15
Postat de ucluj2011 pe 18 Septembrie 2021, 21:02

Fals. Șumudică este un antrenor adevărat care știe să și facă atmosferă bună la echipă și să vorbească pe limba fiecăruia , iar Dan Petrescu este un îngâmfat care nu se ridică la nivelul lui Șumudică ca antrenor. A făcut și lucruri bune Dan petrescu , dar le-a făcut când avea echipă TRĂSNET , sprijin PUTERNIC de la conducerea CFR și un președinte de club EXCEPȚIONAL. Du-l pe Petrescu la Gaz Metan sau Clinceni , și du-l și pe Șumi și vei vedea difereanța REALĂ dintre cei doi!!! Diferența va fi CLAR în favoarea lui lui Șumi.

Ia sa vedem ce o sa faca acest presedinte EXCReptional la Clinceni sau Gaz Metan, de ce nu se duce acolo sa infloreasca si echipele alea?! Ca acolo nu poate fura nimc? Sau ca nu mai are jucatorii alesi de altii? El e o capacitate, un doctor in fotbal, economie si autostrazi. Nu inteleg cum nu-l cauta de la guvern.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează