FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dan Petrescu recunoaște discuțiile cu Gigi Becali pentru venirea la FCSB: „Care-i problema? Fac ce vreau!”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 12:06 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 12:11

Dan Petrescu a câștigat de cinci ori titlul de campion al României ca antrenor. O dată cu Unirea Urziceni și de patru ori consecutiv cu CFR Cluj. Acesta recunoaște că în trecut a fost sunat de Gigi Becali să vină la FCSB, explică de ce nu regretă gestul de a pupa steagul pe Giulești și nu înțelege de ce antrenorii sunt catalogați în funcție de echipa la care au jucat sau antrenat în trecut.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Dane, dacă Gigi Becali te-ar chema la FCSB?
- Dacă... Gigi Becali are antrenor și a zis că Dan Petrescu înjură jucătorii. Nu a zis așa de mine? Că nu mă ia că înjur jucătorii? Asta i-a rămas lui despre mine. Asta crede el.

- Păi, și? Îi înjuri?
- Eh, înjur jucătorii... Jucătorii mei toți mă iubesc și eu îi iubesc pe ei. Eu sunt ca un tată, mai puțin dictator, nu poți să fii cu jucătorii tăi numai rău. Dacă ești numai rău n-ai nicio șansă. Încerci să te apropii de ei, dar să te și respecte. Gândiți-vă la staff-ul meu de la CFR. Bilașco, Mara, Aldea, Curelea, Bordeianu, toți foștii mei jucători. Asta spune tot despre relația mea cu ei. Nu?

- Nu fenta răspunsul.
- Dacă și cu parcă... Deocamdată nu. Când am avut ofertă de la Gigi Becali, și a fost acum mult timp, am refuzat de două ori. O dată eram după episodul Rapid și n-aveam timp să-mi revin așa repede. A fost foarte greu, iar o dată eram la Kuban, eram pe val și am zis că nu pot să plec de acolo. Au trecut foarte mulți ani de când m-a sunat domnul Becali.

- Că tot ai amintit de episodul Rapid. Nu regreți că ai pupat steagul pe Giulești?
- Nu regret, n-am ce să regret. Eu ca antrenor îmi dau viața unde merg. Orice se poate spune despre mine, dar nu poți spune că nu sunt profesionist. Dacă eu eram la Rapid și asta s-a vrut, asta am făcut. Eu am dat totul, din păcate alții care erau acolo n-au dat totul. Eu am plecat de la Rapid și am luat campionatul cu Urziceni, iar Rapidul unde s-a dus? Mai nicăieri!

- Dar, zi-mi, te rog...
- Nea Ovidiu, eu unde merg trebuie să-mi dau viața și tot ce am mai bun pentru acel club. Sunt profesionist. Lor le era frică că mă gândesc la Steaua. Cum să mă gândesc la Steaua când sunt antrenor la voi? Mai semnam eu contract cu voi? Așa e în România. Sunt multe lucruri care nu sunt corecte.

- La ce te referi?
- Sunt foarte mulți antrenori care sunt catalogați: "Ăsta nu poate să antreneze acolo!". De ce? E liber, e antrenor. Se duce unde e bine și pentru el, și pentru echipa respectivă. De exemplu, eu dacă am fost la CFR Cluj nu pot să mă duc la U Cluj? De ce? Care-i problema? Sunt antrenor liber, fac ce vreau! Antrenez unde vreau. Sau de la FCSB să nu antrenez la Rapid?

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DAN PETRESCU

CITEȘTE ȘI

„Ar fi bomba verii!” » Ce transfer se pregătește în Liga 1: „Se va umple mereu stadionul”

Anghel Iordănescu, necruțător cu CSA Steaua: „Incompetență!” » Suspectează interese ascunse: „Poate a fost un joc prin care au încercat să scoată niște bani de la Becali”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
liga303
liga303  •  25 Iunie 2021, 10:21
Postat de bazinga pe 24 Iunie 2021, 12:51

Destul de bun antrenor, zero caracter si un ego cat Burj al Arab...

antrenor de Liga Mamaliga

iuli09
iuli09  •  24 Iunie 2021, 14:13

Mercenar 100% ; bani sa iasa . Se portiveste bine cu jiji.

sil.vio..
sil.vio..  •  24 Iunie 2021, 14:08
Postat de magic4ever pe 24 Iunie 2021, 12:32

Dan Petrescu a castigat de 4 ori campionatul,in ultimul sezon a fost demis si Edi Iordanescu a castigat ultimul titlu cu CFR Cluj...verificati pe transfermarkt cate titluri are Dan Petrescu...

Asa este, corect! Ma bucur ca dai referinte de pe transfermarkt, tot acolo scrie ca FCSB are 26 de titluri de campioana a Romaniei + trofeul cucerit in '86 la Sevilla! Inca o data, se demonstreaza ca palmaresul a ramas la echipa continuatoare! https://www.transfermarkt.com/fcsb/startseite/verein/301

Vezi toate comentariile (5)
Comentează