FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

NEWS ALERT Dan Petrescu, viitorul selecționer? Burleanu și Stoichiță, la Cluj pentru a-l convinge să preia „naționala”

Dan Petrescu ar fi favorit să preia echipa națională a României / Sursă foto: GSP
Dan Petrescu ar fi favorit să preia echipa națională a României / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 15:06 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 16:06

Dan Petrescu (53 de ani), tehnicianul celor de la CFR Cluj, a devenit noul favorit al Federației pentru înlocuirea pe Mirel Rădoi pe banca primei reprezentative.

Refuzați de Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu, șefii FRF s-ar fi orientat către o variantă internă. Este vorba despre Dan Petrescu, tehnicianul aflat sub contract cu CFR Cluj, notează digisport.ro.

În frunte cu președintele Răzvan Burleanu și șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, federalii ar fi plecat astăzi către Cluj, în speranța că-l vor convinge pe Dan Petrescu să preia „naționala”.

Acceptă Dan Petrescu oferta Federației?

Rămâne de văzut în ce măsură dorința celor de la FRF se va materializa. În primul rând, conform surselor GSP din Gruia, Dan Petrescu e legat de CFR cu o clauză de 400.000 de euro. 

În al doilea rând, „Bursucul” n-a ezitat în trecut să le reproșeze celor din Federație că nu l-au contactat. „Nu m-a căutat nimeni când am fost liber. Acum sunt aici, la CFR! Asta nu e problema mea, că FRF caută selecționer!”, spunea recent Petrescu.

30 noiembriea fost data la care, oficial, contractul lui Mirel Rădoi cu naționala a expirat

Dan Petrescu, locul 3 în preferințele fanilor

Într-un sondaj găzduit recent de GSP.ro, la care au participat peste 50.000 de respondenți, Dan Petrescu a ieșit pe locul trei în topul preferințelor fanilor, în spatele lui Edi Iordănescu și Mircea Lucescu. 7.207 cititori, adică 13%, sunt de părere că „Bursucul” ar fi varianta potrivită pentru banca naționalei, arată sondajul GSP.

Avantajele lui Dan Petrescu:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.
Dan Petrescu, viitorul selecționer? Burleanu și Stoichiță, la Cluj pentru a-l convinge să preia „naționala”
Dan Petrescu

Dezvantajele lui Dan Petrescu:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.
  • A declarat recent că nu este interesat de funcția de selecționer, acuzând FRF că "nu m-a căutat nimeni când am fost liber. Acum sunt aici, la CFR! Asta nu e problema mea, că FRF caută selecționer!”.

Ce spune CFR Cluj despre o posibilă plecare a lui Petrescu la națională

Dan Petrescu (53 de ani) este o prezență constantă pe lista posibililor antrenori care ar putea prelua echipa națională a României. Cristi Balaj, noul președinte al celor de la CFR Cluj a vorbit recent despre eventuala plecare a tehnicianului.

„Am văzut doar discuții în spațiul media. Ce pot să spun e că ne bucurăm că am reușit să-l aducem pe Dan Petrescu la CFR înaintea celor de la Federație. Să fie dorit Dan Petrescu mi se pare un lucru normal. Am ales să accept această poziție și datorită lui Dan Petrescu, care mi-a promis că vom fi împreună timp de trei ani. E greu să te opui în momentul în care cineva poate să reprezinte țara din care ești. 

Dar e un subiect delicat în acest moment. Ofertele trebuie să apară în mod oficial din partea Federației, dacă într-adevăr se dorește acest lucru. Un lucru este cert, Dan Petrescu este un antrenor care merită să fie la orice națională din fotbalul mondial

- Cristi Balaj, președinte CFR Cluj, pe 17 noiembrie

VIDEO Adrian Porumboiu, despre Dan Petrescu: „Îmi pare rău că nu l-am avut la Vaslui. E cel mai bun antrenor român”

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Mircea Rednic a apărut în premieră cu mască, s-a luat de jurnaliști, apoi a aflat de la ei că adversara din Liga 1 și-a schimbat antrenorul: „Nu știam”

OFICIAL Răsturnare de situație: Vlad Enăchescu a plecat de la Pro TV după două săptămâni! Care a fost motivul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
6210293312376851
Sorin Lorena  •  02 Decembrie 2021, 21:06

Alo baietii.. nu voi ma.. ceilati care au salarii mari si se numesc jucatori cu pretentii .. vi s a cantat imnul ..desteaptate romane ... acum stiu ca preferati sa vi se fredoneze pe ritm de manele ..stiu si ca o sa ziceti ca nu i imnul potrivit ca l inchinam dusmanilor dar o sa aducem trei culori si pcr ul si o sa vedeti ce fotbal ce daruire ce atitudine de fotbalisti o sa se trezeasca in voi.. cu forta.. ma generatia aia juca fotbal facea spectacol castigau apoi petreaceu cu lautari la voi e ca pierdeti timpul pe la baute apoi nu mai stiti sa jucati fotbal. Balonul de aur a spus clar totul se reflecta in joc prin antrenament cat la suta sa fie antrenament cat talent cata inspiratie ....

llocomotivalibera
llocomotivalibera  •  02 Decembrie 2021, 19:49
Postat de sibelius pe 02 Decembrie 2021, 17:19

Vezi ca "jupanul" adevarat e actualul ministru al apararii, dar astia care visati doar Gheorghe din Pipera in fiecare noapte nu puteti canta alta melodie.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

259914374474553
Istvan Demeny  •  02 Decembrie 2021, 18:30

Puneti pe GIGI antrenor la nationala!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează