FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dan Petrescu își reproșează o decizie neinspirată: „Această femeie a reușit să mă convingă să semnez. Incredibil!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 22:00 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 22:17

Dan Petrescu, fostul antrenor al CFR-ului, de patru ori campion al României la Cluj, a vorbit deschis în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” despre experiența de la Kayserispor, despre ofertele pe care le-a refuzat din Arabia Saudită, Grecia și Cipru, și transmite un mesaj clar patronilor care vor să-l contacteze și să-i ofere funcția de antrenor principal.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- A fost ciudat că după aceea ai ajuns în Turcia, unde ai avut o experiență nereușită.

- Nu pot să zic cert că a fost o experiență nereușită. A fost neinspirată, să iau o echipă în mers. Cred că m-am grăbit puțin. Trecuse o lună sau două luni de la plecarea mea de la CFR și patroana clubului, cu care încă vorbesc la telefon - chiar și ieri am vorbit! -, o femeie extraordinară, nu știu cum a reușit să mă convingă să semnez. Pe video, pe telefoane, eu îi ziceam că până în vară nu vreau, dar a reușit să mă convingă. Incredibil!

- Și acolo?

- Mi-am dat seama că am ajuns într-un loc unde nu știam prea multe și m-am grăbit. Dar în același timp pot să fiu mulțumit... Echipa era pe ultimul loc când am venit, iar când am plecat am lăsat-o deasupra liniei. Eu mi-am făcut treaba, dacă o duceam mai jos aveam regrete. Eu n-am mai putut să continui acolo, i-am explicat patroanei și m-a lăsat să plec. Nu m-a dat nimeni afară, cum a apărut în presă. Presa n-ai cum s-o oprești, face ce vrea și scrie ce vrea. Realitatea e că eu am plecat, nu am fost dat afară.

- Când te vedem pe teren?

- Până la vară nu voi antrena. Am mai refuzat două oferte. Cu Celtic n-a fost nimic adevărat. Am avut o ofertă din Arabia Saudită și una din Europa. Din Arabia Saudită era o ofertă financiară fantastică. Al Wahda a retrogradat între timp. Atunci erau într-o situație rea, iar dacă mă duceam și retrogradam, toate se puneau asupra mea. Așa că am refuzat.

- Dar...

- A apărut la dumneavoastră pe GSP, în ziar, o știre care puțin m-a deranjat. Că sunt gata de orice ofertă. Nu e chiar așa. Sunt gata să accept oferte. Eu nu am zis că accept orice! Dacă va veni o ofertă corectă pentru mine, în care cred că pot să fac ceva, da! Dar ar trebui să vină cum e acum. Să încep pregătirea, să aleg jucătorii. În timpul campionatului e foarte greu. Dacă nu va veni ce trebuie, asta e, trebuie să mai aștept, să vedem ce ofertă va apărea. Nu vreau să mă mai grăbesc.

- Din țară nimic?

- M-ar interesa, eu sunt un om care dacă stau prea mult nu e bine. Nu vreau să mă propun eu, dar sunt un antrenor liber. Poate că nu sunt bani în România, nu sunt ambiții.

- Și din Europa de unde a fost oferta?

- Din Grecia, am refuzat-o. Plus că mai era și din Cipru, nu era ce-mi doream eu. Nu țin la bani acum pentru că am făcut bani în cariera mea de antrenor, dar nici nu pot să fiu ca antrenorii care acceptă orice contract. Mie îmi place să fie un contract clar, serios. Eu în momentul când ajung la un club muncesc de dimineață până seară, nimeni nu-mi poate să-mi reproșeze ceva.

"În Turcia mi s-a părut cel mai greu campionat unde am fost antrenor. Nivelul e foarte sus, echipe foarte bune, condiții de antrenament senzaționale, stadioane incredibile! Sunt înaintea noastră cu mult, dar s-au investit foarte mulți bani. Un jucător câștigă acolo cât zece jucători la noi. Turcia e cu mult înaintea noastră"

Dan Petrescu își reproșează o decizie neinspirată: „Această femeie a reușit să mă convingă să semnez. Incredibil!”
Berna Gözbaşı, patroană Kayserispor

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DAN PETRESCU

CITEȘTE ȘI:

Regizorul transmisiunii de la Danemarca - Finlanda, criticat pentru imaginile cu partenera lui Christian Eriksen: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”

Șumudică, uimit dupa primul antrenament la CFR: „N-am văzut în viața mea așa ceva. N-ar trebui să spun public lucrurile astea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
florar
florar  •  17 Iunie 2021, 10:24

Gesepistilor ,va simtiti ma cu musca pe caciula ca Dan Petrescu v a spus in fata ca inventati????Desigur....o sa ma cenzurati pe mine in loc sa va cereti scuze....

catalin.palcu
catalin.palcu  •  17 Iunie 2021, 08:58
Postat de fotbal7 pe 16 Iunie 2021, 23:25

Dan Petrescu,ca şi Mircea Lucescu,se duce numai după bani,nu şi după glorie.Dacă arabii îi dau 100.000 de euro mai mult se duce acolo,nu în Europa,la bani mai puţini,dar pe drumul spre glorie.Ce or fi vrând să facă cu atâţia bani NU ŞTIU.Ce-,i mai trrbuie lui LUCESCU SENIOR bani la peste 70 de ani???! În loc să antreneze echipa naţională,care l-a propulsat şi pe el,OMUL E DOAR PT EL.Se gândeşte vum să pună ban după ban.NU E PATRIOT.

Dar i s-a propus sa antreneze echipa nationala cumva si nu stim noi?

fotbal7
fotbal7  •  16 Iunie 2021, 23:25

Dan Petrescu,ca şi Mircea Lucescu,se duce numai după bani,nu şi după glorie.Dacă arabii îi dau 100.000 de euro mai mult se duce acolo,nu în Europa,la bani mai puţini,dar pe drumul spre glorie.Ce or fi vrând să facă cu atâţia bani NU ŞTIU.Ce-,i mai trrbuie lui LUCESCU SENIOR bani la peste 70 de ani???! În loc să antreneze echipa naţională,care l-a propulsat şi pe el,OMUL E DOAR PT EL.Se gândeşte vum să pună ban după ban.NU E PATRIOT.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează