FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a făcut Dan Șucu primii pași în afaceri: „Mi-am vândut casa cu 50.000 de dolari”. În ce a investit acea sumă: „Aveam percepția că o să fac treabă foarte bună cu marfa respectivă”

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2022 12:45 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 13:49

Dan Șucu a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu” și a dezvăluit în premieră cum a luat-o pe drumul afacerilor în domeniul mobilei. În prezent, acesta fiind proprietarul unui cunoscut brand de mobilă și unul dintre cei doi finanțatori ai clubului Rapid, alături de Victor Angelescu.

- Cum doarme un om care are o responsabilitate atât de mare?
- Tot ce este aici este construit cărămidă cu cărămidă. Nu poți să pleci de la premisa că ești un „Padre padrone”, în care nu funcționează nimic decât la comanda ta. Ăsta este un lucru fără sens, este din Neanderthal. Fiecare manager, fiecare linie de afaceri, fiecare activitate, își are responsabilul lui. Automat vine o delegare de responsabilitate, urmată, normal, de controlul delegării. Așa e normal.

- Știți cum se spune, că pe milionar să nu-l întrebi cum a făcut primul milion.
- Înainte am avut afaceri în mobilă, cum spuneam. În 1993 am pornit singur și am avut imaginea că n-ar fi rău să încep totuși cu mobilă de birou. Atunci nu exista o specializare, exista mobilă și atât. Dar nimeni nu avea ideea asta de specializare de mobilă de birou. Atunci am pornit cu un import de mobilă de birou.

- Așa.
- Atunci mi-am vândut casa.

- Serios? Cum așa?
- Avem o casă în centru, undeva înspre Budapesta.

- Pe la Parcul Tineretului?
- Pe acolo. Mi-am vândut casa, am primit 50.000 de dolari pe casa respectivă și cu banii ăia am cumpărat primul transport.

- Ați riscat tot.
- Am cumpărat mobilă de birou, având percepția că o să fac o treabă foarte bună cu marfa respectivă. Dar nu mi-am dat seama cum o să fie. Atunci îmi făcusem planul că voi vinde camionul respectiv în două luni și voi reuși să câștig în jur de 3.000-4.000 de dolari pe lună. Care ar fi fost pentru mine un jalon corect. Unul bun pentru a fi un bun tată de familie.

- Aveați soția și doi copii atunci.
- Da. Atunci am vândut în prima lună camionul. La sfârșit, în decembrie, vindeam patru camioane. Anul următor am cumpărat de la fabricantul respectiv 15 la sută din capacitatea lui de producție. După care am început cu banii câștigați să îmi fac propria fabrică. Am zis de ce să mai cumpăr de la altcineva? Nu mai bine fac eu? Aveam piața, știam unde vând, știam prețuri, știam tot. Atunci, fără să realizez, am început exact cu ce trebuia, cu piața, nu cu producția.

- Și așa ați ajuns la opt fabrici.
- Din aproape în aproape, am crescut în permanență.

- Magazinele de la Sofia și de la Belgrad vând?
- Nu sunt neapărat mulțumit. Nu mă ocup suficient. Acum e o altă piață, e o altă idee. Probabil că o să trebuiască să privesc lucrurile mai în adâncime.

Citește și:

Se schimbă acționariatul la un club din Liga 1! „Suntem într-un proces de transformare. Am discuții cu un băiat super simpatic”
GSP LIVE
Se schimbă acționariatul la un club din Liga 1! „Suntem într-un proces de transformare. Am discuții cu un băiat super simpatic”
FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”
FC BOTOȘANI
FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
Sofa_King
Sofa_King  •  29 Aprilie 2023, 13:26

Cred ca incepe si asta cu se scufunda planeta

luter
luter  •  16 Noiembrie 2022, 11:11

Cofetarul a primit de la un pui de srcurici,un tir cu LG tv.l-a vândut și s-a băgat pe Samsung la greu.importa componente să nu plătească taxe și monta în țară, așa sau făcut lovele la acea vreme.

biznismanu
biznismanu  •  01 Noiembrie 2022, 16:52
Postat de donnie pe 13 Octombrie 2022, 15:21

Fara sa fiu fan al Rapidului, cam asa cred si eu. Ma asteptam sa aiba o atitudine mai discreta, dar vad ca o ia pe urmele celorlalti finantatori si vorbeste mai mult decat angajatii sai, inclusiv decat Daniel Niculae. In ceea ce priveste afacerile lui, am obs ca toti au tendinta de a-si romanta inceputul busines ului. Dar stim cu totii ce haiducie era in anii 90. Sa vinzi o casa cu 50.000 USD la inceputul anilor 90 era o adevarata avere. Si banuiesc ca nu s-a mutat in cort

Păi e greșeala presei că mai publică minciunile acestor ”investitori” de tip rusesc despre începuturile lor în afaceri. D-l Ioanițoaia, la vârsta pe care o are, poate că a cam pierdut pasul cu evaluările sociale. Nu văd vreo diferență, deocamdată, între d-nii Copos și Șucu, așa că după începuturi similare va urma, poate, și un sfârșit similar. Păcat de suporterii cei inimoși ai Rapidulețului...

Vezi toate comentariile (35)
Comentează