FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 0-1

Dănuţ Lupu ştie cele 3 episoade care i-au pecetluit soarta lui Şumudică: "A pierdut vestiarul"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 11:43

Fost jucător în Giuleşti, Dănuţ Lupu este familiarizat cu veşnicele probleme interne de la Rapid, iar acesta crede că soarta lui Marius Şumudică în Grant nu a fost pecetluită de rezultatele sale, ci de faptul că a pierdut legătura cu proprii săi jucători. Lupu a amintit de 3 episoade ce par să-i fi fost fatale lui Şumi, care a fost demis după înfrîngerea de acasă cu Sportul (0-1). Lupu este convins că "excluderile din lot ale unor jucători cu influenţă l-au afectat pe Şumudică, care a fost îndepărtat după ce a scăpat vestiarul din mînă".

1. EXCLUDEREA LUI MARIUS CONSTANTIN
Şumudică l-a făcut praf pe Marius Constantin, pe care l-a exclus din lot şi l-a trimis să se antreneze la echipa a doua. Situaţia fundaşului rapidist nu s-a schimbat încă, dar avînd în vedere că acesta este unul dintre cei mai vechi jucători din lot, absenţa sa de la prima echipă poate să fi afectat trupa giuleşteană.

"Marius Constantin este un jucător care bea la 7 dimineaţa din minibar, e un jucător care are permisul suspendat din cauza alcoolului, e un jucător a cărui bicicletă stă dreaptă, fără cric, din cauza fumului de ţigară. Un jucător care bea 5 sticle de bere şi fumează un pachet de ţigări când se duce la testul antidoping. E un jucător care nu salută niciodată galeria. E un jucător care aruncă cutia de bere când parchează maşina, înainte de antrenament. E un jucător care mestecă 5 lame de gumă ca să nu miroasă la antrenament. Eu nu am venit niciodată beat la antrenamente", spunea Şumudică la începutul lui aprilie.

2. EXCLUDEREA LUI COSTIN LAZĂR
Odată era creierul limpede de la mijlocul terenului, omul de la care începeau toate atacurile Rapidului şi care filtra toate baloanele în faza ofensivă. Situaţia lui Costin Lază s-a schimbat însă dramatic. Căpitanul rapidist a fost exclus din lot de către Şumudică, după ce mijlocaşul a refuzat prelungirea contractului cu echipa din Giuleşti. Temîndu-se că ar vrea să facă jocurile rivalelor din Liga 1, Şumi l-a îndepărtat imediat pe Lazăr, atacîndu-l virulent în presă: "Nu mă interesează Costin Lazar. Jucătorii trebuie să fie sută la sută, dar el din 2 în 2 zile spune că e accidentat. RMN-ul arată însă altceva, la Galaţi n-a avut nimic! Am stabilit ca pînă cînd nu-şi va regla conturile cu Rapid îi va fi foarte greu să intre în primii 11. Probabil are alte interese, nu mai vrea să continue la Rapid, o fi semnat cu altcineva".

3. NU A GESTIONAT BINE PROBLEMA PORTARILOR
Dănuţ Lupu spune că Şumudică a fost depăşit de situaţie în privinţa goalkeeperilor săi. Dani Coman şi Mircea Bornescu au provocat o stare de tensiune în vestiar, din cauza bătăliei pentru titularizare pe care au dus-o în această primăvară.

"Şumi a greşit şi cînd a fost de acord cu aducerea lui Coman. Dacă îl ai pe Bornescu, ce rost are să iei încă un portar de aceeaşi valoare? Ambii sînt goalkeeperi foarte buni. Întotdeauna va fi un nemulţumit", a spus Lupu la sportro, acesta urîndu-i apoi noroc noului principal din Giuleşti, Marian Rada: "Îi doresc lui Marian să rămînă, dar nu cred. Mereu a fost pelerina de ploaie la Rapid. Rada are mai multă experienţă, iar lui nu i s-a dat nici o şansă, pe cînd Şumudică a avut susţinerea altora. La ora actuală, ca să fi antrenor la o echipă din Liga 1 trebuie să te vrea alţii, nu e totul neapărat pe merite", a spus Dănuţ Lupu.

Rapid a prins un culoar excelent pentru calificarea în Europa League la anul, iar programul este de partea giuleştenilor. Ei mai au de jucat cu FCM Tîrgu Mureş, cu U. Cluj şi cu FC Braşov.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
bunicu
bunicu  •  15 Mai 2011, 07:55

Iar vorbeste OBEZUL asta de RAPID sa+si vada de afacerile sale cu COJOACE si Masini de lux sa lase Rapidul in pace.

petrusm
petrusm  •  05 Mai 2011, 14:42

DACA SE SCUFUNDA PLANETA DE UNDE SA SCOATA PATRONUL BANI ? INCHIPUITI-VA CA SUNTETI LA ZI CU PLATILE TRAIND IN LUMEA VIRTUALA ....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează