FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DDB îl consideră salvator pe Rednic, însă ultimul mandat arată altceva: obiectiv ratat și o eliminare rușinoasă

Mircea Rednic / foto: GSP
Mircea Rednic / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 09:35 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 09:45

Mircea Rednic (59 de ani) s-a întors, oficial, la Dinamo. „Puriul” bifează al cincilea mandat la clubul său de suflet, iar astăzi urmează să conducă primul antrenament alături de noii săi elevi.

În ciuda rezultatelor dezastruoase avute în precedentul mandat din Ștefan cel Mare, fanii îl consideră în continuare omul capabil să redreseze echipa.

La revenirea la Dinamo după doi ani, Mircea Rednic a primit un mesaj de bun venit din partea suporterilor din DDB. Fanii-acționari ai lui Dinamo sunt de părere că Rednic e varianta perfectă pentru o reconstrucție și spun că declinul echipei a început exact în momentul în care acesta a fost îndepărtat în vara lui 2019.

DDB: „Alături de Mircea Rednic, vom duce mai departe reconstrucția lui Dinamo”

„Atunci au început necazurile! Trei cluburi (rapid, Gent și Viitorul) l-au concediat pe Mircea Rednic de ziua lui. Dar clubul care a ales cea mai nefericită zi pentru a-l da afară este Dinamo. Iunie 2019. Când echipa era în plină reconstrucție. Din acea zi au început toate necazurile noastre

Au trecut 850 de zile de atunci și astăzi, Dinamo reușește să repare greșeala. Înainte de a fi prea târziu. Alături de Mircea Rednic, vom duce mai departe ceea ce începusem în urmă cu mai bine de 2 ani: reconstrucția lui Dinamo!”, au scris pe Facebook reprezentanții proiectului „Doar Dinamo București”. 

Obiectiv ratat și o eliminare rușinoasă

Suporterii lui Dinamo spun că declinul de la Dinamo a început după plecarea lui Rednic, însă cifrele arată că inclusiv cu el pe bancă echipa s-a comportat modest. Tehnicianul a pregătit-o pe Dinamo între octombrie 2018 și mai 2019, răstimp în care a ratat obiectivul setat de Negoiță, calificarea în play-off. Sub comanda lui Rednic, roș-albii au bifat și o umilință de proporții: au fost eliminați în Cupă de Csikszereda, la acea vreme o formație de Liga 3.

Bilanțul ultimului mandat al lui Rednic la Dinamo:

 

  • În momentul în care a fost instalat, Dinamo ocupa poziția a 12-a după 11 etape
  • Rednic a ratat play-off-ul, obiectivul echipei de la acea vreme. „Câinii” au terminat sezonul regulat pe locul 9, la cinci puncte de locul 6 și cu golaveraj negativ (29-37)
  • a terminat play-out-ul pe 3
  • 13 victorii, 9 egaluri, 7 eșecuri
  • Dinamo, eliminată în Cupa României de Csikszereda Miercurea Ciuc

17 echipea antrenat Rednic în 23 de mandate: Rapid, Dinamo, FCM Bacău, Vaslui, U Craiova, CFR, Astra, Petrolul, Poli Iași, Hazar Lankaran, Al Nassr, Alania Vladikavkaz, Standard Liege, Gent, Mouscron, Al Faisaly și Viitorul

Mircea Rednic în Liga 1

  • 364 de meciuri
  • 164 de victorii
  • 101 egaluri
  • 99 de eșecuri
  • 54,30% media punctelor obținute
  • 1,39 goluri marcate/meci
  • 1,02 goluri primite/meci
  • 45,05% media de victorii

Mircea Rednic are un trecut alarmant pentru Dinamo

Rednic nu mai e de multă vreme un antrenor la modă, de top. S-au împlinit deja 10 ani de la ultimul trofeu câștigat de „Puriu”: Cupa în Azerbaidjan alături de Hazar Lankaran. Dinamo a obținut ultimul titlu în Liga 1 cu Rednic pe bancă, dar asta se întâmpla în 2007, deci în urmă cu mai bine de 14 ani. În prezent, nu se pune problema ca trupa alb-roșie - în insolvență - să-și propună obiective îndrăznețe pe termen scurt. 

Echipa arată dezastruos, e pe 15, loc direct retrogradabil, și vrea să iasă din zona roșie a clasamentului. Îngrijorător pentru „câini”: în precedentele 3 mandate, Rednic a dezamăgit de fiecare dată! „Puriul” e liber de contract din luna aprilie a acestui an, când Viitorul, actuala Farul, a decis să renunțe la serviciile sale.

Dinamo nu scapă de Bonetti » Mesaj de ultim moment dinspre italian: „Rezilierea e abuzivă!”
Dinamo
Dinamo nu scapă de Bonetti » Mesaj de ultim moment dinspre italian: „Rezilierea e abuzivă!”

Ce s-a întâmplat în 2019: fanii au pornit revolta după îndepărtarea lui Rednic

În 2019, după ce conducerea l-a îndepărtat pe Rednic de la echipă, suporterii din PCH au dus o campanie agresivă împotriva lui Bogdan Bălănescu, omul considerat principalul vinovat pentru îndepărtarea „Puriului”. Atunci, suporterii au mers acasă la fostul secretar general din Ștefan cel Mare și i-au cerut socoteală pentru demiterea tehnicianului.

Mircea Rednic: „Nu mai vin cu bani de acasă” 

Mircea Rednic (59 de ani) va fi noul antrenor al lui Dinamo. „Puriul” a oferit primele declarații după ce a acceptat să revină la clubul alb-roșu.

„E un moment delicat, în astfel de momente trebuie să fii alături de acest club și acești suporteri. Nu știu exact cine mai e în lot, ce probleme sunt, de mâine, când voi fi la Săftica la antrenament, voi începe evaluarea lotului. Este cel mai dificil moment în care am venit la Dinamo. Nu se pune problema de baghetă magică, ci de muncă, de încredere. Obiectivul e salvarea de la retrogradare, trebuie să fim realiști. 

Nu ne batem la play-off. E dureros, dar ăsta e obiectivul. Fanii m-au sunat, au trimis mesaje, și ei așteaptă. Filosofia mea e simplă: avem mingea, atacăm toți. Pierdem mingea, ne apărăm toți. În ultima perioadă s-au apărat 3-4, în rest trimiteai taxiul după ei. Eu sunt foarte exigent. Nu mai vin cu bani de acasă, că nimeni nu a apreciat. Am venit și tot Rednic era căpușar, comisionar”, a adăugat antrenorul.

VIDEO Mircea Rednic a bătut palma cu Dinamo! Primele declarații: „De mâine mă prezint la antrenamente”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Lista îndrăzneață de transferuri a lui Mircea Rednic la Dinamo » Alb-roșiii doresc un jucător cotat în trecut la 15 milioane de euro

VIDEO Mircea Rednic anunță următoarele transferuri de la Dinamo: „Gnohere? S-ar putea”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (6)
elgabri
elgabri  •  30 Septembrie 2021, 19:19

Singurul "salvator" a lui Dinamo e Nea Gigi Multescu care a venit sa o salveze fara sa puna conditii !!

sempre.per.tutti
sempre.per.tutti  •  30 Septembrie 2021, 14:37
Postat de cuviosul_pafnutie pe 30 Septembrie 2021, 10:03

Frati DDB-isti!Rednic si RECONSTRUCTIA?!!!Cand a mai facut el asa ceva,ca sa faca si acum?Nu frati DDB-isti!Sansa cea mare pentru reconstructia lui Dinamo a fost in mandatul lui Bratu!Pana la imixtiunea diabolicului Becali(cu ofertarea lui Nistor-care a pus botul si i-a destabilizat vestiarul)!Dupa care a aparut„nea Cornel”-adica toxicul intrigant cu „observatiile caustice”,iar Bratu a fost dat afara!Ca sa-l aduceti pe...Rednic!Daca Bratu castigase detasatplay out-ul cu victorii pe linie(doar un egal in ultima etapa),cu o echipa de„catzei”din curtea lui Dinamo(8 promovati de la U19),Rednic a adus vreo 30 de straini (record absolut),refuzati din ligile inferioare din Belgia si chiar Finlanda!Si a terminat campionatul pe locul...9 din 14 echipe!Asa vreti voi binele lui Dinamo?!

Tinerii aia pe care ii plângi nu știu sa stea in ghete și din 20 de ocazii nu ți da niciun gol. Ne lași cu copii, mentalitatea asta merge la cluburile mici, care n au obiectiv si istorie, dar la Dinamo îți trebuie experimentați

q2016
q2016  •  30 Septembrie 2021, 13:56

Rednic este ce trebuie. Cred ca el poate mobiliza jucatorii pentru a urca pe loc neretrogradabil pana in iarna, iar mai apoi sa isi consolideze pozitia din play-out. Greu de spus, poate ca Rednic nu mai este un antrenor de titlu sau de cupe europene (sau poate ca este), insa pentru obiectivul trist de evitare a retrogradarii eu il consider perfect. Daca nu poate Rednic, nu poate nimeni...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează