FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV VIDEO Poveste senzațională. De ce a ținut Dan Puric cu Columbia în 1994: „Eram cu o babă în mașină și au intrat derbedeii ăia”

Dan Puric în studioul GSP
Dan Puric în studioul GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 februarie 2020 12:27

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO.

„M-am uitat mereu când a fost miză națională. La fotbal sau la tenis. Îmi aduc aminte momentul glorios cu Steaua, cu Duckadam. N-ai cum să nu solidarizezi. A fost și meciul România - Columbia, dar eu am ținut cu Columbia. Eram în mașină cu o babă. Era vară, cald și-au intrat derbedeii ăștia: «Ro-mâ-nia! Ro-mâ-nia!». Să rupă scaunele, să zguduie autobuzul. Când am văzut cât de vulgari sunt, eu am ținut cu Columbia. Eu și cu baba!”, a povestit Dan Puric.

Dan Puric: „Agresivitatea n-are ce căuta în sport!"

Dan Puric a continuat: „Nu-mi plac manifestările grobiene cu bătăi, mi se par de joasă speță și nu au legătură cu caracterul sportiv. Sigur că o galerie este minunată ca să inducă o stare, dar când se ajunge la violență sunt subspecii! Agresivitatea n-are ce căuta în sport!".

Rugat de Ovidiu Ioanițoaia să răspundă la întreabrea " De cine vă place cel mai mult?", Dan Puric a răspuns: "Ilie Năstase mi-a plăcut fantastic. Un mare artist! Ilie a fost un artist, a fost imprevizibil pe teren, a fost un geniu. L-aș distribui în Arlechino pentru că este un neastâmpărat. Mie îmi place cum strică regulile unui joc. El nu câștiga la fileu, el făcea un spectacol. El mereu a fost un spectacol. Chiar și în viața privată face spectacol pentru că e un om liber!".

"Mircea Lucescu e un tip echilibrat. Pe el l-aș face regizor. El știe să gestioneze extraordinar. E un bun strateg. Omul ăsta are un echilibru, este fantastic. Dintr-o fracțiune de secundă îmi dau seama că el poate să pregătească o armată. Are un talent românesc extraordinar. Are o inteligență armonică. Iar Nadia Comăneci este o stea! Trebuie să stai mult cu ochii pe cer ca să mai prinzi una"
Dan Puric

Citește alte știri cu Dan Puric la „Prietenii lui Ovidiu”:

EXCLUSIV Dan Puric l-a vizitat pe Gigi Becali în pușcărie: „Gigi este admirabil!"

Simona Halep, Mircea Lucescu și Nadia Comăneci au fost distribuiți de Dan Puric în diverse roluri: "D-asta îmi place de Simona"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
2766950646706712
Catana Stefan  •  26 Iulie 2020, 17:20

puric-ele stie el ce stie : gaina batrana face zeama buna @@@@

2766950646706712
Catana Stefan  •  26 Iulie 2020, 17:17

cum sa intri peste un puric in masina cand ciupea si el o baba, asteptam sa spuna si de unde o ciupea!!! e important!!! vai de capul ei presa si vai de capul unora pe care ii credeam mai "cu mot " : cand nu au ce sa spuna inventeaza tampenii sau , mai stii e real, ii place s ciupeasca babele, si-ar vopsi si curul rogvaiv , culorile curcubeului, numai sa apara in presa!! si sa fie bagati in seama>

mandpv964
mandpv964  •  29 Februarie 2020, 21:41

Ptr glezne fine, adica pentru tembelii care nu stiu, nici nu - i intereseaza cine le - a fost "tac - su mare" Dan Puric este un om care simte romaneste... Voi??... Niste tenii....

Vezi toate comentariile (19)
Comentează