FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

De ce l-a ratat Becali pe atacantul lui favorit » Dezvăluiri din vestiar: cum l-a păcălit campioana CFR Cluj pe jucător!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 09:00

De ce l-a ratat Becali pe atacantul lui favorit: Billel Omrani, 25 de ani, a semnat un contract mai lung cu CFR fără să-și dea seama, a crezut că iscălea doar un document care-i permitea să încaseze de la club valoarea chiriei, 500 de euro lunar.

Transferul verii din campionatul românesc a fost împiedicat de o chirie de 500 de euro! Becali i-ar fi achitat și chiria lui Omrani ca să-l ia de la CFR, nu despre asta a fost vorba.

Doar că atacantul nu era liber de contract, cum spera FCSB, fiindcă și-a extins legătura cu Clujul fără să fi știut. Credea că iscălea pentru a încasa de la club banii pentru chirie! Cum s-au desfășurat evenimentele care au împiedicat un transfer de la campioană la vicecampioană?

500 de euro pe lună, un an în plus

Billel Omrani a ajuns la CFR în 2016, de la Marseille, unde fusese folosit în general în echipa B, foarte rar în formula principală din Ligue 1. A semnat cu ardelenii pe doi ani și nici clubul nu-și dorea un acord mai lung, pentru că nu avea suficiente date despre atacantul francez, nu avea habar dacă el se va acomoda în România. 

După un start promițător la Cluj, Omrani a îndrăznit să ceară să-i fie suportată chiria. "Consum 500 de euro lunar pentru apartament! Ar trebui să-mi dea CFR banii ăștia!", a transmis conducerii. Oficialii sesizaseră și ei că atacantul era mai bun decât credeau când îl luaseră și i-au pregătit un contract nou. Jucătorului i s-a arătat că în dreptul salariului apăreau 5.500 de euro lunar, cu 500 de euro peste cât avusese la sosire. Diferența era reprezentată de chiria pe care o voia el. 

"Totul e în regulă acum, da?", l-au întrebat conducătorii. "E perfect!", a acceptat fotbalistul și a semnat documentul, fără să fi consultat și durata specificată în act.
Pe lângă 500 de euro în plus, apăruse și un an în plus! 2019 era scadența din contractul cu chiria, 2018 fusese finalul acordului inițial. 

A prelungit o dată pe bune

Omrani a participat fără impresar la tratativele pentru chirie. Între timp și-a angajat un agent, care a luat legătura cu Becali și l-a propus pe francez la FCSB. "Va fi liber la 30 iunie 2018, e suficient să discutăm despre salariul fotbalistului, fără vreo sumă de transfer către CFR", a sunat promisiunea agentului către Gigi. 
Becali s-a grăbit să anunțe la TV că Omrani e ca și transferat, "a și semnat cu noi!", a forțat patronul FCSB. A urmat un litigiu Omrani-CFR, pe care comisiile FRF l-au tot amânat.

Gigi se și enervase că jucătorul nu era declarat mai repede liber ca să semneze cu el, Clujul susținea încontinuu că Billel nu devine liber în vara asta, cum susțineau jucătorul și agentul, ci abia în 2019.

Clubul se baza pe contractul nou, cu chiria inclusă, pe care fotbalistul nu-l recunoștea ca pe o prelungire, întrucât el ceruse doar 500 de euro, nu și un an extra. Conducerea campioanei i-a demonstrat până la urmă fotbalistului că scrie 2019 pe contract, deci mai e legat de Cluj, și atacantul a acceptat situația.

De pe urma circului în care el și agentul l-au implicat și pe Becali, Omrani tot s-a ales cu ceva: în loc de 5.500 de euro lunar, acum câștigă 20.000 de euro! Și a semnat pe trei ani cu CFR, până în 2021. De data asta, știe și el că și-a prelungit contractul. 

13 goluriare Omrani în 58 de apariții la CFR în campionat. În sezonul trecut a fost folosit în 30 de partide și a contribuit cu 8 goluri la câștigarea campionatului, în condițiile în care Petrescu nu l-a folosit mereu ca vârf, l-a mai utilizat și pe extreme

Becali e cel mai bun agent

Insistența cu care Becali a căutat să-l ia pe Omrani i-a adus jucătorului un salariu de aproape patru ori mai mare. CFR a ținut să-l păstreze pe fotbalistul de 25 de ani și fiindcă ajunsese într-o luptă cu rivala FCSB. Nu e prima oară când un jucător de la Cluj profită de intențiile lui Gigi. FCSB l-a vrut și pe Deac, cu care a negociat la palatul lui Becali. Mijlocașul s-a folosit de discuțiile cu bucureștenii ca să capete un contract nou în Gruia, tot cu un salariu foarte mare, 20.000 de euro lunar. La fel ca al lui Omrani. 

Borcea s-a complicat cu Xerox

Prelungirea unui contract fără ca jucătorul să aibă habar nu e unică, precum în cazul lui Omrani. Marius Niculae credea și el că avea să se elibereze în curând de Dinamo. Era sfârșitul anilor '90 și "Săgeată" avea o cotă excelentă, un tânăr atacant urmărit și de AC Milan, cu prestații promițătoare și cu vârstă atractivă, abia depășise majoratul. Niculae s-a transferat până la urmă la Sporting Lisabona, dar când a vrut clubul, nu când credea el că avea să-i expire acordul cu "câinii". Contractul se prelungise singur. Îl extinsese Borcea cu ajutorul unui copiator cu care a modificat durata încât să-i convină clubului, jucătorul să nu se poată muta curând în funcție de dorința lui. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
vasileschi
vasileschi  •  19 Iulie 2018, 08:25

Bla, Bla , Bla !!! daca era asa voi chiar credeti ca jucatorul nu avea un cuvant de spus !!! sau acest jucator mai da randamentul care trebuie daca a fost mintit !!! articor de r..... !!!!!!

capca1
capca1  •  19 Iulie 2018, 08:12

Ăsta este fotbalul profesionist din România, mergem cu păcăleli și falsuri intelectuale ! Vai, mama noastră !

funeralii_fc_fcsb
funeralii_fc_fcsb  •  19 Iulie 2018, 02:51
Postat de gigi_becali_8 pe 19 Iulie 2018, 00:30

Pana si tu stii ca FCSB este Steaua ! Iti fac cinste cu un bilet pe Arena Nationala la un meci al Stelei in Europa ? :)

Când? Peste 5 ani?? (dacă promovează consecutiv, și termină pe loc de cupe europene) Sau tu speri să ia Cupa Romaniei peste vreo 2-3 ani?? Mie mi.ar placea ca Steaua Bucuresti să îi învingă în finală chiar pe Fotbal Club FCSB. Ar fi super!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează