FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Decizie de ultim moment luată de Steaua în privinţa mărcii: "Am formulat o contestaţie!"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 19:56

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat vineri cererea de revizuire depusă de avocaţii Stelei, după decizia de la finalul anului trecut cînd CSA Steaua a cîştigat în instanţă marca Steaua.

S-a speculat că motivul acestei respingeri ar fi fost legat de neachitarea taxei de timbru, în valoare de 100 de lei (detalii). Acest dosar a fost depus de reprezentaţii roş-albaştrilor încă de la începutul anului, dar a fost respins din cauza neachitării respectivei taxe.

Steaua a ţinut să facă 5 precizări cu privire la această informaţie, prin care îşi asigură suporterii că n-a fost vorba despre o eroare, ci a fost o acţiune voită pentru a nu încărca inutil rolul instanţelor de judecată. Campioana României a depus în schimb o altă contestaţie la decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe care o vede perfect întemeiată.

"1. Termenul pentru formularea cererii de revizuire incepe sa curga in anumite cazuri de la momentul pronuntarii hotararii atacate, motiv pentru care am manifestat diligenta si prudenta si am declarat calea de atac a revizuirii inaintea redactarii hotararii.

2. Dupa redactarea deciziei nr. 3425/2014, pronuntate de iCCJ, am constatat ca instanta de recurs a savarsit o greseala care nu poate fi incadrata in materia revizuirii, ci in materia contestatiei in anulare: ICCJ a pronuntat decizia nr. 3425/2014 cu incalcarea normelor imperative referitoare la competenta, respectiv cu incalcarea competentei sale materiale functionale.

3. Aceasta eroare a instantei ne-a determinat sa renuntam la cererea de revizuire si sa formulam in termenul definit de lege o contestatie in anulare, care, in opinia noastra, este perfect justificata.

4. Asadar, anularea cererii de revizuire (taxa de timbru fusese fixata la 10 lei, nu la 100 lei) nu este rezultatul vreunei erori, ci reprezinta optiunea noastra de a nu incarca inutil rolul instantelor de judecata cu cereri care nu sînt 100% întemeiate.

5. In final, ii asiguram pe suporterii nostri ca depunem toate eforturile necesare pentru ca Steaua sa depaseasca cu bine aceasta situatie dificila creata in urma deciziei ICCJ", se arată în comunicatul Stelei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (81)
vasglo
vasglo  •  17 Martie 2015, 10:51
Postat de corneliusarmis pe 17 Martie 2015, 10:07

De ce oare FRF si Liga, dupa aparitia motivatiei ICCJ, nu se implica in rezolvarea problemei? Ce competenta are ICCJ in a juduca o problema de patrimanoiu FPTBALISTIC? Oare faptul ca POLTICUL si-a "plantat" doi oameni, Burleanu si Iorgulescu, pe post de "giuga de coceni" ne facem sa credem ca scopul POLITICULUI este (restauratia echipei de fotbal la generali) ca ECIPA DEPARTAMENTALA sa prinda contur!! Ca asa au ordonat "greii" PONTA, nasu Oprea si alt procuror Bodu!!

Problema e numai de competenta OSIM, care cf. Legii/1998 este "organul de specialitate al administratiei publice centrale, unica autoritate care asigura pe teritoriul Romaniei protectia marcilor si indicatiilor geografice, potrivit prezentei legi.". Ori, cf. legii, art 88, hotararile emise de OSIM pot fi atacate la comisia de contestatii din cadrul OSIM a carei hotarare poate fi atacata cu contestatie la Tribunalul Bucuresti, in termen de 30 de zile de la comunicare. Hotararea Tribunalului Bucuresti este supusa numai apelului la Curtea de Apel Bucuresti. "....Deci, CSA STEAUA nu avea ce cauta la ICCJ, care nu e competenta in acest caz...

irinaspi
irinaspi  •  17 Martie 2015, 10:35
Postat de forza.stiinta pe 17 Martie 2015, 07:34

fcsb! echipa se numeste fcsb! fcsb! echipa se numeste fcsb! fcsb! echipa se numeste fcsb! fcsb! echipa se numeste fcsb!

Dar tu observi ca esti,,afisat ,,ca avind 2 embleme?...Cum se face ca cei cu musca pe caciula intotdeauna au de vorbit de ceilalti?...

corneliusarmis
corneliusarmis  •  17 Martie 2015, 10:07

De ce oare FRF si Liga, dupa aparitia motivatiei ICCJ, nu se implica in rezolvarea problemei? Ce competenta are ICCJ in a juduca o problema de patrimanoiu FPTBALISTIC? Oare faptul ca POLTICUL si-a "plantat" doi oameni, Burleanu si Iorgulescu, pe post de "giuga de coceni" ne facem sa credem ca scopul POLITICULUI este (restauratia echipei de fotbal la generali) ca ECIPA DEPARTAMENTALA sa prinda contur!! Ca asa au ordonat "greii" PONTA, nasu Oprea si alt procuror Bodu!!

Vezi toate comentariile (81)
Comentează