FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

UPDATE TAS, decizie finală în lupta dintre FCU Craiova și CSU Craiova! Reacția lui Adrian Mititelu: „Impostura o să înceteze, nu pot șterge adevărul!”

Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 12:07 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 14:21

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a publicat astăzi decizia finală prin care Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova 1948, a pierdut procesul în care contesta dreptul asupra mărcii Universitatea Craiova de către formația lui Mihai Rotaru. 

UPDATE 14:00 » Reacția lui Adrian Mititelu

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Adrian Mititelu a reacționat după decizia TAS și i-a acuzat în termeni duri pe rivali din Liga 1.

Cine suntem noi ?

Cine sunt ei?

Nimeni nu poate sterge ADEVARUL!

Noi - nume oficial in Registrul Sportiv, U CRAIOVA 1948 ,societate sportiva infiintata in anul 2013 cu scopul declarat de a sprijini si continua activitatea clubului FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA ,club ce a activat pana in anul 2011 (si o perioada scurta 2013-2014) in cadrul structurii sportive FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA,in prezent in faliment dupa decapitarile din 2011 si 2013!

Ne am reinscris in competitie de abia in 2017 deoarece DOAR atunci am avut posibilitatea materiala.
Am inceput un nou drum de jos cu demnitate si mandrie .

In ciuda tuturor piedicilor ,blocajelor de tot felul ,am reusit sa RENASTEM ,sa avem perspective reale de a ajunge unde am fost candva.

Ei - Un club infiintat in 2013 in urma dorintei acerbe a lui MIRCEA SANDU de a acoperi distrugerea UNIVERSITATII CRAIOVA si de a arunca o momeala iubitorilor Stiintei!
Au fost introdusi direct in liga 2 exact cum au aparut in fotbalul romanesc echipele Militiei si Armatei in anii '47-'48!

AU FOST SPRIJINITI DE MAFIA POLITICA IN MOD CRIMINAL!
Au primit in mod abuziv baza de antrenament din Complexul Oblemenco facuta din banii clubului nostru ,in timp ce noi am fost aruncati in strada ,practic am fost condamnati la pieire si uitare!

Clubul care azi evolueaza in liga 1 are denumirea oficiala in Registrul Sportiv U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV,insa initial in 2013 s-a numit BLUE LIONS CAPITAL BUCURESTI, ulterior devenind CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA!
Asocierea cu Clubul Sportiv condus de Badea Pavel a fost facuta DOAR pt a induce in eroare suporterii adevaratei STIINTA!

Cum suntem juridic in prezent!

Ei au DEOCAMDATA dreptul sa foloseasca in competitie exclusiv denumirea UNIVERSITATEA CRAIOVA ,raportat la faptul ca marca Universitatea Craiova este detinuta de clubul sportiv condus de Badea.

Putem folosi fara nicio problema denumirile de FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA, FC UNIVERSITATEA!

Noi detinem fara tagada ISTORIA, PALMARESUL SI CONTINUITATEA SPORTIVA a echipei istorice UNIVERSITATEA CRAIOVA, fosta STIINTA, fosta UNSR,etc.
Noi detinem exclusiv sigla arhicunoscuta cu LEUL!

Faptul ca ei in continuare se folosesc ilegal si ilegitim de sigla si istoria noastra reprezinta abuzuri care vor fi reglate in timp!

Asa cum se cunoaste exista pe rol multe alte procese civile, Instante nationale ori TAS, dar si penale aflate in diferite faze procesulale, vor mai dura ani pana se vor finaliza, eu insa sunt increzator ca in final vom castiga TOT, pentru ca noi suntem UNIVERSITATEA CRAIOVA!

IMPOSTURA o sa inceteze intr-o zi!

INAINTESPRELIGA1#
- Adrian Mititelu

UPDATE 13:00: Comunicat FCU Craiova

După aflarea deciziei TAS, echipa lui Adrian Mititelu a emis un comunicat pe pagina oficială a clubului prin care informează că Tribunalul de la Laussane a luat decizii în contradictoriu în ultimele 2 procese, alte 3 fiind în acest moment pe rol.

Precizare:

TAS a soluționat 2 din cele 5 procese pe care le avem pe rolul acestei Instanțe de drept sportiv.

Ambele procese au fost în contradictoriu cu CSU și FRF.

În primul proces în care CSU a contestat afilierea noastră definitiva la FRF, TAS a respins contestația și a menținut decizia de afiliere definitiva.

În al doilea proces in care clubul nostru a contestat decizia Comitetului Executiv al FRF prin care care s-a acordat dreptul CSU de a folosi în campionat denumirea de Universitatea Craiova, TAS a respins contestația noastră.

Menționam că în ambele procese părțile care au pierdut procesul au fost obligate la plata unor cheltuieli de judecată.

În zilele următoare, după ce va fi realizată traducerea acestor decizii ele vor fi publicate pe această pagină pentru a asigura transparență necesară, pentru ca suporteri și toți cei interesați sa înțeleagă obiectul și natura litigiilor in discuție, mai informam faptul că la finalul aceste luni asteptăm alte doua decizii importante de la TAS.
FC U Craiova 1948

Precizare: TAS a soluționat 2 din cele 5 procese pe care le avem pe rolul acestei Instanțe de drept sportiv. Ambele...

Posted by Fotbal Club Universitatea 1948 on Saturday, October 17, 2020

ȘTIREA INIȚIALĂ: Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova 1948, a contestat la TAS decizia Comitetului Executiv al FRF din 3 iulie 2019, în care s-a aprobat ca echipa lui Mihai Rotaru să poată folosi denumirea Universitatea Craiova, cu menţiunea că, în situaţia în care apare o hotărâre judecătorească care să anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, aceștia să revină la denumirea înscrisă în evidenţele Registrului Comerţului. TAS a considerat însă că decizia FRF a fost legală, iar echipa lui Mihai Rotaru poate să folosească în continuare denumirea de Universitatea Craiova.

Pe lângă această decizie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a luat hotărârea ca echipa lui Adrian Mititelu să achite o amendă de 10.000 de franci elvețieni, fiind obligată să plătească jumatate din sumă către rivala din Liga 1 și jumătate către Federația Română de Fotbal.

Mititelu nu mai poate folosi numele „Universitatea Craiova”

În urmă cu 3 săptămâni, formația din Liga 2 a anunțat pe contul de Facebook că nu mai are dreptul de folosire al numelui „Universitatea Craiova”. Decizia aparține Curții de Apel București, iar echipa lui Mititelu susține că e o măsură provizorie, până la soluționarea dosarului dintre el și Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Astfel, echipa lui Mititelu joacă sub numele de „U Craiova 1948” în acest moment. (Detalii AICI)

Totul despre Dinamo - Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI. Pierdere dublă pentru Dan Petrescu: de ce nu poate folosi doi jucători de bază + cine îi înlocuiește

DINAMO. Ultima piesă din puzzle » Omul cu care Contra vrea să închidă transferurile pentru acest sezon. „Câinii” au concurență

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (202)
ctbilu
ctbilu  •  20 Octombrie 2020, 19:06
Postat de pittt pe 20 Octombrie 2020, 15:17

Nu e nici pe departe asa. Lasand la o parte problemele cu Mircea Sandu si federatia, cu toate ca, fie vorba intre noi s-a bagat singur in ele, semnand contractul cu Piturca, pe care apoi nu a mai vrut sa-l respecte, a fost un moment in care putea sa renunte la echipa iar aceasta sa fie salvata. La un moment dat a fost o incercare prin care toate marimile din Craiova au vrut sa se bage si sa salveze Universitatea. A fost chiar o intelegere intre Mititelu, Olguta, un grup de patroni si altii si chiar au ajuns la o intelegere prin care se gaseau si bani (Mititelu era falit), si stadion si suporteri si conditii pentru echipa. Mititelu a acceptat initial sa ramana cu 33% din actiuni. Apoi s-a sucit si a venit cu declaratia aia ca echipa e a lui si a copiilor copiilor lui. Poate sa o pastreze linistit ca nu a mai ramas nimic!!!!

Sa nu mai discutam despre Mititelu, i s-au acordat sanse ...rau au facut, asta trebuia combatut atunci cand intentiona sa se bage. Am facut liceul cu el, el era an terminal eu doar ce intrasem ...era la profesionala la ospatari. Era un personaj negativ inca din profesionala. Tipul omului veros, ipocrit, las, orgolios, lacom,... un fel de Dinu Paturica din "Ciocoi vechi si noi"... I s-a dat un pamant in lucru si s-a facut stapan peste el. Trebuia sa aiba roade, Craiova fotbalistica era un pamant roditor dar el a iaradiat totul, a facut pamantul sterp. Nimic nu creste in urma lui, pe unde trece trece el moare totul, nicio afacere care necesita munca (si nu smecherie ca in tranzactionarea unor drepturi litigioase) nu a reusit sa organizeze si s-o duca pe profit.

pittt
pittt  •  20 Octombrie 2020, 15:17
Postat de george_br pe 19 Octombrie 2020, 22:35

Nu sunt de acord cu tine, nu a omorat-o Mititelu! E adevarat ca a condus-o prost. Omul e impulsiv, nu are echilibrul si clarviziunea unui adevarat conducator de club, de aici au rezultat si unele decizii gresite care au afectat bunastarea echipei, dar de omorat au omorat-o calaii de la varful federatiei si ligii, cand au fortat dezafilierea. A fost foarte clara reaua lor intentie in momentul ala. Au vrut sa-l execute pe caposul si guralivul Mititelu pentru ca nu percuta asa cum vroiau ei. I-a durut pe undeva ca lasa orasul Craiova, cu atata istorie fotbalistica in spate si asemenea masa de suporteri fara echipa de fotbal. Apoi, ca s-o dreaga cumva, au fortat din nou, facand loc ALTEI ECHIPE pentru Craiova. Trebuiau sa absoarba cu ceva furia zecilor de mii de suporteri olteni ramasi fara echipa lor de suflet. Au mizat, printre altele, pe faptul ca Mititelu era oricum suficient de contestat in randul fanilor (ca si acum de altfel) si ca o parte din ei ar putea sa se alature planului lor diabolic, ceea ce s-a si intamplat. Cat despre echipa noua... Cand vorbesti de echipa noua, atunci trebuie sa vorbesti mai intai de CSU! Este infiintata in 2013 si i-a fost alocat intr-un mod evident abuziv loc direct in Liga 2. Faptul ca, in urma unui acord de asociere, are dreptul de a folosi numele de Universitatea Craiova nu inseamna ca este aceeasi echipa cu cea care a facut istorie in fotbalul romanesc. Tot echipa noua ramane!

Nu e nici pe departe asa. Lasand la o parte problemele cu Mircea Sandu si federatia, cu toate ca, fie vorba intre noi s-a bagat singur in ele, semnand contractul cu Piturca, pe care apoi nu a mai vrut sa-l respecte, a fost un moment in care putea sa renunte la echipa iar aceasta sa fie salvata. La un moment dat a fost o incercare prin care toate marimile din Craiova au vrut sa se bage si sa salveze Universitatea. A fost chiar o intelegere intre Mititelu, Olguta, un grup de patroni si altii si chiar au ajuns la o intelegere prin care se gaseau si bani (Mititelu era falit), si stadion si suporteri si conditii pentru echipa. Mititelu a acceptat initial sa ramana cu 33% din actiuni. Apoi s-a sucit si a venit cu declaratia aia ca echipa e a lui si a copiilor copiilor lui. Poate sa o pastreze linistit ca nu a mai ramas nimic!!!!

fabius_2014
fabius_2014  •  20 Octombrie 2020, 11:43

Mititelu si-a dorit sa stea alaturi de Becali, Borcea, Porumboiu si sa faca afaceri cu ei. In plus, Mititelu, ca patron al echipei de fotbal a Craiovei, a vrut sa aiba o mare influenta in lumea politica din Oltenia, implicandu-se in mai multe campanii electorale . Mititelu este victima ambitiilor sale de marire si a incercat sa foloseasca echipa de fotbal a Craiovei si masa de suporteri, pentru a conditiona oamenii poltici. Booveanul nu a fost un naiv visator ci un om fara educatie, dar ambitios si dornic de marire.

Vezi toate comentariile (202)
Comentează