FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Decizie finală primită de Mihai Rotaru în dosarul despăgubirilor ANRP!

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 19:53 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 20:39

Dosarul care viza activitatea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), prin care statul ar fi pierdut sume mari de bani în mod ilegal, în care Mihai Rotaru, finanțatorul lui CS U Craiova, figura ca suspect, a fost clasat de către DNA, considerându-se că faptele incriminate nu au constituit fapte penale, anunță portalul Lumea Justiției. 

În 2015, Mihai Rotaru, acționarul de la CS Universitatea Craiova, dar și deputatul Cătălin Teodorescu au fost aduși cu mandat la DNA pentru a fi audiați într-un dosar privind acordarea de despăgubiri de către ANRP. Rotaru a fost acuzat de procurori că ar fi primit aproximativ 109 milioane de lei de la Comisia ANRP, condusă de Crinuța Dumitrean, pentru un teren din Pitești.

Sursa citată anunță că dosarul respectiv a fost clasat în 16 decembrie 2020, de procuroarea Gabriela Albu din cadrul Secției de combatere a corupției din cadrul DNA.

Fragmente din ordonanța de clasare a dosarului ANRP

Din probatoriul administrat in cauza nu au rezultat date si indicii in ceea ce priveste existenta vreunei conivente intre cesionarul drepturilor litigioase si membrii Comisiei Centrale, precum si intre cesionar si evaluator.

Astfel, nu au fost identificati martori si nici nu au putut fi administrate alte mijloace de proba care sa confirme eventuale intalniri care au avut loc intre csionar si evaluator sau membrii Comisiei Centrale in cadrul carora sa se fi purtat discutii in sensul favorizarii cesionarului sau pentru o supraevaluare a terenului in cauza.

Niciunul dintre inculpati nu a declarat faptul ca il cunosteau pe Rotaru Mihai, nici evaluatorul impreuna cu care s-a intalnit doar pentru a-i pune la dispozitie documentatia necesara realizarii evaluarii.

Totodata, nu putem aprecia ca fiind o dovada indubitabila de vinovatie disproportia dintre valoarea despagubirilor acordate in alte dosare de despagubire in raport cu despagubirile acordate in cazul dosarului cu nr. 46076/CC.

Nici in ceea ce priveste vinovatia evaluatorului raportat la participatia sa in calitate de complice la savarsirea de catre membrii Comisiei Centrale a infractiunii de abuz in serviciu, probatoriul administrat nu poate dovedi dincolo de orice indoiala intentia frauduloasa a acestuia in actiunea de evaluare a bunului, in scopul asigurarii unui beneficiu in favoarea cesionarului”

Mihai Rotaru, la al doilea dosar clasat în 6 luni

Mihai Rotaru, patronul Craiovei din Liga 1, se află astfel la cea de-a doua clasare a unui dosar în care e implicat. Prima a venit în iulie 2020, când, conform G4Media, DNA a clasat dosarul de trafic de influență în care Rotaru și Ioan Oltean, fost politician PDL, erau implicați.

Atunci, a fost vorba de o altă parte din dosarul ANRP, în care Ioan Oltean a fost acuzat că ar fi primit mită în valoare de 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, ca să intervină la Crinuța Dumitrean, fostul președinte al ANRP.

VIDEO Adrian Mititelu: „Judecătorul Budă și Rotaru ar lua 100 de ani de pușcărie în SUA”

Citește și alte știri de actualitate:

Analiză GSP » Craiova n-are cu cine! De ce oltenii n-au argumente să spere la primul titlu din 1991 încoace

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
ctbilu
ctbilu  •  22 Ianuarie 2021, 16:26
Postat de Radulescu Aurel pe 22 Ianuarie 2021, 16:17

Acum,ca a scapat de dosar Rotaru, sa se ocupe mai mult de echipa de fotbal,daca nu o face,sa plece.

A plecat deja ... in Maldive. :) Tu puisor, cu ochelarii tai vezi meduze sub apa la ...Costinesti. :)

908074729289300
Radulescu Aurel  •  22 Ianuarie 2021, 16:17

Acum,ca a scapat de dosar Rotaru, sa se ocupe mai mult de echipa de fotbal,daca nu o face,sa plece.

ctbilu
ctbilu  •  22 Ianuarie 2021, 15:45
Postat de Popa Corneliu pe 22 Ianuarie 2021, 14:09

Eu am intrebat, nu am facut speculatii! Ce sari asa-n sus, am dat cu parul?

Ai intrebat ... pacatele tale, fii barbat si recunoaste !

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close