FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cazul înfiorător al celui mai scump dinamovist din ultimii 7 ani! Din Serie A la retrogradare în Liga 1: acum valorează cât un jucător de Liga a 3-a!

foto: arhivă GSP +4   FOTO
foto: arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 ianuarie 2019 17:31

Constantin Nica, fostul dinamovist ajuns la vârsta de 25 de ani, încearcă din răsputeri să-și salveze cariera.

Măcinat de accidentări și cu experiențe eșuate în fotbalul din Italia, fotbalistul s-a înțeles azi cu Dunărea Călărași, echipă care încearcă să evite retrogadarea în liga secundă.

Bonetti i-a văzut potențialul: cel mai scump din ultimii 7 ani!

În 2012, Constantin Nica apărea de nicăieri în primul "11" al lui Dinamo, sub comanda lui Dario Bonetti. În mai puțin de un an, grație evoluțiilor extrem de solide, "câinii" îl vindeau la Atalanta, în Serie A, pentru 1,6 milioane de euro.

Nica a fost, practic, unul dintre cei mai scumpi jucători vânduți de Dinamo în istoria recentă, cel mai scump din ultimii 7 ani! Dorin Rotariu a fost vândut pe 2,2 milioane de euro în 2017, dar Dinamo a încasat doar 1,1 milioane, restul fiind dat celor de la Poli Timișoara.

"Nica se face fundaş bun. Dacă aş fi la Steaua, l-aş lua acum. Se face tare de tot, are ce îi trebuie şi nici 20 de ani nu are. Ăsta le trebuie celor de la Steaua"Mitică Dragomir, în ianuarie 2013 despre Nica

Coșmarul italian

La Atalanta a început însă coșmarul. Nica a bifat doar 7 meciuri în Serie A și a pierdut definitiv contactul cu prima echipă după gravele probleme pe care le-a avut la genunchi. 

De atunci, fundașul nu a mai revenit niciodată în prima formație a echipei și a trecut prin mai multe împrumuturi la echipe de ligi inferioare, precum Cesena, Avellino sau Latina, și, ulterior, la Dinamo, unde a dezamăgit crunt sezonul trecut, bifând doar 3 apariții.

"Când a ajuns în Italia, el a fost foarte tânăr și a avut ghinionul să dea peste câteva accidentări. Plus că a fost victima sistemului fotbalistic italian", spunea Dario Bonetti despre Nica, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro în septembrie 2017.

Declinul din cariera lui Nica e reflectat și în cota sa de pe transfermarkt.  A ajuns să valoreze doar 150.000 de euro, cât Florin Costea în Liga a 3-a, după ce în vara lui 2013 era cotat la 1,5 milioane de euro. 

2 trofeea câștigat Nica în carieră, Cupa și Supercupa cu Dinamo în 2012

1 selecțiea bifat Constantin Nica pentru prima reprezentativă a României

Vezi și: OFICIAL FCSB a cedat un mijlocaș la o echipă din Liga 1 + a semnat și fosta mare speranță a lui Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
borcea_cel_pacalit_de_jiji
borcea_cel_pacalit_de_jiji  •  05 Ianuarie 2019, 20:46
Postat de jackryan pe 05 Ianuarie 2019, 20:40

***

I-ai zis-o, moldoveanului !

jackryan
jackryan  •  05 Ianuarie 2019, 20:40
Postat de gebeleixis pe 05 Ianuarie 2019, 20:18

Ca să fii mai credibil, bag-o pe aia cu dedicația muzicală.. când am citit mesajul de pe contul tău blocat.. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAA

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borcea_cel_pacalit_de_jiji
borcea_cel_pacalit_de_jiji  •  05 Ianuarie 2019, 20:32
Postat de gebeleixis pe 05 Ianuarie 2019, 20:25

***

Ce tot bodogăni acolo ?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează