FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV / UPDATE Denis Alibec, exclus din lotul lui CFR Cluj! Prima reacție a lui Balaj

Atacantul Denis Alibec (30 de ani) a fost exclus de Dan Petrescu (53 de ani) din lotul campioanei CFR Cluj.
Atacantul Denis Alibec (30 de ani) a fost exclus de Dan Petrescu (53 de ani) din lotul campioanei CFR Cluj.

Articol de GSP - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 16:12 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 17:02

Atacantul Denis Alibec (30 de ani) a fost exclus de Dan Petrescu (53 de ani) din lotul campioanei CFR Cluj. 

UPDATE, 16:20. Cristi Balaj confirmă GSP: „Eu i-am comunicat decizia lui Alibec”

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a confirmat informația dezvăluită de GSP. Oficialul campioanei anunță că viitorul lui Alibec e în mâinile lui Dan Petrescu.

„Situația e clară. Orice jucător, atunci când comite acte de indisciplină, obligă antrenorul, împreună cu conducerea, să reacționeze. A mai fost și în trecut cazul unui jucător care a fost exclus din lot, Debeljuh, și a fost reprimit ulterior. Depinde de jucători. 

Antrenorul nu are cu nimeni nimic, nu face favoruri. Vor fi introduși în echipă jucători în funcție de modul în care se pregătesc.

Sunt subiectiv, pentru că l-am arbitrat de multe ori pe Alibec. Am încredere în el, mai are multe de spus în fotbal. Vreau să cred că într-un final el va realiza că este important să respecți antrenorul. Probabil va deveni și el antrenor și va proceda la fel. 

Eu i-am comunicat decizia luată de Dan Petrescu, sprijinită de club. Sunt convins că nu a fost bucuros. Dar a găsit în mine o persoană care dorește să-i fie bine. Orice este posibil în acest moment, decizia finală o ia antrenorul”, a declarat Balaj în emisiunea „Liga Digi Sport”.

Știrea inițială

Gestul de indisciplină de luni seară, din timpul meciului câștigat de CFR Cluj contra Clinceniului, scor 2-0, îl costă pe Denis Alibec. 

Atacantul a plecat de pe banca de rezerve în minutul 70, fără să ceară permisiunea, nemulțumit că Dan Petrescu nu intenționează să îl trimită pe teren. Alibec nu s-a mai întors de la vestiare, iar scuza de la final nu a fost mulțumitoare pentru conducerea campioanei. 

Dan Petrescu, după victoria cu Academica Clinceni: „Am suferit până la final, 2-0 e cel mai periculos scor”
CFR CLUJ - CLINCENI 2-0
Dan Petrescu, după victoria cu Academica Clinceni: „Am suferit până la final, 2-0 e cel mai periculos scor”

Internaționalul român a încercat să se justifice în fața conducătorilor afirmând că s-a dus la toaletă.

Denis Alibec, exclus din lotul lui CFR Cluj

Din informațiile GSP.ro, Dan Petrescu a decis deja să îl excludă din lot pe Alibec, confirmând ruptura dintre fotbalist și staff. Antrenorul „feroviarilor” nu pare dispus să îl reprimească la antrenamente. 

Foarte probabil, Alibec va primi și o amendă consistentă pentru gestul său ostentativ la adresa lui Petrescu.

Marius Șumudică îl poate salva pe Alibec

Denis Alibec este unul dintre puținii „supraviețuitori” ai lotului construit de Marius Șumudică în vară. Dan Petrescu și-a mai manisfestat nemulțumirea față de atacant și după meciul cu Alkmaar, 0-2, în Conference League. Gestul de ieri seară a fost picătura care a umplut paharul. 

Ținând cont de situația financiară complicată de la CFR, campioana ar fi dispusă să îl cedeze pe atacant. O destinația probabilă este Yeni Malatyaspor, formația antrenată de Marius Șumudică în Turcia. Tehnicianul român s-a declarat nemulțumit de lot și a spus că „așteaptă ca nebunul 5-6 transferuri în pauza de iarnă”.

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Dan Petrescu, după victoria cu Academica Clinceni: „Am suferit până la final, 2-0 e cel mai periculos scor”

CFR, campioană și în ciocnirile granzilor » CS Universitatea Craiova e rușinea topului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
leu.mr
leu.mr  •  01 Decembrie 2021, 16:26
Postat de Mihai Dinu pe 30 Noiembrie 2021, 23:53

Păcat, Alibec a ajuns un fotbalist ratat, datorită atât structurii sale de personalitate, cu o dizarmonie accentuată, cât și celor din jurul sau, începând cu antrenorul și terminand cu toti membrii stafului. Lipsa de forma, kilogramele in plus, rezistența la frustrare redusă, atitudinea recalcitranta, capacitatea redusă de autocontrol și echilibrare emoțională l-au condus la neadaptare și neintegrare in echipa. Acum are nevoie urgenta de un restart profesional!

Nu mai faci nimeni cu el, mai un pic si se lasa de fotbal

189254898748309
Claude SH  •  01 Decembrie 2021, 06:31

Chiar dacă are 30 de ani, Alibec e un copil si trebuie tratat ca atare. Sunt sigur ca va reveni mai încrezător iar Petrescu nubcred ca a avut vreodată intenția de a face praf viata unui fotbalist

babin
babin  •  01 Decembrie 2021, 04:20

Altu' care o sa se planga in vreo 3 ani ca nu s-a tinut de treaba.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează