FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Matematica lui Gigi Becali: 5+5=7! Ce contracte i-a prezentat FCSB lui Denis Haruț

Gigi Becali, patronul FCSB, și Vali Argăseală au sfidat și regulamentul, și calculele cu oferta pe care i-au prezentat-o lui Haruț (21 de ani) +44   FOTO
Gigi Becali, patronul FCSB, și Vali Argăseală au sfidat și regulamentul, și calculele cu oferta pe care i-au prezentat-o lui Haruț (21 de ani)

Articol de , , - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 07:05 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 10:53

Transferul lui Denis Haruț la FCSB a picat după ce Gigi Becali și Valeriu Argăseală au sfidat și regulamentul, și calculele cu oferta pe care i-au prezentat-o fundașului de 21 de ani: internaționalul de tineret semna două contracte de câte 5 ani, dar perioada pe care o petrecea la FCSB era de 7 ani, fiindcă documentele conțineau 3 ani comuni.

Ce l-a speriat atât de tare pe Haruț încât el a refuzat un salariu de peste 4 ori mai mare decât este acela de 2.500 de euro pe care îl încasează la FC Botoșani?

Becali și Argăseală au folosit o metodă ilegală: ei i-au propus jucătorului să semneze două contracte, dintre care unul era „în alb" și clubul avea posibilitatea să-l înregistreze dacă voia să împiedice plecarea lui Denis. Fiecare contract era valabil 5 ani, dar suma lor era de 7 ani!

Cum e posibil? Primul document îl lega pe Haruț de FCSB în perioada ianuarie 2021-decembrie 2025, al doilea se întindea din ianuarie 2023 până în decembrie 2027. Contractele conțineau 3 ani comuni. Începând cu ianuarie 2023, după ce avea să-l evalueze pe Denis, Becali putea hotărî oricând să înregistreze și al doilea contract și să extindă, astfel, colaborarea cu fotbalistul până la sfârșitul anului 2027.

Haruț la FCSB: clauză de 20 de milioane €

Haruț nu ar fi putut pleca de la FSCB decât cu acordul clubului sau la o ofertă de 20 de milioane de euro, cât valora clauza de reziliere a contractului. Clauza era menținută și în al doilea document, semnat „în alb" și neînregistrat din start.

Surse care cunosc detaliile din tratative dezvăluie și veniturile pe care le-ar fi avut jucătorul dacă ar fi semnat actele-artificii pe care le redactase Argăseală:

  • 10.000 de euro ar fi fost salariul lunar în primul an din acordul cu FCSB
  • 16.000 de euro ar fi încasat în fiecare lună din ultimul an, 2027

Editorial Dan Udrea » Răzvan Burleanu să răspundă: e sau nu complice la abuzurile din Liga 1?

Sumele sunt foarte mari, în comparație cu cei 2.500 de euro pe care Denis îi ia lunar la FC Botoșani. Moldovenii au salarii dintre cele mai mici din campionat, suma maximă pe care o achită clubul e de 6.000 de euro pe lună, cu tot cu taxe, deci Haruț nu poate spera să ajungă la un venit foarte mare fără să se transfere în altă parte.

Chiar și așa, el s-a speriat de propunerea care-l ținea captiv la FCSB 7 sezoane. Și fotbalistul, și clubul FC Botoșani calculează că ratarea afacerii cu Becali nu constituie un dezastru. Denis va evolua pentru naționala de tineret la Campionatul European din vară, ceea ce-i va oferi ocazia să prindă un transfer și mai bun. 

Bonusurile pe care le-ar fi primit Haruț la FCSB

  • 100.000 € pentru calificarea în grupele Champions League. Prima era valabilă o singură dată, nu la fiecare calificare pe parcursul celor șapte ani din contracte
  • 50.000 € pentru accesul în grupele Europa League. De asemenea, suma era plătibilă o singură dată
  • 100.000 € dacă ar fi bifat 10 prezențe ca titular în echipa națională de seniori câtă vreme s-ar fi aflat sub contract cu clubul lui Becali

FC Botoșani a ratat 700.000 € de la FCSB

Suma transferului era de 700.000 €, pe care Becali trebuia să-i achite până pe 1 februarie. Moldovenilor le mai revenea 20% din profitul înregistrat la un viitor transfer al fundașului în vârstă de 21 de ani. Cea mai mare afacere pe care au realizat-o Becali și Iftime a constituit-o transferul lui Moruțan la București. Gigi a plătit un milion de euro în schimbul mijlocașului ofensiv de care s-a interesat recent Al Ain, din Emiratele Arabe Unite. Clubul din EAU a întrebat cât ar costa Moruțan și a renunțat la achiziționarea lui când Becali a transmis cererea: 15 milioane de euro. 

GigI Becali îi împrumuta 60.000 € lui Denis Haruț

Haruț ar fi încasat 60.000 € în momentul semnării primului contract cu FCSB. Suma reprezenta însă doar un împrumut, nu un bonus. Jucătorului i-ar fi fost oprite rate lunare timp de 3 ani ca să achite creditul. Becali a procedat la fel cu Man, cu Coman, cu Moruțan, cărora le-a împrumutat sume mari, pe care fotbaliștii le restituie treptat din salarii. Creditele fără dobândă le-au fost oferite pentru ca jucătorii să treacă mai ușor peste faptul că nu le sunt permise transferuri în alte campionate, din cauza prețurilor uriașe pe care le fixează Gigi.

VIDEO Reîncepe Liga 1! FCSB, duel tare cu Astra

Citește mai multe știri despre FCSB:

Story-ul postat de Man din cantonament a stârnit agitație în Italia: „Ce înseamnă? Nu e sigur că e Parma, dar urmează un anunț”

EXCLUSIV Manevrele lui Gigi Becali, devoalate de președintele Blocului Național Sindical: „Șmenurile și abuzurile de genul FCSB sunt girate de FRF și de Burleanu”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (54)
mir21
mir21  •  14 Ianuarie 2021, 18:09

Sufera cu decenta stiucane ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  13 Ianuarie 2021, 21:18
Postat de Raimond Anghel pe 13 Ianuarie 2021, 18:10

parpalache -sti sa citesti ,din prima luna are 10.00 euro si nu 1000 cum spui tu dar esti ***,nu mai discut cu tine.

Inseamna ca au modificat,dupa ce au vazut postarea mea!Si...a vazut cineva contractul?sau il credem pe cuvant pe GG?Si sunt convins ca nu i-au dat 10 mii din primul an,pentru ca nici un jucator de la fcsb-Florinel,Man,Morutan,Tanase nu a primit 10 mii din primul an!Convingerea mea este intarita si de faptul ca si atunci cand a negociat cu Dan Petrescu,chiar Becali cu gura lui a zis ca i-a oferit...3000/luna(„sa aiba cu ce trai,el si familia lui”)si ca i-a oferit bonus ...un milion,daca ajunge in grupele ChaMPIONS LEAGUE!

875423049539972
Raimond Anghel  •  13 Ianuarie 2021, 18:21

mai Dorel (nu fac aluzie la DOREL-catastrofa ) spui ca Becali este prost -dar e un bun afacerist -nu crezi ca e un paradox? ,intrb si eu?

Vezi toate comentariile (54)
Comentează