FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

EXCLUSIV / VIDEO Olandezul din Superliga este impresionat de ce a găsit în țara noastră: „Nu sunteți deloc precum polonezii și slovacii”

Ubbink a strâns 60 de meciuri în tricoul
Ubbink a strâns 60 de meciuri în tricoul "textiliștilor", 3 goluri și 9 assist-uri Foto: Imago Inages

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2023 12:57 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 16:51

Desley Ubbink (29 de ani), mijlocașul olandez de la UTA, a explicat cum este viața lui la Arad, în orașul de la granița țării, și a relatat propria versiune vizavi de negocierile eșuate cu CSU Craiova.

Desley Ubbink a venit la UTA în vara lui 2021, iar după doar un an a fost dorit de CSU Craiova, dar negocierile s-au finalizat rapid din cauza pretenţiilor financiare ale arădenilor. 

Au bătut palma pentru 4 milioane de euro » Dragomir l-a dat de gol pe Gigi Becali: „Cu el nu se negociază”
DEZVĂLUIRE
Au bătut palma pentru 4 milioane de euro » Dragomir l-a dat de gol pe Gigi Becali: „Cu el nu se negociază”

Mijlocaşul ofensiv se prezintă microbiștilor români prin 5 episoade din cariera sa de fotbalist.

VIDEO. Desley Ubbink, olandezul de la UTA, despre viața la Arad

Desley nu împlinise 20 de ani când a părăsit Olanda natală pentru a merge în îndepărtatul Kazahstan, la Taraz. A petrecut trei ani în această țară, a mai fost în Polonia și în Slovacia, până să semneze cu UTA. 

„Aveam 19 ani când am plecat în lume cu fotbalul, timpuriu aș putea spune. Într-un fel a fost bine, în altul nu. Am învățat să am grijă de mine. Să nu-mi pese de alte lucruri, de alți oameni. Până la urmă, e vorba despre mine, despre cariera mea. Nu e ușor printre străini, de aceea am fost surprins cât de bine a fost în România de la început”, a povestit Ubbink.

Desley Ubbink a relatat propria versiune vizavi de negocierile eșuate cu CSU Craiova

Vara trecută, CSU a vrut să achite în jur de 50.000-60.000 de euro ca să-l aducă pe Ubbink în Bănie, pe vremea când Balint era A1 al juveților. Arădenii au cerut 600.000 de euro! 

În ecuație a intervenit apoi antrenorul Ilie Poenaru, ex-UTA, care l-a acuzat pe Desley că a forțat plecarea, că a întors vestiarul contra lui, că nu și-a mai dat interesul pentru clubul ce-l plătea. Mijlocașul are o altă versiune.

Nu simt niciun regret că transferul nu s-a mai făcut, este parte din joc, din fotbal. Au fost ceva discuții și cu clubul, dar până la urmă am rămas. Știu că nu am fost la nivelul meu la acea vreme, dar nu a fost nimic legat de ratarea transferului. Sunt la UTA și sunt mulțumit. Poate că nu ar fi fost mai bine pentru mine la Craiova. Poenaru... Nu știu de unde a pornit. 

Spunea că sunt cu capul la Craiova, ceea ce nu era adevărat. Poate voia să-și acopere propriile erori, nu știu. Am 29 de ani, nu 20 de ani, să mă ia capul când am o ofertă de la un alt club. Îți dai seama că am mai trecut prin astfel de momente. Am vrut să am și o reacție atunci, apoi m-am răzgândit, ca să nu fac scandal

Dacă-și căuta el scuze, nu e problema mea. Eu nu sunt nici genul să vorbesc pe la spate. El a vorbit rău despre mine, eu am ales altă cale”, a punctat Ubbink.

7 cluburia adunat batavul în carieră: Roosendaal, Willem II, Taraz, Șahtior Karagandi, Trencin, Podbeskidzie Bielsko-Biala și UTA

Desley Ubbink: „Ceilalți nu te bagă în seamă, voi da!”

Ubbink a mărturisit că s-a acomodat atât la UTA, cât și în Arad: „Oraș mic, dar oameni faini, prietenoși, deschiși, vor să te ajute în orice situație. Ce m-a impresionat cel mai mult la voi? Cred că oamenii. Cum reacționează, cum se poartă cu mine. Dacă ar fi să compar cu polonezii și cu slovacii, printre care am mai trăit, românii sunt mai calzi. 

Ceilalți sunt mai reci, te țin la distanță, le pasă de ale lor. Nu te bagă pe tine în seamă. Iar dacă ești străin, consideră că vii să le iei banii și serviciul! În România, oamenii sunt foarte drăguți, ospitalieri, vorbesc cu tine”.

4 assist-uri în 22 meciuria strâns Ubbink pentru UTA în acest sezon, plus un gol, chiar în ultima etapă, cu Chindia (1-2)

Desley Ubbink a analizat Liga 1: „La final câștigă mereu CFR Cluj”

Olandezul din Superliga este impresionat de ce a găsit în țara noastră: „Nu sunteți deloc precum polonezii și slovacii”
Ubbink a strâns 60 de meciuri în tricoul "textiliștilor", 3 goluri și 9 assist-uri Foto: Imago Inages

Nu doar România l-a surprins pozitiv pe batav, ci și Liga 1. Cu toate că, atunci când vine vorba despre lupta la titlu, comentează amuzat: 

„Am fost surprins total de nivelul ligii voastre. În Polonia e mai pe luptă, aici e mai tehnic. Mă surprinde nivelul ridicat al campionatului. Și oricine poate bate pe oricine. Iar la final câștigă CFR Cluj! Chiar dacă nu joacă mereu cel mai bun fotbal. 

Până la urmă, diferența o fac trofeele. Și mie îmi place să înving. Prefer s-o fac jucând frumos, ca să vină oamenii la stadion. Să-i recompensez. În afară de UTA, îmi place stilul lui Sepsi, cu un fotbal frumos”, a comentat mijlocașul ofensiv.

Mulți ne văd căzuți, dar nu iau în calcul să retrogradăm. Am încredere în mine, în coechipieri. Știm ce putem. Avem un avantaj că se înjumătățesc punctele în play-out, acolo începem un alt campionat. 

- Desley Ubbink, mijlocaș UTA

Desley Ubbink are planuri mari cu UTA: „Locul 7 și trofeul Cupei României”

Fotbalistul de 29 de ani nu se teme că va retrograda cu UTA. „Suntem într-o poziție dificilă, nu merităm să fim atât de jos. Văd ce calitate avem la antrenamente, situația clubului e foarte bună, salariile la timp, nu avem nicio scuză să fim unde suntem. Da, vom evita retrogradarea. Nu vom cădea! 

Cred că putem să ne bate pentru locurile 7-8 în play-out, apoi măcar finala Cupei, dacă nu câștigarea trofeulu”, a declarat jucătorul olandez, care a mărturisit că idolul său rămâne Zinedine Zidane.

Mai am jumătate de an de contract cu UTA, dacă va dori să continuăm, ne așezăm la masă și discutăm. Eu mă simt foarte bine și adaptat la Arad, sunt OK din toate punctele de vedere. 

- Desley Ubbink, mijlocaș UTA

Citește și:

El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”

Discurs dur la adresa lui Mutu și a jucătorilor: „Nu am văzut niciodată așa ceva!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
Draconian
Draconian  •  02 Ianuarie 2024, 18:00
Postat de Barna pe 30 Aprilie 2023, 16:11

Normal ca niște popoare slave nu se pot compara cu noi care suntem latini! Oricum, Aradul este un oras model cu oameni deosebiti!

Cu ce anume sînt ei asa "deosebiti " prietene înflacarat ..?..c-ai scris asta de mai multe ori cu mai multe conturi.. au mainile mai lungi, ating pamîntu sau ce...?!

Barna
Barna  •  30 Aprilie 2023, 16:11

Normal ca niște popoare slave nu se pot compara cu noi care suntem latini! Oricum, Aradul este un oras model cu oameni deosebiti!

elgabri
elgabri  •  20 Februarie 2023, 10:43

Aradul e un oras frumos cu oameni deosebiti !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează