FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Detalii uluitoare din vestiarul „câinilor” » Aroganțe și relaxare înainte de Dinamo - U Cluj: „Le dăm 3-0 repede, simplu!” + Fotbaliștii îl ironizau pe Uhrin

Retrogradarea lui Dinamo a fost acompaniată de episoade uluitoare în afara gazonului, eșecul din teren fiind o consecință a ceea ce s-a întâmplat în interiorul echipei roș-albe. +30   FOTO
Retrogradarea lui Dinamo a fost acompaniată de episoade uluitoare în afara gazonului, eșecul din teren fiind o consecință a ceea ce s-a întâmplat în interiorul echipei roș-albe.

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 19:20 / Actualizat marti, 31 mai 2022 19:49

Retrogradarea lui Dinamo a fost acompaniată de episoade uluitoare în afara gazonului, eșecul din teren fiind o consecință a ceea ce s-a întâmplat în interiorul echipei roș-albe.

Dinamoviștii caută să-și revină din șocul retrogradării în Liga 2, după barajul cu U Cluj (0-2, 1-1). Miercuri, fanii-acționari din DDB au o ședință extraordinară, iar reprezentanții zonali se vor întâlni cu Elias Bucurică, Nicu Tararache și Bogdan Aron, trei dintre reprezentanții de seamă ai galeriei dinamoviste, pentru a încerca să găsească soluții pentru a continua activitatea clubului și, mai ales, să vadă dacă poate fi evitat falimentul. 

Antrenorul contactat de Zăvăleanu pentru a se ocupa de Dinamo, după plecarea lui Uhrin jr: „Am fost sunat, nu ascund”
DINAMO
Antrenorul contactat de Zăvăleanu pentru a se ocupa de Dinamo, după plecarea lui Uhrin jr: „Am fost sunat, nu ascund”

La ședință și-a anunțat participarea și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

Episoade uluitoare înaintea barajului Dinamo - U Cluj

Până atunci au început să iasă la iveală diverse episoade de dată recentă ce-au dus la pierderea confruntării cu „frații” de la U Cluj, detalii din afara terenului, ce-au influențat retrogradarea formației în eșalonul secund, în al 74-lea an al existenței clubului. 

Gazeta Sporturilor a pus la cap informațiile oferite off the record de diverși oameni implicați la Dinamo, detalii ce relevă faptul că echipa lui Dusan Uhrin a pierdut duelul nu doar pe gazon, ci și în afara lui.

„Le dăm repede 2-0 sau 3-0”

Dinamo a pierdut prima manșă, 0-2, pe Cluj Arena, iar în Ștefan cel Mare nu a reușit mai mult de 1-1. În frunte cu Răzvan Zăvăleanu, oficialii clubului au avut o discuție cu jucătorii înaintea meciului din Ardeal. 

"Partida de la București a oferit o mai mare implicare a fotbaliștilor, barajul s-a pierdut la Cluj fiindcă jucătorii exponențiali au fost infatuați. De exemplu, administratorul judiciar a fost șocat de o convorbire cu elevii lui Uhrin înaintea primului duel. 

„Le dăm 2-0, 3-0, repede, apoi totul va fi mai simplu”, i-au spus jucătorii lui Zăvăleanu înainte de a intra pe teren la Cluj, în timp ce acesta le repeta: „Vedeți că nu sunteți doar voi pe teren, joacă și cei de la U Cluj”, au povestit apropiații echipei.

„Tatăl lui s-a jurat pe toți sfinții”

„Câinii” n-au avut încredere în toți jucătorii lor în această dublă vitală pentru existența clubului.

„Apăruseră informații că Rodriguez, Morar și Figueiredo ar fi semnat cu U Cluj. Dacă a fost o diversiune, oricum, am înghițit gălușca! Rodriguez ne-a transmis ferm că el nu a semnat cu adversarii, a spus clar că nici prietenul său, Figueiredo, nu a făcut-o, iar în privința lui Morar am vorbit cu tatăl său, dinamovist convins. 

Călin Morar este un vechi dinamovist, primar al comunei Crișeni din Sălaj, omul s-a jurat pe toți sfinții că fiul său are oferte, dar nu de la U Cluj, de la alte echipe, dar băiatul nu a dat curs niciuneia”. 

Înaintea barajului, Răzvan Zăvăleanu și Radu Constantea, președintele clujenilor, au vorbit și-au stabilit: „Nu ne dedăm la porcării, jucăm corect”. Ulterior, chestionați de dinamoviști, cei de la U s-au jurat că „nu au contactat niciun fotbalist de la Dinamo”, au mai relatat cei din Ștefan cel Mare.

Morar a înscris unicul gol al lui Dinamo la baraj, Rodriguez a fost accidentat și a jucat doar la retur, Figueiredo a fost răcit înaintea turului și rezervă la București.

„Good morning, run, good bye”

Adus pe post de salvator, Dusan Uhrin nu a reușit să mai salveze o dată Dinamo de la retrogradare. Cehul a plecat de luni la Praga, nu a lăsat niciun regret în urma lui, între el și jucători nu era absolut nicio empatie. Din contră, mulți fotbaliști se plângeau de metodele antrenorului lor. 

„Uhrin e cu banii la zi, clar. Are contract până la 30 iunie, dar, măcar din bun-simț, ar putea să renunțe la ultimul salariu, având în vedere situația. Au fost multe divergențe între el și jucători. Nici tactic, nici motivațional nu a mișcat lucrurile! Jucătorii se plângeau că Dusan nu le explică anumite decizii. Iar în ultimele săptămâni a fost tot mai rău. 

Pe Steliano Filip l-a trimis în mijlocul antrenamentului să dea la poartă alături de copii, nu înțelegea nimeni de ce, după care jucătorul a întrebat, la final, care ar fi cauza deciziei. «Aaa, stai liniștit, te voi folosi în returul cu U Cluj, ești în lot», i-a transmis Dusan. Atât, nicio altă explicație. Fotbaliștii străini se amuzau pe seama metodelor de antrenament ale lui Uhrin, nu se fereau să le spună șefilor cum este situația. «Cu Dusan acestea sunt antrenamentele: Good morning, run, goodbye! Atât»", au dezvăluit elevii cehului. 

6 augusteste data la care debutează noul sezon de Liga 2, unul la care speră să participe și Dinamo

Ivanov a plecat să fie alături de bunică

Fără a oferi vreo explicație, Dusan a renunțat la Antoni Ivanov, bulgarul pentru care Dinamo ar fi trebuit să plătească 50.000 de euro celor de la CSU Craiova, dacă ar fi continuat în prima divizie. Mijlocașul, una dintre vedetele mercato din iarnă, a fost folosit foarte puțin de către ceh, iar la Cluj a fost doar rezervă neutilizată. În retur, doar spectator! 

„Bunica lui, care l-a crescut, a ajuns în spital, era în colaps, așa că fotbalistul a plecat să fie alături de ea. Ivanov a transmis că el este profesionist, că va juca la retur dacă i se va acorda șansa, nu a înțeles nici el de ce nu a fost introdus nici măcar un minut la Cluj, mai ales că e un fotbalist cu experiență, cu atitudine. 

Din păcate, Uhrin a fost foarte rece, nu era nici măcar ca Rednic, să știe cum să-i modeleze din vorbe, nici ca Stoican, care știa să strângă jucătorii lângă el”, au reacționat dinamoviștii. 

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Cât de repede va reveni Dinamo în prima ligă?

Citește și alte știri despre Dinamo:

Mesajul lui Vlad Morar, după retrogradarea lui Dinamo: „Cel mai dureros e pentru suporteri, noi fotbaliștii ne găsim contracte”

Antrenorul contactat de Zăvăleanu pentru a se ocupa de Dinamo, după plecarea lui Uhrin jr: „Am fost sunat, nu ascund”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
demolarii
demolarii  •  01 Iunie 2022, 13:05

Uhrin i-a antrenat vreo 2 luni. Dar jucători nu au jucat nici cu Boneti, nici cu Rednic, nici cu Stoican. De ce? Toti antrenat la fel? Sau jucătorii au fost plafonati? S-au mulțumit cu puțin, și au găsit scuze mereu. Un proverb chinez spune:" De ce sa alergi daca poti sa mergi, de ce sa mergi daca poti sa stai, de ce sa stai daca poti sa faci, de ce sa faci daca poti sa mori?" Cam asta a fost mentalitatea la Dinamo în ultimii 30 de ani. Cu Badea, Borcea, Negoita,Mureșan sau Sendrea. Dar ce caracter sa ai, sa acuzi pe cei care încă au o valoare, sub forma celebrului anonimat? E clar ca cine cumpara jucători ca St Filip pierde, chiar dacă îi plătește salar 5 lei....

balotelli
balotelli  •  01 Iunie 2022, 08:52
Postat de Trandafir pe 01 Iunie 2022, 06:15

Nenumaratii conducatori au fost de vina. Cine i-a adus pe acesti jucatori. Pestele se inpute de la cap.

Se împute când e împachetat într-un ziar de "sport".

Trandafir
Trandafir  •  01 Iunie 2022, 06:15

Nenumaratii conducatori au fost de vina. Cine i-a adus pe acesti jucatori. Pestele se inpute de la cap.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează