FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

VIDEO EXCLUSIV Cutremurător! Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: „Au zis că a avut ceva la plămâni, dar pe certificatul de deces scria că suferise o lovitură masivă la cap”

Cristi Bud în studioul GSP Live
Cristi Bud în studioul GSP Live

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2020 12:24

Cristi Bud (34 de ani), în prezent jucătorul lui CS Minaur Baia Mare, a vorbit în direct la GSP Live despre marea dramă a vieții sale, petrecută în 2013: moartea copilului său în vârstă de doar cinci zile. 

  • Cristi Bud a făcut o dezvăluire cutremurătoare. Pe certificatul de deces primit de la maternitate, cauza morții era alta decât cea oferită lui și soției sale de doctori.

În mai 2013, fiul lui Cristi Bud murea în maternitatea din Timișoara la doar cinci zile după naștere. Drama fotbalistului era relatată cu amănunte de media care scria că motivul decesului era o afecțiune pulmonară.  

„Copilul a avut hipertensiune pulmonară. Din păcate, a fost un caz rar în care plămânii nu se puteau ventila. A fost pus pe ventilator, dar nu s-a putut adapta în condiţiile extrauterine", 
a explicat la acel moment Liana Dacilescu, purtător de cuvînt al Spitalului Judeţean Timişoara, conform digisport.ro.   

La 7 ani de la tragedie, Bud a făcut o dezvăluire cutremurătoare în direct la GSP Live

„La primul s-a spus că a fost ceva pulmonar, dar după o zi sau două de la deces am trecut pe la spital și am luat certificatul de deces de la o rezidentă care era acolo. Nu era prea multă lume pentru că era 1 mai. La primul punct de pe certificat scria că exista o lovitură masivă intracraniană, nu-mi mai aduc aminte exact terminologia. E posibil să fi scăpat copilul, dar s-a zis că e ceva pulmonar” 
- Cristi Bud la GSP Live

Soții Bud au refuzat să caute vinovații. Au contactat un avocat, însă acesta le-a explicat că sunt puține șanse de a găsi răspunsuri, mai ales că oficialii spitalului i-au transmis că nu există înregistrările de pe camerele de supraveghere din cauza unei defecțiuni tehnice petrecute în zilele tragediei. Părinții ar fi putut primi despăbugiri, dar nu le-au dorit.  

„Deja era târziu, rămâneam focusați acolo și am zis să trecem peste. Ce mai puteai să faci? De întors înapoi nu puteai să îl întorci. Dădeam în judecată pe cineva și nu ajungeam nicăieri. Am înțeles că doamna care ne-a dat acel certificat a fost sancționată. Toată lumea s-a spălat pe mâini pentru că a fost ceva pulmonar. A fost greu, dar după 3-4 zile am și jucat. Mi-a fost foarte greu în perioada respectivă”.  

VIDEO GSP LIVE Povestea dramatică spusă de Cristi Bud

Ce spune Ciprian Bogdan, directorul din 2013 al Spitalului Județean Timișoara

GSP l-a contactat pe Ciprian Bogdan, directorul Spitalului Județean Timișoara la momentul decesului. El susține că pe certificat de deces era trecută o altă cauză. 

„Îmi amintesc vag de caz, știu că a fost și o anchetă de la minister imediat după. Din câte rețin, nu a fost vorba despre nicio lovitură, ci despre o hemoragie craniană. E adevărat că la adulți ea poate fi provocată de o lovitură, dar la nou născuți ea poate fi cauzată și de hipertensiunea mamei în perioada de sarcină. Nu sunt specialist, eram manager de spital, dar așa am înțeles de la specialiști. Nu-mi aduc aminte să fi sancționat pe cineva vreodată cât am fost acolo” 
- Ciprian Bogdan pentru GSP.RO

La nici două luni după moartea fiului lui Bud, politicianul Ciprian Bogdan - fost eurodeputat PNL - a părăsit postul de director al spitalului și a fost numit vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Cristi Bud a fost aproape să piardă încă un copil

La un an după decesul primului copil, Bud a fost la un pas să piardă și al doilea fiu. Proaspăt născut, Milan Bud a intrat în comă. „Am avut probleme și cu al doilea copil, 5 zile a fost în comă și nu a primit nicio șansă de supraviețuire. Dacă nu mă înșel, e singurul copil care trăiește cu ce a avut”

  • De 3 ori campion al României cu CFR Cluj, Bud a marcat 45 de goluri în Liga 1 pentru CFR, Gaz Metan și Concordia Chiajna

Citește și: 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
maccsero
maccsero  •  26 Februarie 2020, 12:25

PNL, nu uita, astăzi vrem victoria! 65%, ca la prezidențiale :)

bazinga
bazinga  •  25 Februarie 2020, 19:41

??!??!

steaua.libera
steaua.libera  •  25 Februarie 2020, 08:11

Toata lumea la privat, tot doctori romani sunt si acolo

Vezi toate comentariile (6)
Comentează