FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

STEAUA. Dezvăluiri în exclusivitate făcute de Gabi Balint: „Nea Ovidiu, vă jur că au fost, din ce știu, două meciuri trucate!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 18:30 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 18:59

Fost internațional, în prezent analist sportiv, Gabi Balint a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.

Balint a discutat despre meciuri trucate și despre influența generalilor asupra echipei Steaua.

- Gabi, în meciuri suspecte ai jucat?
- Nea Ovidiu, vă jur că au fost, din ce știu, două meciuri. Adversarii s-au rugat să facem meci nul. Noi eram înaintea unor meciuri importante din Cupa Campionilor. Că făceam egal sau câștigam nici nu conta. Eu atât știu din toată activitatea mea la Steaua, de două meciuri. Habar n-am de alte lucruri și nu cred că au fost. În alea două am făcut meci nul, le-am dat punctele. Nu mai vreau să amintesc echipele. Asta a fost... Și nici nu vreau să acuz alte echipe că făceau mai mult sau altceva. Astea au fost vremurile. Au fost lucruri care se mai întâmplau.

- Dar existau presiuni înaintea unor partide?
- Veneau echipele în Ghencea și pe culoar, când ieșeam, se rugau să nu-i batem rău. Țin minte că am bătut 11-0 pe Corvinul sau 9-0 cu FC Olt. Ne-am și încăierat cu ei la Scornicești! Și-atunci a fost un general care ne-a spus înainte de meci să nu-i batem prea rău, să avem milă de ei, să le dăm doar două, trei goluri. Iar după ce s-a auzit până să intrăm pe teren, a venit Valentin și ne-a zis că dacă se întâmplă ceva și ne batem joc de fotbal, făcând ce ne-a cerut generalul respectiv, el nu mai vine la echipă și nu mai are nicio treabă cu noi. Am ieșit și-am bătut cu 9-0.

- Generalii se băgau la echipă?
- Nu, doar atunci ne-au cerut să stăm mai blânzi. Dar, în rest, ei veneau des la ședințe. Ministrul Olteanu a fost și el, Minea a venit și el, chiar și Stănculescu. Ilie Ceaușescu venea mereu pe la noi, era adjunct de ministru. Făcea ședințe înaintea meciurilor importante. Nicolae Ceaușescu n-a venit niciodată.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile din interiorul FRF: „Sunt 10-15 care stau prin birouri și nu fac nimic. Stoichiță începuse să «spele morții»!”

EXCLUSIV Ciprian Marica a rupt tăcerea despre escapada amoroasă de la Cluj: „Mi-am asumat! Nu doresc nimănui să treacă prin asta”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
10216825644665016
Alex Anghel  •  11 Septembrie 2020, 23:08
Postat de Alice Popa pe 11 Septembrie 2020, 22:34

De ce trebuie sa insisti sa arati cat esti de prost?! Stim asta.

Îmi pare rău ca nu l-am ascultat pe Iorga, care recomanda cândva sa nu bagi in seama un prost, ca te vei trezi cu el in discuție. Prin urmare, nu vreau sa ma cobor la nivelul tău, întrucât m-ai bate prin experienta, dar îți sugerez respectuos sa nu te mai agiti atât de mult, ca ti se arde procesorul de la laptop de atâta adrenalina.

dubluv
dubluv  •  11 Septembrie 2020, 22:58

Prin 1987 Steaua a jucat cu Craiova (cum, Craiovaaaa??) ambele meciuri din campionat la sfarsitul campionatului, in 2 zile consecutive, duminica si luni (meciul din tur fusese amanat). Ambele meciuri s-au terminat la egalitate, defavorizata a fost FC Arges care a pierdut in favoarea Craiovei locul de UEFA.

116538290032900
Alice Popa  •  11 Septembrie 2020, 22:34
Postat de Alex Anghel pe 11 Septembrie 2020, 21:14

Vezi ca ti-a trecut ora de culcare și iar ai început sa vorbesti prostii.

De ce trebuie sa insisti sa arati cat esti de prost?! Stim asta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează