FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL VALIZA

Dezvăluiri incendiare are procurorului din cazul "Valiza" » Scene ca-n filme: "Au fost agresivi! Nu ştiau cum să scape de bomba din spate"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 24 decembrie 2014 10:44

Procurorul din cazul "Valiza", Claudiu Dumitrescu, a vorbit în premieră despre flagrantul făcut în momentul în care Gigi Becali a trimis geanta cu 1,7 milioane de euro la Cluj. 

Acesta recunoaşte că un rol important l-a avut presa, iar el s-a autosesizat în urma articolelor apărute.

"Dosarul are la bază sesizarea din oficiu pe baza informaţiilor din presă. Este un caz de corupţie clasică, în care au fost implicaţi oficiali ai cluburilor din Liga 1, fotbalişti şi fostul selecţioner, Victor Piţurcă.

Teia Sponte a rămas peste noapte în Cluj, s-a întîlnit într-o cameră de hotel cu Toni Doboş şi atunci s-a făcut oferta. Proba esenţială a fost reprezentată de interceptări.

Becali rămăsese în Bucureşti şi era tot timpul interesat de stadiul discuţiilor, dacă fotbaliştii înţeleg", a spus Dumitrescu la Prima TV.

Dumitrescu spune că martorul cheie din acea perioadă este Toni Doboş, care a colaborat cu autorităţile. Acesta a fost condamnat cu suspendare săptămîna trecută.

"Toni Doboş ne-a ajutat mult. El a avut în permanenţă o atitudine corectă şi a recunoscut că s-a înţeles cu Steaua şi a primit o ofertă din partea lor".

Procurorul DNA a povestit scenele incredibile în momentul în care Teia Sponte a fost blocat la ieşirea din restaurant la finalul meciului U Cluj - CFR.

"Au ieşit amîndoi în parcarea restaurantului, iar cînd s-au urcat în maşină am intervenit. Au fost puţin agresivi, ştiau că au bani în spate. Se gîndeau cum să scape de bomba de spate.

Teia a recunoscut că are suma de bani. L-am întrebat imediat cu cine vrea să se întîlnească şi despre ce teren e vorba. N-a ştiut să-mi dea detalii", a conchis acesta la PrimaTV.

Gigi Becali a fost primit 3 ani de închisoare după ce a încercat să influenţeze rezultatul meciului U Cluj - CFR din ultima etapă a sezonului 2007-2008. Dacă gazdele nu pierdeau, Steaua ar fi devenit camăioană.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi Teia Sponte, Victor Piţurcă şi Toni Doboş. Toţi au primit pedepse cu suspendare.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (248)
fcu1948
fcu1948  •  29 Decembrie 2014, 12:11
Postat de lpep pe 28 Decembrie 2014, 12:15

www.youtube.com/watch?v=CZ0tQa2-Up0

Du repede înregistrarea la DNA ca să moară și capra vecinului! Paravrazându-l pe idolul vostru jiji becali, spun și eu că Mireșsan a ..... glumit! Parcă așa spunea pârnăiașul jiji după ce îi ieșise porumbelul pe gură și recunoscuse că a blătuit meciuri............

lpep
lpep  •  28 Decembrie 2014, 12:15
Postat de fcu1948 pe 27 Decembrie 2014, 10:59

Limitatule, legea se numește codul penal, iar despre așa-zisa premiere găsești detalii în codul muncii și în codul fiscal. Pune draqului mâna și citește respectivele acte normative! Sau te dor și pe tine ochii de la citit, precum pe idolul vostru pârnăiașul jiji becali???

www.youtube.com/watch?v=CZ0tQa2-Up0

fcu1948
fcu1948  •  27 Decembrie 2014, 10:59
Postat de lpep pe 26 Decembrie 2014, 23:04

Nu ma intereseaza opinia ta. Eu vreau sa vad legea care specifica lucrul acesta.

Limitatule, legea se numește codul penal, iar despre așa-zisa premiere găsești detalii în codul muncii și în codul fiscal. Pune draqului mâna și citește respectivele acte normative! Sau te dor și pe tine ochii de la citit, precum pe idolul vostru pârnăiașul jiji becali???

Vezi toate comentariile (248)
Comentează