FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dialog la inaltime cu Bogdan Lobont

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2007 00:00

Lobont vorbeste despre cele doua obiective majore ale sale: grupele Ligii cu Dinamo si Campionatul European cu nationala. Invitat de gsp si de Antena 1, Bogdan Lobont a iesit la o plimbare in munti, la cota 2.000. Imbracat lejer, cu pantaloni scurti, tricou si sapca imprimata cu un personaj de desene animate, portarul trage in piept aerul tare si admira Alpii. Are o singura nemultumire: ca nu gaseste un trifoi cu patru foi. "In primavara am gasit doi la Saftica si ne-a mers bine. si la Dinamo, si la nationala", explica el. Apoi raspunde calm intrebarilor venite de la reporteri.

- Bogdan, toata lumea la Dinamo vorbeste doar de grupele Champions League. Tu ai jucat acolo, cu Ajax, ajungind pina in "sferturi". Cum e?

- Extraordinar! Dar e deja istorie ca am evoluat cu olandezii in aceasta competitie, de highclass. Imi doresc sa joc cu Dinamo in Champions League, de fapt asta vrem cu totii, cei care tinem cu ciinii din stefan cel Mare.

- si daca nu ajungeti...

- Stati! Avem de muncit cu totii, sintem constienti ca vom intilni o echipa puternica in preliminarii. Dar nu pornim ca outsideri! Asta nu concep. Trebuie sa ne jucam sansa noastra. Pina la capat.


"Nu ne-a placut cerneala"
- Mai rezistati in cantonament?

- E greu, dar ce sa facem daca nu ne-a placut cerneala, sa stam si noi la birou, imbracati la patru ace?!

- Un alt subiect la ordinea zilei la Dinamo este cel legat de concurenta pe posturi. Cum este? Tu ai mai trait astfel de momente si la Ajax, si la Fiorentina.
- E bine ca sint doi jucatori de valori apropiate pe fiecare post, ceea ce face ca Dinamo sa fie mai puternica decit anul trecut. Sint doua echipe intr-un singur lot, e clar. Singurul in dificultate este Mircea Rednic, el trebuie sa aleaga cel mai in forma 11 la ora meciului.

- Te-ai pune in pielea antrenorului?
- Mai am mult pina la aceasta profesie. Momentan sint doar un fotbalist.


"Ramin la Dinamo"
- Va simtiti staruri, asa cum va lauda Cristi Borcea?

- Sintem aceiasi care eram si sezonul trecut. Nici stele, nici carate! Sa muncim in continuare si sa ne pastram capul pe umeri. Sa ne vedem lungul nasului!

- Colegii nu te-ar dori ca adversar la alta echipa, chiar Danciulescu a declarat-o public.

- Important e ca sintem o familie, iar Dinamo e pe drumul cel bun. Asta e tot ce conteaza, nu credeti?

- Apropo, ce stii despre posibila ta plecare la Benfica?
- Am semnat in iarna pe 4 ani cu Dinamo, mai am trei ani si jumatate, tot cu ciinii, asa ca am rezolvat si problema asta.

"Visul e aproape"
- Tu esti foarte bun prieten cu Cristi Chivu. Crezi ca ar accepta sa vina la Dinamo, dupa ce a avut oferte de la Real Madrid, Barcelona si Inter Milano?

- Cu Cristi am fost colegi la Ajax, acum sintem la

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează