FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Dică, Bratu și Dănciulescu sunt cazuri anormale » Rezultate slabe la echipe, dar part-time la televiziuni! Ce se întâmplă în campionatele tari din Europa

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 09:17

Deși situația la echipele lor este una tensionată, Florin Bratu, Ionel Dănciulescu și Nicolae Dică lucrează part-time pe post de experți la televiziunile de sport din România.

Nicolae Dică, 38 de ani, tehnician al celor de la FCSB, tocmai s-a "transferat" de la TV Digi Sport la TV Telekom Sport. Acesta va analiza meciurile din Europa League, acolo unde FCSB nu s-a calificat, fiind eliminată de Rapid Viena.

Deși Dinamo este în derivă, fiind pe locul 10 în Liga 1, antrenorul Florin Bratu, 38 de ani, și directorul general Ionel Dănciulescu, 40 de ani, adică oamenii care ar trebui să redreseze situația ”câinilor”, sunt colaboratori TV Digi Sport, având mai multe apariții săptămânale în studiouri.

Ca Dică și Bratu, mai este și Cosmin Contra, care analizează meciurile din Champions League, la TV Telekom Sport. Totuși, selecționerul României nu are un program atât de încărcat precum tehnicienii de la FCSB și Dinamo.

Se preferă fotbaliștii retrași

Spre deosebire de campionatul României, experții la televiziunile din țările europene cu cele mai puternici ligi sunt oameni de fotbal care nu au contracte active la vreo echipă. Nu există un antrenor sau conducător de club important care să colaboreze cu televiziunile și să analizeze meciurile din campionatul în care activează.

două excepții

Francezul Thierry Henry a lucrat până în această vară ca expert Sky Sports, în timp ce era secund la naționala Belgiei. Totuși, spre deosebire de Dică și Bratu, Henry nu avea o funcție atât de importantă și avea mult mai puține meciuri pe an. În plus, acesta a renunțat în vară contractul cu Sky, pentru a se dedica mai intens carierei de antrenor.

În prezent, singurul din campionatele tari care este conducător de club și analist al meciurilor este Paolo Maldini, numit recent ca director de dezvoltare la AC Milan. Fostul fundaș este analist al meciurilor din Italia, având un contract cu platforma Dazn, semnat cu o lună înainte de revenirea la echipa milaneză.

În rest, posturile TV preferă foști fotbaliști, iar cei mai mulți activează în Anglia, precum Gary Neville, Jamie Carragher, Rio Ferdinand, Alan Shearer sau Craig Bellamy.

Este normal ca antrenorii și conducătorii activi să lucreze ca experți TV?

Da, nu le afectează munca
Nu, trebuie să se concentreze la club

Jose Mourinho, colaborator în vacanță

Jose Mourinho, antrenorul lui Manchester United, a lucrat pe post de expert pentru o televiziune din Rusia, pe perioada Campionatului Mondial. Acesta a colaborat cu rușii când era în vacanță la echipa de club.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  22 Septembrie 2018, 10:22

asa comentatori asa emisiuni ,de stana si atunci se supara daca le spui chestia cu "caravana trece" ciobanu face legea si se lauda cu sumanu ,pardon cu ecipamentul unde e in top ten

gicab
gicab  •  20 Septembrie 2018, 19:08

Expert la tv nicidecum expert tv

1618597915124142
Alexandru Chis  •  19 Septembrie 2018, 13:12

De ce va mira? Cei trei sunt Part Time la castiguri cu realizatorii de emisiune. Se practica si la case mai mari!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează