FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, foto: GSP
Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2022 11:05 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 11:05

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a explicat în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia din ce afaceri își face averea. 

  • Mihai Rotaru, 50 de ani, a venit în studioul Gazetei, acceptând pentru prima oară prezența într-o emisiune sportivă. Timp de o oră, acesta s-a aflat față-n față cu Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”;
  • Dumitru Dragomir spunea despre patronul Universității că ar avea „o avere de 300 de milioane de euro”, dar nu există o estimare făcută de o publicație de profil economic. 
Mihai Rotaru, investiții la o campioană din Liga 1: „Fac o observație în premieră, am ajutat la meciul decisiv”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru, investiții la o campioană din Liga 1: „Fac o observație în premieră, am ajutat la meciul decisiv”

Mihai Rotaru la „Prietenii lui Ovidiu”: „Cu ani în urmă, eram unul dintre cei mai importanți investitori în Bursa de Valori București”

- De unde aveți banii, din ce îi câștigați, domnule Rotaru?
- Business-urile principale sunt agricultura și energia. Dar și real estate-ul, care în momentul de față e înghețat. Adică am un portofoliu de real estate (n.r. imobiliare), dar nu fac dezvoltări în acest moment. Sunt un investitor mare în agricultură. Sau hai să-i spunem mediu.

- Aveți utilaje, tractoare?
- Am foarte multe. Sunt axat pe județele Dolj și Olt, la granița dintre ele. Acolo facem agricultură, dar și energie. Am undeva la 30 de utilaje, dar e mai puțin important numărul lor. Nu am mai multe că nu suntem Insula Mare a Brăilei. Lucrăm la 4.000 de hectare pe care le avem în proprietate. Este o afacere interesantă.

- Deci grosul de aici vine.
- Banii sunt în principal din agricultură, energie și bursă. În momentul de față, participațiile mele s-au redus semnificativ. Cu ceva ani în urmă, eram unul dintre cei mai importanți investitori în Bursa de Valori București.

Cred că am investit 17 milioane de euro la Universitatea Craiova, dar până acum nu s-a recuperat niciun euro. Sper să-i recuperez, însă asta s-ar întâmpla doar în cazul în care ar veni un alt investitor. Există acest miraj al cupelor europene, normal să visez și eu, mai ales că e mirajul Champions League. Dar nu mă bazez pe acest lucru în momentul în care fac planurile de afaceri.

Universitatea Craiova este echipa mea de suflet. În 1983, când am jucat cu Benfica, eram în oraș. Mama mea era cercetător ştiinţific în Ministerul Sănătății, mai precis în Institutul de Igienă și Sănătate Publică. A fost într-o inspecție la Craiova, eu am mers cu ea. Aveam 11 ani și am văzut nebunia din gara din Craiova. Am stat în oraș în noaptea aia. Am dormit cu Benfica în hotel, la Jiul. M-am lăudat la colegii mei că am fost la meci, dar nu fusesem. Pentru că, văzând nebunia din oraș, mama nu m-a lăsat.
- Mihai Rotaru pentru GSP

Citește și alte declarații ale lui Mihai Rotaru la „Prietenii lui Ovidiu”: 

EXCLUSIV Mihai Rotaru în studioul Gazetei: „Noi suntem Universitatea Craiova! Altfel nu băgam atâtea milioane într-o fantomă”

EXCLUSIV Mihai Rotaru s-a bucurat de promovarea în Liga 1 a rivalei din oraș: „Trebuia să se termine cu mitul suporterilor. Când joci cu 300-400 de fani...”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (51)
prazberg
prazberg  •  20 Mai 2022, 21:15
Postat de kuba pe 14 Mai 2022, 08:14

Vezi bă ca mai era unul viteaz ca tine pe aici: terranova ăla care nu vine niciodată la meciuri :)))) dar dacă vrei pe “vitejie” ce zici, îți arați *** la un meci fcu cu csu? Și tu și care mai vreți de pe la pisi nord!

Nu esti satul de atatea umilinte?

dobrin
dobrin  •  17 Mai 2022, 01:23
Postat de George Nelu pe 16 Mai 2022, 02:56

Auitat sa spuna de Retrocedari Frauduloase cati bani a castigat. Sau cat timp a stat in Arest.

Asta am scris si eu in ultima fraza a bancului, dupa "afacerile" cu mere a facut 300 de milioane din retrocedari frauduloase, dar mi-au cenzurat bancul.

104312381121787
George Nelu  •  16 Mai 2022, 02:56

Auitat sa spuna de Retrocedari Frauduloase cati bani a castigat. Sau cat timp a stat in Arest.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează