FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV / UPDATE Încă un șoc la Dinamo! Cine sunt cei 6 jucători depistați pozitiv cu coronavirus + ce se întâmplă cu meciul de azi

Dinamoviștii se confruntă cu noi probleme
Dinamoviștii se confruntă cu noi probleme

Articol de , - Publicat joi, 16 iulie 2020 10:22 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 16:34

Dinamo trebuia să o înfrunte azi pe Chindia Târgoviște, de la ora 19:00, într-o partidă restantă din play-out, însă „câinii” întâmpină noi probleme din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mulți jucători au fost testați pozitiv cu COVID-19, iar meciul de azi a fost amânat!

UPDATE, ora 16:00

Ulterior, Dinamo a confirmat informația prin intermediul unui comunicat oficial.

Dinamo București a anunțat în această dimineață Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că șase jucători au fost confirmați pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, efectuat în această săptămână pentru toți componenții lotului, staff tehnic, medical și administrativ din cadrul echipei.

A fost a șasea testare la Dinamo în această vară, prima fiind programată pe 15 mai 2020, în cantonamentul de la Săftica, o dată cu reluarea antrenamentelor după pauza de două luni de zile în care fotbalul a fost suspendat din cauza pericolului epidemic reprezentat de virusul Covid-19.

Toți reprezentanții echipei noastre vor reface, peste 5 zile, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății.

Pe perioada acestor zile se vor urma măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică, a precizat medicul Liviu Bătineanu pentru www.fcdinamo.ro.

Partida Dinamo București vs Chindia Târgoviște (Liga 1, play-out, etapa a 3-a), reprogramată astăzi, la ora 19:00, fără spectatori, pe arena din Ștefan cel Mare, a fost amânată și se va disputa la o dată ce va fi comunicată în perioada următoare de LPF.

Comunicat Dinamo

UPDATE, ora 12:30

LPF a confirmat că jucătorii dinamoviști depistați pozitiv cu noul coronavirus sunt următorii:

  • Valentin Lazăr (30 de ani, extremă stânga)
  • Filip Mrzljak (27 de ani, mijlocaș defensiv)
  • Ricardo Grigore (21 de ani, fundaș central)
  • Mihai Popescu (27 de ani, fundaș central)
  • Alexandru Răuță (28 de ani, mijlocaș defensiv)
  • Ștefan Fara (19 ani, portar)

UPDATE, ora 11:00

Justin Ștefan, secretarul LPF, a confirmat informația dezvăluită de GSP.RO.

„Am fost informați în urmă cu puțin timp de cei de la Dinamo că există 6 jucători depistați pozitiv la ultimul test. Aceștia au intrat în izolare, iar restul au plecat acasă. Toți cei 6 jucători vor reface testul astăzi la o altă clinică.

În cazul în care rezultatele vor fi din nou pozitive, aceștia vor române izolați, iar ceilalți jucători din lot urmează să fie retestați peste 5 zile. E clar că meciul din această seară nu se va mai juca. În acest moment, căutăm o dată să reprogramăm”, a spus oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru GSP.RO.

Situația de astăzi seamănă izbitor cu cea înregistrtă în urmă cu o lună când, tot înaintea meciului cu Chindia, magazionerul „câinilor” a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Acesta a fost dus la Spitalul „Victor Babeș”, unde a stat 10 zile. A fost externat după ce toate testele făcute în spital au ieșit negative.

Știrea inițială

Potrivit surselor GSP.ro, 6 jucători din cadrul echipei Dinamo au fost diagnosticați cu COVID-19! Aceștia urmează să intre în izolare, ceilalți jucători urmând să meargă acasă și să fie retestați peste cinci zile. Cei de la Dinamo au anunțat deja DSP cu privire la apariția cazurilor de COVID-19 din lot.

Astfel, disputa de azi contra Chindiei Târgoviște urmează să fie amânată și reprogramată la o dată ulterioară. 

EXCLUSIV Oficialul echipei reacționează după apariția cazurilor de COVID-19: „Nici nu vreau să mă gândesc ce urmează”

Ghinion după ghinion pentru Dinamo

E o veste cum nu se poate mai proastă pentru Dinamo, care are deja două partide restante în acest play-out. De altfel, meciul de azi contra Chindiei era chiar restanța din prima etapă de după reluarea campionatului, când magazionerul echipei a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, două partide ale „câinilor”, cele cu Chindia și Hermannstadt, au fost reprogramate. 

Meciul contra Chindiei ar trebui să fie primul pentru Mulțescu în al patrulea său mandat la Dinamo. Antrenorul a fost prezentat în urmă cu două zile, „SMURD-ul ”înlocuindu-l pe Adi Mihalcea, având misiunea de a o salva pe Dinamo de la retrogradare.Dinamo este pe locul 7 în play-off, cu 21 de puncte. „Câinii” au avut două meciuri amânate și au cinci puncte în minus față de Academica Clinceni, locul 5

Situație dificilă pentru Dinamo

Astfel, situația devine și mai complicată pentru echipa tocmai preluată de Gigi Mulțescu. Meciul din această seară va fi amânat, la fel ca și următoarea partidă din campionat, tot contra Chindiei.

Calendarul competițional este extrem de încărcat, astfel că organizatorii competiției vor găsi cu greu date disponibile pentru reprogramarea partidelor. 

VIDEO. Cristi Pulhac s-a luat de Daniel Popa: „E vorba și de educația de acasă”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Din Italia, Ricardo Piscitelli explică despărțirea de „câini”: „Dacă Dinamo n-a vrut să țină un portar care a demonstrat că merită...”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (80)
155242644916485
Smarandoiu Stefan  •  16 Iulie 2020, 16:31

În situația actuală, Chindia nu a vrut ,,să se dea bătută", magazionerul este vaccinat, așa că, amânăm! Îi învățăm noi pe cei de la Dinamo, cum să tergiverseze, ca să vadă câte puncte le mai sunt necesare? Nu este cazul! Au experiență validată de practică! Chiar dacă ar termina ultima, va fi o ,,adunare de urgență" și se va mări numărul echipelor din Liga I! ,, Constituțional, neconstituțional, dar ...sunt prea mulți ,, arondați la br..... dinamo!,,

1258802267479225
Marian Ghergus  •  16 Iulie 2020, 14:51

Sa joace cu rezervele daca nu au respectat protocolul! Romania are nevoie de o reparatie morala fata de abuzurile pe care dinamo (echipa securitatii) le-a facut de la infiintare si inca le mai face..

mickey13
mickey13  •  16 Iulie 2020, 14:44
Postat de babacloanta pe 16 Iulie 2020, 11:53

repercursiunile actiunii clubului vizaviii demeciul din cupa si amenintarea cu tas si plata a5 mil de frf in cazulin care dinamo ni primeste avizul favorabil..e clar frf in clica cu cine are putere sa termine clubul dinamo ..sau sal puna cu botu pe labe ..asta e pericolul nu covidulsi abuzul care sepoate face legal .

Agramat, *** si hater... ce suporter dinamovist si-ar pune poza unui atacant advers? Asa cum spuneam ceva mai devreme, cand am aflat stirea, pt bezmetici ca voi, as vrea dinamo in B! Dar sa-si joace toate meciurile! (pe teren, nu la comisii!!!)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează