FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

oficial Dinamo a cerut la tribunal intrarea în insolvență!

Dinamo a cerut la Tribunalul București intrarea în insolvență!
Dinamo a cerut la Tribunalul București intrarea în insolvență!

Articol de - Publicat vineri, 25 iunie 2021 15:35 / Actualizat vineri, 25 iunie 2021 16:21

Dinamo a cerut la Tribunalul București intrarea în insolvență!

După șapte ani de la intrarea în insolvență pe care a dictat-o Negoiță, Dinamo revine la aceeași soluție. „Câinii” sunt înglodați în datorii și nu au găsit altă cale de rezolvare a problemei.

Recent, firma de pază de la Săftica a cerut falimentul clubului, din cauza datoriilor. Conform informațiilor GSP, Dinamo a apelat la intrarea în insolvență ca o formă de apărare legală, și pentru a evita pe viitor astfel de solicitări din partea creditorilor, care par inevitabile.

Astfel, insolvența era singura opțiune a lui Dinamo. CONCRET: „Procedura acționează pentru Dinamo în această perioadă fix ca o umbrelă, creditorii reprezentând ploaia”, a explicat pentru Gazetă un apropiat al grupării din Ștefan cel Mare.

Dinamo a cerut intrarea în insolvență

Dinamo a cerut la tribunal intrarea în insolvență!

Dinamo a demarat acțiunea „Insolvența 2021”, a antamat recent și un administrator judiciar, Răzvan Zăvăleanu. 

Administratorul special este propus de debitor, iar administratorul judiciar este propus de creditorul majoritar. Primul este o persoană fizică, în timp ce al doilea este o persoană juridică - o firmă specializată în insolvență, reorganizare și faliment.

6 milioane de euroeste cuantumul datoriilor clubului Dinamo la finalul lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, dar restanțele ar depăși de fapt 7 milioane de euro, conform declarațiilor lui Ioan Andone

17,5 milioane de eurodatora Dinamo în 2014, când Ionuț Negoiță a solicitat insolvența. Societatea a plătit mai puțin de 5 la sută din debitul total și a fost reinclusă în circuitul economic ca una sănătoasă, curată. Negoiță și oameni ai lui sunt anchetați într-un proces în care sunt acuzați că ar fi redus intenționat activele lui Dinamo pentru a facilita insolvența

Încă un proces pentru Dinamo

Tot azi, la Tribunalul București se judecă procesul dintre Dorin Șerdean și Dinamo. Șerdean contestă concedierea produsă în luna ianuarie, la comanda DDB. 

Fostul președinte executiv reclamă ilegitimitatea Consiliului de Administrație, condus de Constantin Eftimescu, și cere acum repunerea în funcție.

Dinamo scapă de salarii

Insolvența constituie o soluție pe care Dinamo a luat-o în calcul și pentru a mai tăia din datoriile vechi, și pentru a le micșora pe cele viitoare. Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor, a susținut că pentru stagiunea următoare ar fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar.

Există însă unele salarii foarte mari pe care clubul nu le poate reduce fără acceptul jucătorilor. Fabbrini are 18.000 de euro lunar, Nemec are 15.000 de euro.

Fotbaliștii aceștia au contracte semnate, deci trebuie să fie plătiți, Dinamo nu poate să le reducă salariile unilateral. În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie, dar societatea va putea să rupă unele contracte.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Momentul în care Cristi Borcea l-a șocat pe Dan Petrescu: „Mi-a pus banii pe masă ca să semnez cu Dinamo!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Momentul în care Cristi Borcea l-a șocat pe Dan Petrescu: „Mi-a pus banii pe masă ca să semnez cu Dinamo!”
Dinamo, surpriză pentru fani! Cum va arăta tricoul de joc dedicat suporterilor DDB: „Designul e deja acceptat”
DINAMO
Dinamo, surpriză pentru fani! Cum va arăta tricoul de joc dedicat suporterilor DDB: „Designul e deja acceptat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (96)
dave33
dave33  •  26 Iunie 2021, 00:57

cum poti intra in insolventa cand in ultima ai dat un tun de 17 mil euro si esti anchetat !? romania ,te iubesc ! noaptea mintii ...

raul1985
raul1985  •  26 Iunie 2021, 00:57

mergeti cu demnitate in liga aIV-a. deja Dinamo devine o mi ze rie si o mare pata neagra in fotbalul romanesc. DDB un proiect ratat. nu poti la nesfarsit sa declari insolventa... lasand jucatorii la o parte, ce faceti cu restul oamenilor din club care aveau min pe economie si nu si-au mai vazut banii de un an? fotbalistii platiti regeste nu vor suferii. dar restul??? proiectul DDB a fost administrat de niste j apitze de oameni.niste profitori i m bacsiti. toti cei care au cotizat ar trebui sa se stranga si sa-i traga de guler pe aia de le-au gestionat programul DDB. *** ramane mic copil fata de "liderii" DDB.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dave33
dave33  •  26 Iunie 2021, 00:55

iar fenteaza astia liga mamaliga...niste sarakii sustinute de FRF si liga!traiasca pixu!

Vezi toate comentariile (96)
Comentează