FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Academia dinamovistă se destramă: alți doi puști de perspectivă pleacă gratis, unul la FCSB!

Dan Tălmaciu, în stânga // foto: Facebook
Dan Tălmaciu, în stânga // foto: Facebook

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 11:06 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 11:57

Dinamo este într-o situație cruntă la nivelul întregului club, iar haosul instalat în „Ștefan cel Mare” afectează și Academia grupării, care era ultimul pilon al societății care încă mai funcționa.

Centrul de juniori a produs numai în ultimii 7 ani 9 trofee la categoriile U19, U17 și U15 în 18 finale bifate. Dar juniorii dau bir cu fugiții, spre alte zări, neplătiți și liberi de contract, în unele cazuri cu concursul unor oficiali ai lui Dinamo care, voit sau nu, nu-și fac serviciul profesionist.

Situație îngrijorătoare la Academia lui Dinamo

GSP.RO a scris ieri despre modul cum un portar de viitor, Aleksandr Mitrovic, 17 ani, a fost pierdut gratis și acum este pe lista celor de la FCSB și Voluntari, printre altele. La inițiativa DDB Italia, suporterii încearcă să-l întoarcă din drum pe fiul fostului atacant de la FC Național, Slavișa Mitrovici, urmând ca fanii să achite salariul tânărului goal-keeper. 

Dar Mitrovici nu este un caz singural. Alți doi tineri de viitor ai clubului au devenit liberi de contract pe același algoritm: și-au depus memorii din cauza neachitării salariilor, clubul nu a mai făcut nimic pentru a plăti și a-i convinge să renunțe la planul plecării, astfel că au părăsit Dinamo!

De la Dinamo, la FCSB și Voluntari

Conform surselor GSP.RO, Dan Tălmaciu, fundaș central de 18 ani, care a fost împrumutat și la Poli Iași de-a jucat în prima divizie, și Răzvan Mateeș, mijlocaș central de 23 de ani, au devenit liberi de contract. Tălmaciu este dorit de FCSB, pentru academia grupării lui Gigi Becali, Mateeș este aproape de a semna cu FC Voluntari

600 de leiera salariul lui Tălmaciu la Dinamo, la Iași a avut de 5 ori mai mult

În urmă cu câțiva ani, Dinamo prefera să-i trimită pe tinerii jucători la stagii sau în teste la marile grupări europene, iar cei care reușeau în Occident aduceau măcar cel puțin 200.000 de euro grupării din Ștefan cel Mare, plus procente la revânzare.

Tălmaciu a fost chemat în teste la Parma și la West Ham United, alături de Ștefan Fara și Valentin Borcea. Tinerii s-au antrenat două zile cu U19, apoi cu U23, apoi în martie 2020 trebuiau să vină să joace niște meciuri amicale în Albion, doar că totul a picat din cauza pandemiei de coronavirus.

Fiindcă Tălmaciu a refuzat să semneze prelungirea contractului cu Dinamo nu a fost luat în deplasări la prima echipă, fiind preferați alții. Copiii lui Dinamo au calitate, dar fără logistică nu ai cum să faci performanță. 

Culmea e că Negoiță se implica la juniori, era singura chestie ce-l interesa. Bani era peste Octavian Popescu ca talent, dar s-a pierdut jucând din an în Paște, câteva minute.

La echipa a doua nu sunt condiții, ne antrenăm pe sintetic în Ștefan cel Mare, când se poate. Zilele trecute, am fost dați afară că nu s-a plătit chiria, două zile nu ne-am antrenat pe terenul CS Dinamo. Sunt bani care se duc în altă parte, în loc să investească în academie. Sunt copii talentați, care pierd în fața anumitor privilegiați.
- Tatăl unui junior de la Dinamo

Bălănescu lucrează încă pentru Dinamo

Un alt detaliu deconspirat de apropiații juniorilor dinamoviști susțin că de mai multă vreme, Bogdan Bălănescu, care a lucrat două decenii la club, dar a plecat de câteva luni la FC Voluntari, continuă să-i sune pe tinerii de viitor ai grupării pentru a le prelungi contractele cu clubul din Ștefan cel Mare

Bălănescu a avut o relație sinusoidală cu suporterii în ultimii ani, având fie relații foarte bune, urmate de un conflict deschis în vara 2019, când a fost acuzat de mazilirea lui Mircea Rednic, doar că între timp situația s-a calmat.

1.000 de leieste salariul de la juniori al tinerelor speranțe dinamoviste

1 mecila seniori a strâns Tălmaciu în Liga 1, în tricoul celor de la Poli Iași, în noiembrie 2020

VIDEO. Mihai Eșanu le-a făcut o surpriză juniorilor lui Dinamo: „Mă bucur că cei din DDB m-au ales pe mine”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, fără milă în cazul Magaye Gueye: „Cerem daune! Ne-a pătat imaginea peste tot în lume”

Dusan Uhrin Jr. a refuzat o ofertă din Liga 1 pentru a semna cu Dinamo: „Am revenit pentru suporteri, eram dator”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
mehighms
mehighms  •  18 Aprilie 2021, 10:22
Postat de creeperno290 pe 17 Aprilie 2021, 22:41

Of of ce mari pierderi! La juniori, nota 10, in liga 1, 0 pe teren

cat poti sa fi de pro.st!! cum vrei sa se dezvolte ma daca nu ii baga deloc?

creeperno290
creeperno290  •  17 Aprilie 2021, 22:41

Of of ce mari pierderi! La juniori, nota 10, in liga 1, 0 pe teren

demolarii
demolarii  •  17 Aprilie 2021, 22:30

Cat timp cluburile sunt subordonate cu ajutorul LPF și FRF intereselor impresarilor fotbalul din Romania va fi in continua cadere valorică. Fostele glorii, datoare impresarilor, sunt utilizate doar ca paratrasnete pentru fani. E trist ca dintr-un instrument educativ, a devenit o Consignație. Și asta pentru ca FRF nu are o viziune organizatorică concrete. LPF functioneaza din inertie, doar până când cluburile subvenționate din bani publici vor fi in colaps. Banii din drepturile Tv ajung cel mult pentru plățile salariale. Dacă e vorba de sponsori, la ce imagine de cooperativă are Liga I , e greu sa iti asocieze numele cu vreun club, sau cu competitia. Lipsesc bani pentru selecția și creșterea juniorilor. Nu frați Becali i-au antrenat și educat pe Hagi, Popescu, Rednic sau Sapunarul....ci antrenori Anonimi, de multe ori motivați de cea credință în capacitatea copilului, și niciodată răsplătiți pe deplin material. Ce a facut Mutu cu Becali impresar? A ajuns sa fie dat de Chelsea afară, și etichetat ca "drogat". Cati jucători tineri care au fost vanduti în străinătate de cei doi veri au avut succes? Sub 10%. Cei cu minim 14 ani la revoluție nu se pun în calcul. Chipul și atât. De ce? Dar cu restul impresarilor? E o o temă pentru jurnaliștii....o statistica...... de ce nu spune Hagi cine aducea stabilitatea financiară la Barca? Ca un fost mare jucător , Cruyf, sa poata sa-si exprime ideile.....oare cine mai consuma fotbal?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează