FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO

EXCLUSIV Fostul antrenor al lui Dinamo nu are milă față de „câini”: „Nu moare nimeni dacă va fi în B! Să facem mitinguri ca să nu retrogradeze o echipă?”

Dinamo are patru înfrângeri la rând în Liga 1 // FOTO: Raed Krishan
Dinamo are patru înfrângeri la rând în Liga 1 // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 12 aprilie 2021 08:09 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 08:19

Eugen Neagoe, antrenorul Astrei, a prefațat duelul de marți cu fosta sa echipă din turul semifinalelor Cupei României, spunând că „subiectul Dinamo” nu trebuie tratat dramatic, iar șansele de a ajunge în finală sunt 50/50.

  • Astra – Dinamo se joacă marți, de la ora 19:00. Meciul din turul semifinalelor Cupei României va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport 1 și LookSport+

- Domnule Neagoe, vine prima manșă a semifinalelor Cupei României. Emoții?
- Nu, ce emoții să am? E un meci important pentru ambele echipe, dar nu am emoții. Ne dorim să ajungem în finala Cupei, cu siguranță nu va fi un meci ușor, chiar dacă Dinamo e pe poziția pe care e în acest moment. Are mulți jucători de valoare, depinde de noi cum se va derula jocul, dacă-l vom face ușor sau greu. Oricum, va fi diferit față de ultimul meci din campionat, când am câștigat cu 2-0.

- Totuși, Dinamo e la pământ, doar două puncte în ultimele 10 etape, numai în Cupă a mers bine.
- Nu știu dacă sunt la pământ. Îi prindem cu toți jucătorii, știu că și Nemec e la echipă, reintră Răuță, Anton, cred că va juca și Filip, doar Ehmann e suspendat. Sincer, e normal să-și dorească să joace finala Cupei, va ieși un meci frumos. Indiferent de rezultat, nu se va decide finalista marți seară, mai e returul în Ștefan cel Mare peste o lună.

Eugen Neagoe: „Mulțescu e bun pentru Dinamo”

- Vă avantajează instabilitatea de la Dinamo?
- Ei au antrenor, cred că nea Gigi va rămâne, așa am înțeles. Pentru Dinamo e bine. Nu știu ce va fi în continuare la Dinamo, nici nu mă interesează. Nu am timp să mă interesez de ceea ce e acolo, îmi pasă de Astra și de jucătorii mei. Nu avem un avantaj fiindcă acolo s-a întâmplat ce s-a întâmplat în ultimele zile. Șansele sunt egale, 50/50, niciun moment nu desconsiderăm Dinamo, chiar dacă nu a câștigat de zece etape, iar noi nu pierdem de zece partide.

- Ați fost antrenor în Ștefan cel Mare. E bine pentru Dinamo că va continua Mulțescu?
- Din punctul meu de vedere, ți-am mai spus, este un antrenor care are tot respectul meu, un om valoros, e în măsură să continue și este capabil să-și atingă obiectivele propuse împreună cu cei ce conduc timpul. Are experiență mare, contează, poate să ajute clubul Dinamo.

- Cine poate pune pericol de la Dinamo?
- Pe toți jucătorii îi tratăm cu responsabilitate. Fără frică, doar cu atenție.

- E situația de acum efectul mai multor ani de management prost și de situații beligerante? Chiar și dumneavostră ați fost prins la mijloc în conflictul din vara 2019 dintre fani și conducere.
- Nu mai are importanță cum am fost eu tratat. Au trecut aproape doi ani, nu mă mai interesează, am alt drum. Nu-mi irosesc energiile cu răutăți. Nu le doresc răul "câinilor", asta a fost, viața merge înainte, viața nu stă într-un om, să fie sănătoși și să-și rezolve problemele. Nu am resentimente, nu mă interesează ce se întâmplă.

Când Craiova nu a avut echipă în primele două ligi, iar acolo e un pol de putere în România, nu a murit nimeni. Trebuie să te reorganizezi, să clădești un club serios, curat. AEK Atena a fost în liga a treia, la fel, s-a revitalizat ulterior. Hamburg a luat Liga Campionilor și-a ajuns în Zweite
 - Eugen Neagoe, antrenor Astra

Eugen Neagoe: „Nu mă bucur, nu sunt trist"

- Și dacă Dinamo ajunge în Liga 2?
- Nu mi-ar părea bine, nu mi-ar părea rău să retrogradeze! A retrogradat Universitatea Craiova, a fost dezafiliată, așa au fost hotărârile luate, s-a mers mai departe. Anul viitor, ar putea fi două echipe, chiar puternice, în prima ligă, vezi?, se întâmplă. A retrogradat Juventus Torino! A retrogradat Napoli. Acum ce să facem? Mitinguri ca să nu retrogradeze o echipă? Am jucat la Ferencvaros Budapesta, cea mai puternică echipă din Ungaria, a fost retrogradată, doi ani fără drept de promovare, iar acum e o forță, cu buget de 30 de milioane de euro și cu antrenor de un milion de euro salariu pe un an. Nu moare nimeni! Nu este o tragedie că retrogradează o echipă. Eu nu vreau să cadă Dinamo, eu îmi doresc să câștig play-out-ul și să ajungem, primul pas, în finala Cupei. Nu mă interesează cine merge în Liga 2, nu o să mă bucur, nu o să fiu trist, nu am de ce.

- Este Astra afectată de scandalul de dopaj în care sunt implicați Ioniță, Fatai și Seto, vă este frică?
- Absolut deloc. Sunt trei jucători care au mers de capul lor la o clinică, nu ceva organizat de club, de medicul echipei. Uite, la Dinamo s-a întâmplat chestia asta cu Gueye, prins dopat cu cocaină, dacă mai avea doi colegi la petrecere, și-i prindea pe toți, era vinovat clubul, trebuia desființat?! Aaa, dacă medicul echipei sau clubul îi îndrumă pe trei să meargă undeva unde nu trebuie, atunci da, poate suferi gruparea. E o tâmpenie să afectezi un club, o companie, pentru ceea ce fac trei inși din proprie inițiativă. Aș fi spus asta și dacă nu eram implicat la Astra. 

Noi, românii, plângem foarte tare, de obicei. Dacă discutăm cu fiecare conducător, fiecare zice că vrea să rămână în prima ligă, dar trebuie să retrogradeze cineva. Să nu facem tragedii! Echipe cu suporteri și cu orașe mari au ajuns în B, din păcate. Asta e viața! 
- Eugen Neagoe, antrenor Astra

VIDEO Dan Matei Agathon aduce vești bune pentru fanii lui Dinamo: „Sunt câțiva oameni care ar vrea să investească”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

„Iese Ahmed, intră Bani!” » Gigi Mulțescu a produs recent câteva episoade jenante la Dinamo, de care au râs jucătorii

Se adună datoriile pentru CFR Cluj! Un fost jucător își cere drepturile după 2 meciuri jucate

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
creeperno290
creeperno290  •  12 Aprilie 2021, 23:02

Presa de 2 lei. Ce legatura are neagoe cu Dinamo de s-au pus asemenea intrebari. Totul e facut pentru scandal

elgabri
elgabri  •  12 Aprilie 2021, 17:53

Ce mitinguri viseaza Neagoe e pe lumea cealalta ?sa si vada de treaba lui ca nu are nimeni nimic cu el ,

buze.dulci
buze.dulci  •  12 Aprilie 2021, 17:23

neagoe de ce te oftici? trebuia sa fiti suspendati de mult cu astra voastra!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează