FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - BOTOȘANI 1-2

DINAMO - BOTOȘANI 1-2 // FOTO + VIDEO Colaps total! Echipa lui Mircea Rednic joacă pentru al doilea an consecutiv la retrogradare

Dinamo - FC Botoșani // FOTO: Raed Krishan +10   FOTO
Dinamo - FC Botoșani // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 17 februarie 2019 21:57

Dinamo a pierdut pe teren propriu cu FC Botoșani, 1-2, iar formația lui Mircea Rednic a rămas oficial fără nicio șansă de calificare în play-off.

  • Dinamo este, matematic, OUT din play-off! Echipa lui Ionuț Negoiță bifează pentru al doilea an consecutiv „performanța” de a se lupta la retrogradare!

Clasament  Liga 1 ACTUALIZAT + vezi aici programul

S-au dus și ultimele speranțe la play-off ale "câinilor". Tot optimismul roș-albilor a ajuns la coșul de gunoi după înfrângerea cu FC Botoșani (1-2), cel mai dificil și mai fotbalistic adversar al dinamoviștilor în drumul spre mult doritul loc 6.

Fabbrini a fost din nou călăul lui Dinamo, așa cum anticipau moldovenii! Cu toate că a fost sacrificat trei sferturi din meci pe altarul jocului tactic. Cu un Golofca pe baterii, cu un atac care taie letal, Botoșaniul a ajuns meritat pe un loc de play-off, beneficiind de căderea Viitorului lui Hagi.

Amăgirea

Da, Dinamo are altă atitudine în 2019 față de 2018, un an de rușine și de uitat pentru "câini". Dar cât să te ducă și voința, atunci când ai apărători și defensivă caraghioase? Infuzia de încredere pe care au căpătat-o elevii lui Rednic după cele două succese care i-au readus în cărțile play-off-ului s-a văzut și pe tabelă.

Împinși de suporteri - o treime din capacitatea arenei, un record pentru meciurile din Ștefan cel Mare din ultima perioadă! -, roș-albii și-au dublat propriul optimism.

Sufletul echipei, Dan Nistor, a obținut un corner, tot el a executat, Klimavicius a reluat cu capul, Papazoglou l-a confirmat pe Rednic, care spunea că are nevoie de un astfel de atacant la asemenea faze, iar Montini (24) a scuturat plasa.

Turbo-Golofca

Locul 6 se întrezărea la orizont. Fanii cântau, s-au bucurat un pic. Doar că o fază tratată stupid și indolent la mijlocul terenului, pe zonă centrală, a dus la egalare, apoi la pierderea lucidității.

Mustoe, cu o reluare de circar, nu de fotbalist, apoi Zenke, indecis, i-au oferit posibilitatea lui Golofca (28) să-și pună în valoare viteza mult superioară, iar "aripa" Botoșaniului n-a mai iertat.

McDermott n-a simțit nimic, probabil, doar cum șuieră mingea pe la urechi. Dacă Nistor a epatat în prima parte în tricoul "câinilor", Golofca le-a scos sufletul dinamoviștilor prin raidurile sale turbo.

Fotbalul învinge întotdeauna

Nu degeaba a încercat Aliji să-l scoată din joc după aproape o oră. Golofca, autorul singurei victorii a moldovenilor pe terenul roș-albilor în confruntările directe, a fost pericolul permanent pentru apărarea lui Rednic.

Fabbrini a fost sacrificat în planul tactic al lui Ciobi, Diego venind de multe ori în sprijinul fazei defensive. Finalul a găsit-o pe Dinamo fără suflu, fără acea scânteie care să producă flama, așteptând din nou o minune. Montini (74), obosit, n-a mai avut clarviziune la o fază destul de simplă.

Imediat, a căzut cerul pe "câini": Fabbrini i-a înșirat ca pe mărgele pe alde Aliji, N'Diaye și Klimavicius și a marcat un gol cât o eliminare pentru dinamoviști după o fază de Champions League!

Știa el, Mircea Rednic, de ce urlă atât după fundași. Greșelile puerile de aseară au aruncat toate speranțele la coș, iar campionatul e terminat pentru "câini"!

dinamo fc botosani 7 +11 FOTO

FC Botoșani, echipă schimbată în totalitate după venirea lui Liviu Ciobotariu, a urcat pe locul 6, poziție de play-off, în timp ce Dinamo rămâne pe locul 11, urmând să joace în play-out pentru al doilea an consecutiv.

Dinamo - Botoșani 1-2
Au marcat: Montini '24 / Golofca '28, Fabbrini '75

Meciul a fost liveTEXT AICI!

VIDEO cu golurile și cele mai tari faze

 
 

Echipele de start: 

Dinamo: McDermott - Aliji, Klimavicius, R. Grigore, Mustoe - Ait-Atmane, I. Filip, D. Nistor - Zenke, Papazoglou, Montini
Rezerve:
Muțiu, R. Jaadi, D. Ciobotariu, I. Șerban, M. N'Diaye, Măgureanu, D. Popa
Antrenor:
Mircea Rednic
Absenți:
Sorescu, Christovao (suspendați), Dussaut (accidentat)

FC Botoșani: Fraisl - Dumitraș, A. Miron, Burcă, Holzmann - Karaboue, J. Rodriguez - Golofca, Ongenda, D. Fabbrini - L. Fulop
Rezerve:
Trip, L. Buș, Patache, Pițian, E. Papa, Chindriș, Târșa
Antrenor:
Liviu Ciobotariu
Absenți:
Soiledis, M. Roman II (suspendați)

Arbitru: Ovidiu Hațegan / A1: Octavian Șovre / A2: Sebastian Gheorghe

Etapa 24: 

VINERI

Viitorul - Poli Iași 0-1 (Detalii AICI)

SÂMBĂTĂ

Hermannstadt - CSU Craiova 0-1 (Detalii AICI)
CFR Cluj - Astra 1-1 (Detalicii AICI)

DUMINICĂ

Voluntari - Dunărea Călărași 0-0 (Detalii AICI)
Gaz Metan - Sepsi 0-1 (Detalii AICI)
Dinamo - FC Botoșani 1-2

LUNI

FCSB - Chiajna, ora 20:00

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (451)
103179470776675
Sabin Ellak  •  18 Februarie 2019, 13:58

Nici nu au alta valoare,decat matineul !Dinamo trebuia sa mai invete un pic de fotbal si etica-comportament civic !!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  18 Februarie 2019, 12:08

Pai daca stia,atunci de ce l-a "zburat"pe Corbu,pana nu a gasit pe cineva mai bun?

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  18 Februarie 2019, 11:01

Tovarasul Apostol, ziarist de marca la GSP, uita, cu buna stiinta, campania desantata de sustinere a lui Dinamo dusa de GSP, de parca nici el nu stie ce se scrie in acest ziar absolut partinic fata de doua echipe (FCSB si Dinamo). L-au vazut pe Mesia cu chip de Rednic si nimic nu a mai incaput in paginile ziarului. Dumnezeu deja le luase mintile. Vor scrie in continoare la fel insa ma intreb, cat de mare va fi catastrofa din redactie daca si anul acesta Becali se va uita lung dupa titlu?

Vezi toate comentariile (451)
Comentează