FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

DINAMO // Ante Puljic e noul căpitan al lui Dinamo: „Nu oricine poate fi căpitan! Eu am calități”

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 17:22

Ante Puljic este noul căpitan al lui Dinamo. Fundașul a purtat banderola în amicalul cu Osijek, 1-1, și o va face și în campionat.

Plecarea lui Dan Nistor la Craiova a lăsat două goluri la Dinamo, unul pe postul său, altul ca lider al vestiarului. Antrenorul Dusan Uhrin jr. a reușit să umple unul dintre acestea și a ales noul căpitan. 

Astfel, începând de azi, croatul Ante Puljic va purta banderola. Jucătorul de 32 de ani a revenit în vară la Dinamo și a mai jucat la „câini” în perioada 2015-2016, fiind unul dintre idolii galeriei.

Ante Puljic e refuzat FCSB și CFR Cluj 

Puljic a dat un interviu pentru Gazeta Sporturilor în care-și arăta atașamentul pentru Dinamo și a susținut că a refuzat mai multe oferte de la rivale. 

- Care sunt calitățile unui lider de echipă? Uhrin vrea să te pună căpitan.  
- Căpitanul trebuie să fie caracter bun, să aibă personalitate, să fie jucătorul cu cea mai mare experiență sau jucătorul cel mai important dintr-o echipă. Sau cineva foarte apreciat. Nu oricine poate fi lider.  

- Tu poți fi?  
- Da, eu pot fi. Am câteva calități. Dar antrenorul decide, eu nu mă împing în față. Dacă nu voi fi eu alesul, nu e nicio problemă, tot o să dau totul. 

- Ce înseamnă Dinamo pentru tine?  
- Enorm. Viață. Când am venit aici prima dată, am fost foarte mulțumit cu totul. Am fost mereu fericit. Am revenit în vară cu mari speranțe, că vom face o treabă bună, dar am făcut prostii în ultimele trei etape. 

- Tu ai refuzat FCSB sau cum au fost negocierile?  
- Da. Am vorbit, dacă vreau să vin, dacă vreau asta, bla bla. Am refuzat nu o dată, ci de trei ori. Și nu doar pe Steaua.  
 

- Pe mai cine?  
- CFR Cluj, am vorbit ceva cu Craiova. Nu neapărat eu, oamenii care mă reprezentau și erau întrebați de mine. Cu CFR Cluj a fost o discuție vara trecută, înainte să mă întorc la Dinamo.   

- De ce i-ai refuzat pe toți?  
- Am eu ideea asta, am spus-o mereu, să joc aici doar la Dinamo București. Bineînțeles, asta și dacă oamenii mă vor aici. Doar la Dinamo voi juca în România. Sunt un "câine roșu" veritabil, eu chiar mă simt parte din acest club, din acestă echipă. Simt asta.   

- Știi că dacă acceptai, aveai bani mai mulți și te băteai la titlu.  
- Da, și? Știu. Ți-am zis, în vară, m-au sunat de la Cluj. Știam că sunt campioni acolo, asta, asta, condiții de top. Dar am zis: "Dacă mă întorc în România, joc doar la Dinamo". Așa, mai bine mă duc în străinătate.  

- E o nebunie, nu-i așa? Jucătorii de la Dinamo pleacă la CFR, la Craiova, la bani mai mulți, la performanțe.  
- Da, asta e. Fiecare gândește în felul lui, face ceea ce crede de cuviință. Eu vorbesc sincer, nu o fac azi într-un fel, iar mâine mă schimb.   

- Dacă ai fi fost în locul lui Dan Nistor te-ai fi dus la U Craiova?  
- În situația lui, niciodată. Era căpitanul lui Dinamo. Cu tot respectul pentru cluburile mari, pentru el. OK, te vor, dar nu te duci. Aștepți de afară.

Citește și:

Dănuț Lupu a intrat în direct la TV și n-a avut milă de Negoiță: „Ce să vândă? Dacă avea clubul îl vindea de mult! Badea i-a vândut o societate înființată în 2003”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
2566094053612073
Desene Animate Dublate Romana  •  21 Ianuarie 2020, 15:45

Hahaha! Bune glumele astea. Asta se auto intitulează și patron pana la urma. Să faci măgăria asta înseamnă că ești disperat frate! Cine dracu este acest jucător? Va luați de Nistor ca a plecat. Pai a plecat omul și de la panduri când a fost sa fie greu. Are o familie săracu, și cred ca și panduri are un loc special în inima lui mai mare ca la Dinamo. Cu panduri a făcut ceva frumos. Cu Dinamo nimic!

103798407052226
 •  21 Ianuarie 2020, 08:52

pulici e capitan si restul bulifrici ! in romania strainii nu pot avea grade...deca in pahare ! nistor era subcolotenent ! de aia a plecat !

1097482903625039
Gabriel Lucian  •  21 Ianuarie 2020, 02:21

Sa mori tu!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează