FOTBAL  »  Superliga  »  „PROFU' DE SPORT”

VIDEO / EXCLUSIV Contra dezvăluie un episod incredibil cu Cortacero: „A venit cu nevasta, cu copiii și a scos un cec de 500 de milioane de euro”

Cosmin Contra și Pablo Cortacero
Cosmin Contra și Pablo Cortacero

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 19:27 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 01:29

Invitat în episodul #19 al podcastului „Profu' de Sport”, Cosmin Contra, acum antrenor la Damac, a povestit un episod incredibil cu Pablo Cortacero protagonist, fostul acționar-fantomă de la Dinamo, din 2020, când cei doi au colaborat în perioada august-decembrie.

VIDEO. Cosmin Contra: „Cortacero a venit cu nevasta, cu copiii și a scos un cec de 500 de milioane de euro”

- Nu ți s-a părut nimic suspect atunci la Dinamo?
- Nu mi s-a părut nimic suspect decât în momentul în care am aflat salariile jucătorilor care au venit din ligile inferioare din Spania. Pentru că nu știam salariile. Erau acei spanioli puși ca directori sportivi, directori generali și ei se ocupau de aducerea jucătorilor. Singurul lucru pe care îl făceam eu era să vorbesc cu jucătorii în spaniolă, îi convingeam să se alăture acestui proiect. 

- Tu erai garanția... 
- Și am picat prost și față de jucători, și față de agenți, și față de suporteri! Dar în momentul în care am simțit că am durerea aia în piept... Nu voiam să risc să fac un atac de cord din cauza unor mincinoși ca acești spanioli. Și am decis să plec, să las locul altora care pot să ajute clubul, pentru că eu nu mai puteam să ajut clubul. Chiar dacă foarte mult timp am ajutat clubul din banii mei și am plătit pe acolo ce trebuia să plătesc, dar se pare că indiferent ce am făcut la momentul ăla și în perioada aia și indiferent cât am încercat să redresez corabia... Eu am plecat de la echipă după trei victorii la rând. N-am vrut să plec în momentele alea când chiar era situația foarte nasoală. Împreună cu jucătorii am avut un pact ca până la sfârșitul anului, în decembrie, echipa să facă un salt din punct de vedere al rezultatelor și apoi în iarnă fiecare să-și găsească drumul lui. Dar eu n-am mai rezistat nici până în iarnă din cauza durerii pe care o aveam. Dar se pare că lumea mă percepe ca țap ispășitor față de situația care s-a întâmplat... 

Cosmin Contra, categoric la „Profu' de Sport”: „Spaniolii lui Cortacero, niște delincvenți care m-au păcălit! Eu visam la Liga Campionilor. Era să fac infarct!”
PROFU' DE SPORT
Cosmin Contra, categoric la „Profu' de Sport”: „Spaniolii lui Cortacero, niște delincvenți care m-au păcălit! Eu visam la Liga Campionilor. Era să fac infarct!”

- E clar, printre suporteri ești în capul listei de vinovați pentru că tu i-ai adus pe spanioli. Așa se spune. 
- Eu nu i-am adus! Lumea poate să creadă și să mă învinovățească pe mine, dar cu mâna pe inimă spun că am fost la fel de păcălit ca ei. Am fost imaginea sau țapul ispășitor pentru ei (n.r. pentru spanioli) și mi-am dat seama foarte târziu. 

- Dar cât de repede, după ce au venit spaniolii ăștia cu salarii ciudate, ai început să pui întrebări? I-ai confruntat vreodată? 
- După o lună când am văzut că… Uite, la prima vizită a lui Cortacero la București, a venit cu soția și cu cei doi copii. Am fost să mâncăm în Herăstrău. 

- Bună imagine! 
- Ne-a prezentat proiectul. (n.r. Cortacero) Mi-a arătat o hârtie cu 500 de milioane de la o bancă pe care puteam să o scot și eu dacă aveam un prieten la o bancă. Dacă stai să analizezi toate lucrurile care s-au întâmplat... Dar eu îl credeam, nu nebunește, ci o mie la sută! Credeam că acest om va face exact proiectul pe care mi-l doream eu la o echipă din România. 

- Acum, analizând îți dai seama că erau multe bâlbe acolo. 
- Eu am fost așa orbit de a face un proiect gigant la Dinamo... Cu o bază sportivă ultramodernă, cu un stadion, cu achiziții, cu un Dinamo în 3-4 ani de zile să se bată și chiar să intre în Champions League! Noi vorbeam de intrare în grupele Champions League. Visam la asemenea lucruri! Gândește-te, deci a venit cu soția cu cei doi copii, cu un băiat de-ai lui fotbalist. A doua zi, la Săftica ne-am dus să vedem terenurile adiacente de la baza sportivă. Ce putem să cumpărăm, ce putem să construim. A venit cu un proiectant, care să construiască o sală de forță ultramodernă, văzută doar la Ajax. Adică niște lucruri despre care ziceai: „Mamă! Am dat tunul, eu ca antrenor!". 

- De când așteptai o gălușcă d-asta. 
- Ziceam: „Am intrat într-un proiect cu niște oameni serioși care vin să facă și baza sportivă”. După o lună, când am văzut că nu se întâmplă nimic și când am văzut că încep deja acele probleme de neplată... După ce am reușit să aflu contractele jucătorilor, mi-am dat seama că ceva e putred. După două luni, eram așa de apăsat de toate problemele care existau încât am fost la un ... 

- Un terapeut, un psiholog? Erai deja în depresie? 
- Nu psiholog. E un antrenor sportiv, care îți dă mai multă încredere în tine. Eu sunt un tip puternic și cu încredere totală. 

- Mental coach? 
- Exact. Mental coach! Eram așa de căzut încât, la sugestia unui prieten, am fost să recuperez un pic din energie. Ca să transmit și eu mai departe, pentru că era așa nasoală situația încât nu doresc nimănui să trăiască ce am trăit eu. Și dacă în continuare suporterii dinamoviști mă consideră țap ispășitor pot să le spun cu mâna pe inimă că am vrut să fac lucruri mărețe la Dinamo cu niște oameni care m-au păcălit pe mine și i-au păcălit și pe ei. 

- Dar escrocheria lor era foarte profundă și la toate nivelurile. Dacă omul își implica inclusiv copiii în așa ceva... Să vii cu copiii de mână ca să dai impresia că.. 
- Daaa. Și cu o hârtie de 500 de milioane. Cu un cont de 500 de de milioane… După aia m-am gândit că eu, având prieten un director la bancă, puteam să scot și eu hârtia aia. 
 

- Asta zic. Acum, derulând, găsești o grămadă de tâmpenii pe care dacă nu erai atât de naiv le-ai fi detectat. 
- Am plătit toate cheltuielile care erau la nivel de zi la Săftica.

VIDEO INTEGRAL. Cosmin Contra, invitat la episodul #19 din podcastul „Profu' de Sport”

Tot din „Profu' de Sport”:

Șumudică, aproape de încăierare cu interlopii din Ungaria: „L-am văzut doar pe unul, mai schilod. Am zis că pe ăsta îl «cardesc»” » Ce a urmat
Profu' de Sport
Șumudică, aproape de încăierare cu interlopii din Ungaria: „L-am văzut doar pe unul, mai schilod. Am zis că pe ăsta îl «cardesc»” » Ce a urmat
S-a băgat Rotaru peste Rădoi la Craiova? » „Dacă eram fătălău și tăceam din gură, nu ajungeam niciodată unde sunt azi”
PROFU' DE SPORT
S-a băgat Rotaru peste Rădoi la Craiova? » „Dacă eram fătălău și tăceam din gură, nu ajungeam niciodată unde sunt azi”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
rocky3
rocky3  •  14 Iunie 2023, 16:48

El si-a luat banii, apoi a plecat!

jaracaioX
jaracaioX  •  09 Iunie 2023, 18:08

contra debordeaza cumva de inteligenta?? La el un bilet de tren din Malaezia poate insemna un cec baban

superdaniel72
superdaniel72  •  09 Iunie 2023, 17:57

1-contra un mare mincinos-a garantat pina in ultima clipa pentru acei actionari si 2 este un slabist, un asa zis antrenor- adica este zero!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează