FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Începe iureșul la Dinamo! Lui Cosmin Contra i se clatină scaunul! Fanii i-au solicitat deja lui Cortacero să-l demită

Toamna trecută, Contra a ratat calificarea la Euro cu România. Toamna asta, are necazuri la Nuevo Dinamo
Toamna trecută, Contra a ratat calificarea la Euro cu România. Toamna asta, are necazuri la Nuevo Dinamo

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2020 07:22 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 08:36

Cosmin Contra este conștient că rezultatele îl țin în postul de A1 la Dinamo, nu doar clauza de reziliere de peste 300.000 de euro. O parte a fanilor i-au solicitat deja lui Cortacero să-l demită pe antrenor!

Cosmin Contra, 44 de ani, are viață grea în acest al doilea mandat în Ștefan cel Mare. Dacă spectatorii nu mai au voie la stadion, iar jucătorii și staff-ul tehnic nu mai primesc apostrofări din tribune, reacțiile negative continuă cu virulență în mediul online. Sunt suporteri care cer deja demiterea lui "Guriță", deranjați de lipsa unei idei de joc, supărați de absența rezultatelor, în ciuda unui mercato spectaculos.

„Fuera Contra"

Chiar dacă acuză insistent un complot împotriva clubului, din cauza penalty-urilor acordate împotriva „câinilor", fanii lui Dinamo i-au scris lui Pablo Cortacero pe pagina sa de Facebook, mulți cerând înlocuirea de urgență a lui Contra! 

De fapt, au înlocuit sloganul "Fuera Bălănescu" cu cel împotriva antrenorului actual. Momentan, pe lângă relația amicală pe care ex-selecționerul o are cu Juan Melero, "eminența cenușie" din spatele proiectului spaniol, un apropiat al lui Pablo Cortacero, antrenorul beneficiază de încrederea ibericilor, dar și de faptul că are o clauză de eliberare de 300.000 de euro! Or, în acest moment, managementul clubului nu știe cum să facă rost de bani ca să achite diverse datorii megaurgente.

Contra: „Să ne trezim toți, eu primul!"

În ceea ce-l privește, Contra știe că rezultatele nu sunt de partea lui până acum. Lucru care rezultă și din declarațiile sale de după ultima înfrângere:

- „Mai sunt 23 de etape, orice meci necâștigat face ca următorul meci să fie ca o finală. Da, cu Sepsi va fi o finală, o să pregătim jocul așa cum trebuie să-l pregătim. E necesară o victorie, pentru a ne liniști din toate punctele de vedere"
- „Eu am doar o victorie și o remiză în 6 meciuri. Dacă nu începem să câștigăm, va fi o problemă foarte mare. Presiunea va deveni din ce în ce mai greu de suportat, am transferat jucători care trebuie să aducă rezultate, doar că n-am reușit deloc asta în ultimele trei partide. Trebuie să ne trezim toți, eu primul! Să mergem sâmbătă la Sfântu Gheorghe, să arătăm mai bine decât cu Craiova"
- „Sunt jucători care încă au nevoie să se adapteze la ceea ce le cer eu, aștept mult mai mult de la ei, sper ca și ei să-și facă autocritica. La valoarea lor, ar fi trebuit ca după acel penalty să avem capacitatea de a crea fotbal. Doar am dominat, fără inspirație în fața porții"
- „Nu știu dacă există răbdare, riscurile meseriei, eu știu foarte bine, rezultatele te țin în funcție. Dacă nu vom câștiga foarte repede, e normal să existe posibilitatea ca noii proprietari să se gândească la o schimbare. De fiecare dată când nu sunt rezultatele, antrenorul e de vină".

60de mii de euro era clauza de eliberare a lui Contra cu Dinamo în mandatul precedent, în 2017

A fost un meci slab al echipei mele, am fost neinspirați, fără viteză de joc, fără să facem ceea ce am pregătit. După penalty-ul fluierat împotriva noastră, am avut plumb în picioare, n-am avut deloc limpezimea necesară la jucători cu experiență, precum Garcia, Borja, Camara"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Am încredere totală în Contra, dar rezultatele trebuie să vorbească. Se muncește foarte bine la echipă și toți din staff și-au făcut treaba. Mesajul meu pentru suporteri este următorul: Răbdare, răbdare, răbdare. Nu putem ca după fiecare înfrângere să cerem demisia lui Contra, mai sunt multe puncte puse în joc și sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul"
Pablo Cortacero, acționar majoritar Dinamo

Bergodi: „Dinamo e o echipă bună. Cred că o să intre în play-off”

DINAMO. Rufo Collado, taxat pentru declarațiile date după Dinamo - Craiova: „Nu ai venit de la Barcelona sau Real Madrid!”

DINAMO. Încă un fotbalist s-a adresat Comisiei pentru soluționarea litigiilor: câți bani trebuie să îi plătească Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
dd.x
dd.x  •  21 Octombrie 2020, 15:37

Vai, dar fituica asta scrie minciuni peste minciuni de cateva ori pe zi ... or fi si platiti pentru minciuni?

blackknight
blackknight  •  21 Octombrie 2020, 15:13

da... 10 il critica si 20 il apara.. . dar ca un ziar fcsbist care se respecta vedeti doar ce vreti!

cainelup
cainelup  •  20 Octombrie 2020, 17:19
Postat de Paulina Pavel pe 20 Octombrie 2020, 09:45

Eu sper nici sa nu se gandeasca sa-l schimbe. Suporterii dinamovisti nu sunt suporterii aia de rezultat. Avem rabdare sa construim o echipa. Ne dam seama ca s-au cam speriat si apeleaza la orice mijloace sa ne destabilizeze. Inclusiv "suporteri" care sa bage batul prin gard.

Stiu ca nicio echipa luata aproape de la zero nu se poate pune pe picioare in cateva etape. Dar, dupa mai bine de 10 ani de "din rau in mai rau", asta cu "rabdarea" suna horror !

Vezi toate comentariile (50)
Comentează