FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - DUNĂREA CĂLĂRAȘI

DINAMO - DUNĂREA CĂLĂRAȘI 2-0 // VIDEO + FOTO Dinamo, prima în play-out! Mircea Rednic îl face KO pe Dan Alexa

FOTO: Raed Krishan +22   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2019 21:01

Dinamo a trecut de Dunărea Călărași, scor 2-0, și urcă pe primul loc în play-out.

Pare greu de crezut. Pe siteul transfermarkt,com, lotul lui Dinamo face 7,15 milioane de euro. Lotul Dunării, la fel: 7,15 milioane euro. Asta o fi și explicația că cele două au terminat la egalitate ambele meciuri din sezonul regulat și că se zbat acum să scape de retrogradare.

Amorțeală generală

Dinamo a început timid asaltul către jumătatea oaspeților, care nu reușesc să lege nici ei jocul. E un fotbal bătrânesc, cu multe erori, parcă nici o echipă nu știe cum să facă să ajungă periculos la partă. Fază ciudată: Mediop, în careu, întoarce o minge, dar nu în fața porții, ci înapoi, Henderson nu se mai duce după ea, i-o lasă lui Aliji, pas la Atmane, care, fără presiune, îl găsește pe Nistor. Dobrosavlevici pleacă larg după fentă, Vlădoiu vine agale și el, iar căpitanul "câinilor" are drum liber spre gol. Cu o Dunăre amorțită pe toată lungimea terenului.

Mandanda, slavatorul

Golul încasat pare să îi fi trezit pe oaspeți. Măcar pe unii dintre ei. Nu pe Mediop, care nu s-a lipit de minge, dar de vreo ocazie. Același fotbal mototolit și lent. Mandanda scoate două șuturi ale lui Henderson și Amari, șansele Dunării. Dincolo, Papazoglu irosește și el o mare ocazie, din apropiere. Iar la finalul reprizei, Klimavicius apare la finalizare, dar se face de râs, înalță zmeul din doar doi metri.

Dinamo e lider în play-out

Partea a doua începe parcă ceva mai vioi. Alexa vede că nici de la cabine Mediop, arma Dunării, e tot absent și îl cheamă să doarmă pe bancă. Era și greu, Dunărea trebuie să atace dar nu știe. O face de-a latul, fără progresie, iar Dinamo, mulțumită, stă la pândă și mai așteaptă vreun cadou precum cel de la gol. Cum e și faza din minutul 70, când dinamoviștii ajung în haită spre careul călărășean, însă Montini, șters și el, trimite o centrare perfectă doar pentru priza lui Calancea.

Italianul se scoate pe final însă, când pune pe tabela un gol care plutea oricum prin careul tot mai rarefiat al Dunării. Simplu, pac-pac, Dinamo câștigă lejer, la pas. Și urcă, măcar pentru un timp, pe prima treaptă din play-out. Iar Dunărea, care s-a chinuit o repriză să egaleze, fără să ajungă prin careul gazdelor, rămâne pe locul de baraj.

Avram, blând cu durul Iancu

În minutul 83, la un duel aerian, Gabriel Iancu l-a lovit cu cotul pe Aliji, provocându-i o sângerare la pometele stâng. Arbitrul Marius Avram, extrem de blând și în prima repriză la niște țineri pe care nu le-a sancționat, i-a acordat atacantului de la Dunărea doar cartonaș galben, deși intervenția acestuia a fost foarte dură. Un avertisment pe care arbitrul l-a dat târziu, doar după ce a văzut că dinamovistul sângera.

Clasament play-out

 clasament

AICI partida TEXT

Vezi VIDEO cu golurile din Dinamo - Călărași 2-0

echipele de start

Dinamo: Mandanda - D. Sorescu, Klimavicius, Ciobotariu, Aliji - I. Filip, Atmane - Montini, Nistor, R. Jaadi - Papazoglou
Rezerve: Muțiu - R. Grigore, Mustoe, Zenke, N'Diaye, I. Șerban, D. Popa
Antrenor: Mircea Rednic

Călărași: Calancea - Șt. Vlădoiu, Dobrosavlevici, Luchin, Henderson, S. Filip - G. Enache, Bourceanu, Ammari - Mediop, Souda
Rezerve: Straton - Ben Djemia, Honchiu, D. Benzar, Mapuku, G. Iancu, V. Munteanu
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Dinamo, București
Arbitru: Marius Avram // Asistenți: Mircea Orbuleț, Vladimir Urzică

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (152)
zecs93
zecs93  •  10 Martie 2019, 19:11
Postat de jony1973 pe 09 Martie 2019, 07:43

Vazand meciul de aseara am concluzionat: cata nevoie aveam/avem de Mahlangu si Salomao. In rest, Mircea Rednic este pe drumul cel bun: cu 3-4 jucatori de valoare (si mai rapizi) adusi in vara, care sa inlocuiasca cativa jucatori actuali, se bate la titlu anul viitor (Papazoglu, fratii Jaadi, Atmane, etc.)

Daca i-am fi avut pe Mahlangu,Salomao si pe acest Mandanda la meciu cu Botosani, eu garantez ca DINAMO prindea playoffu lejer , si il prindeam din timp daca nu ar fi fost bratu si ar fi venit Rednic demult !!!

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  09 Martie 2019, 10:02

Dinamo este prima care a jucat în play out.Despre ce clasament vorbim?!

corectu
corectu  •  09 Martie 2019, 07:50

Alexa si-a adus aminte ca a jucat la Dinamo.

Vezi toate comentariile (152)
Comentează