FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Uhrin jr l-a reinventat pe fotbalistul-problemă de la Dinamo

Andreas Mihaiu a fost reinventat de Dusan Uhrin jr. FOTO: Raed Krishan +22   FOTO
Andreas Mihaiu a fost reinventat de Dusan Uhrin jr. FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 18:15 / Actualizat marti, 18 mai 2021 18:36

Dusan Uhrin jr. l-a forțat pe Andreas Mihaiu ca titular în ofensiva lui Dinamo, iar mijlocașul eligibil U21 a recompensat încrederea. Tânărul de 22 de ani a trecut peste episoadele neplăcute.

Dinamo a suferit în ofensivă în această ediție. Atacanții nu s-au întrecut în goluri, drept dovadă că de-abia de curând Sorescu (7 reușite) l-a întrecut pe Borja Valle (5), plecat în decembrie 2020. Nemec a înscris cu chiu, cu vai 4 goluri în 30 de meciuri. Dusan Uhrin a decis să-l forțeze pe Andreas Mihaiu, 22 de ani, căruia i-a acordat încredere din postura de fotbalist eligibil U21. 

Andreas Mihaiu, reactivat de Dusan Uhrin jr.

Uhrin jr. l-a folosit cu regularitate în ultimele 4 etape, după ce-l reactivase încă de la primul său meci la revenirea ca A1 la Dinamo, cu Astra. I-a oferit cel puțin o repriză, i-a arătat susținere și după ratarea penalty-urilor de departajare cu Astra, în Cupă

După ce a obținut un penalty cu Hermannstadt (2-0), din care Anton a deschis scorul, Mihaiu a marcat în premieră în Liga 1 cu FC Argeș (2-1), la al 32-lea meci al său în prima divizie, la capătul unei faze-spectacol cu șase pase succesive.

Indisciplina l-a costat în trecut pe Mihaiu

Pe vremea lui Cosmin Contra, Andreas Mihaiu a avut ghinionul de a plăti cu prezența în lot din cauza unui detaliu extrasportiv. 

După ce a fost schimbat în minutul 41 al confruntării cu CS U Craiova (0-1), apropiații lui "Guriță" i-au comunicat antrenorului că tânărul s-ar fi uitat urât spre "principal". În consecință, Mihaiu a fost retrogradat la echipa secundă! Trei luni. 

Uhrin jr l-a reinventat pe fotbalistul-problemă de la Dinamo
Andreas Mihaiu

Readus la prima echipă, el și cu Geani Crețu au făcut o glumă, considerată macabră, pe seama lui Nepomuceno - i-au scris "Rest in Peace" (Odihnește-te în pace, în engleză) pe ușa camerei de la hotel -, iar puștii au fost admonestați public de către oficiali. 

Uhrin l-a salvat după aceste episoade neplăcute, iar Andreas Mihaiu îi este recunoscător cehului: "Ce-a schimbat domnul antrenor? Pur și simplu ne-am unit ca grup, suntem o familie mai legată. Din acest motiv, și rezultatele"

Mi-am revenit, colegii au fost alături de mine. A fost un eșec în Cupă, acum mă bucur că am marcat. De asta e frumos fotbalul. Pierzi, câștigi, ratezi penalty, poți reveni, marchezi, e frumos! Colegii au fost lângă mine foarte mult, m-au ajutat să trec peste" - Andreas Mihaiu, mijlocaș Dinamo

FOTO Imagini spectaculoase din meciul FC Argeș - Dinamo 1-2

+18 FOTO

VIDEO Ce au fost puși Lucian Goian și colegii săi de la Dinamo să facă în autocar: „Așa ceva nu am auzit niciodată”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Cornel Dinu, elogii pentru Dusan Uhrin Jr.: „Ce n-aveau atunci și au acum jucătorii?”

Dezvăluiri din interiorul lui Dinamo: cum a schimbat Uhrin fața clubului + Anunț îngrijorător pentru club: „Nu mai poate fi adus pe linia de plutire de fani”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Mai 2021, 07:56

la Dinamo nu a fost un jucator problema sezonul asta ( poate Morsay la un momentdat), ci toata echipa a fost o problema. Uhrin nu l-a resuscitat doar pe Mihaiu, ci toata echipa. uitati-va cat si-au ridicat nivelul Sorescu, Gol, Morsay , chiar Puljic , Bejan si Achim.

creeperno999
creeperno999  •  18 Mai 2021, 22:33

Bravo Uhrin!

gogoas
gogoas  •  18 Mai 2021, 22:24

Veni vidi vici

Vezi toate comentariile (6)
Comentează