FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ GSP Dinamo e tot la ATI, iar Rednic e Bonetti 2: „Sunt gata să mă dau la o parte”

Mircea Rednic, antrenor Dinamo @ FOTO: Raed Krishan (GSP)
Mircea Rednic, antrenor Dinamo @ FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 17:00 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 21:53

Mircea Rednic a condus-o pe Dinamo în 8 meciuri oficiale în actuala stagiune, la fel ca Dario Bonetti ♦ Față de perioada în care erau pregătiți de italian, „câinii” au coborât un loc în clasamentul Ligii 1 și au obținut cu 3 puncte mai puțin ♦ Rednic nu a câștigat nicio partidă de la revenire și a fost eliminat și din Cupa României

„Știu la ce mă înham, nu mi-e frică! Băieții sunt la ATI, eu trebuie să-i readuc la viață. Cred în ei, au nevoie de un antrenor cu experiență, să-i așeze mai bine în teren”, așa își începea Rednic al 5-lea mandat la Dinamo.

Momentan, promisiunea antrenorului nu stă în picioare.

Stați jos, 4! Căpitanul Craiovei și schimbările lui Rednic s-au făcut de râs » Toate notele din Dinamo - FCU Craiova
DINAMO - FCU CRAIOVA 0-0
Stați jos, 4! Căpitanul Craiovei și schimbările lui Rednic s-au făcut de râs » Toate notele din Dinamo - FCU Craiova

Dinamo, mai jos în clasament cu Rednic

Din perspectiva clasamentului, Rednic pierde comparația cu Bonetti. „Puriul” a preluat echipa de pe locul 15, unde se regăsește și acum, când „câinii” aveau 6 puncte și erau la 3 lungimi distanță de locul 12, primul care asigură evitarea retrogradării. 

În prezent, Dinamo e tot penultima, are doar 3 puncte în plus, și e la 7 lugimi de poziția a 12-a. 

Bonetti s-a despărțit de Dinamo după 8 etape. „Câinii” ocupau la acea vreme un loc de baraj, 14, și erau la două puncte de poziția a 12-a. 

A urmat un interimat asigurat de Sorin Colceag, sub comanda căruia Dinamo a pierdut 2/2 în Liga 1, 1-2 vs. FC Botoșani și 0-5 vs. Universitatea Craiova, dar a obținut o calificare în optimile de finală ale Cupei României, după 1-0 cu Ripensia Timișoara.

Dinamo cu Bonetti antrenor

  • 3-2 vs. FC Voluntari
  • 0-1 vs. FCU Craiova
  • 3-1 vs. Academica Clinceni
  • 0-1 vs. Chindia
  • 0-1 vs. CS Mioveni
  • 0-3 vs. Farul
  • 0-2 vs. FC Argeș
  • 0-6 vs. FCSB

Dinamo cu Rednic antrenor

  • 2-2 vs. UTA
  • 1-2 vs. Gaz Metan
  • 1-1 vs. Rapid
  • 1-2 vs. FC Argeș (Cupă, „optimi”)
  • 1-4 vs. Sepsi
  • 0-3 vs. CFR Cluj
  • 1-2 vs. FC Voluntari
  • 0-0 vs. FCU Craiova

Rednic n-a scos-o de la ATI pe Dinamo

În afara punctelor și a situației din clasament, principalele repere cu ajutorul cărora se pot compara cele două perioade relevă că Rednic are în cele mai multe dintre situații un avantaj minim față de antrenorul italian. Prea puțin totuși pentru a observa un progres evident.

Cel mai bun exemplu este numărul de goluri primite. Cu Bonetti, Dinamo a fost „capsată” de 17 ori. Cu Rednic A1, de 16 ori. 

OFENSIV

PARAMETRU*CU BONETTICU REDNIC
Șuturi1011
Șuturi pe poartă2.63.9
Goluri0.750.88

*media pe meci

DEFENSIV

PARAMETRU*CU BONETTICU REDNIC
Șuturi pe poartă 6.35.6
Goluri2.12

*media pe meci

INDEXUL INSTAT

Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unei echipe. De la posesie, goluri marcate, dueluri câștigate, atacuri construite, până la baloane pierdute, chiar și cartonașe încasate. Indexul ține cont inclusiv de nivelul adversarului, dar și de calitatea competiției în care are loc meciul.

Aici, Rednic e mai slab cu un punct decât Bonetti. În primele 8 etape, media Indexului cu Bonetti a fost de 205, iar cu Rednic de 204, ceea ce înseamnă un regres infim.

ALTE COMPARAȚII REDNIC - BONETTI

48%Dueluri câștigate*49%
3.5Cornere*4.9
48%Posesie*49%

*media pe meci

Radiografie Dinamo » 5 observații

  1. Bonetti a beneficiat de transferuri într-un singur meci, care a însemnat pentru italian și epilogul aventurii în „Ștefan cel Mare”, 0-6 vs. FCSB. La începutul stagiunii, Dinamo avea interzis la transferuri. Ulterior, „câinii” aveau să perfecteze nu mai puțin de 15 mutări! 
  2. Rednic a întâlnit 3 adversari pe care i-a avut de înfruntat și Bonetti: FC Voluntari, FCU Craiova, plus FC Argeș, pe care Mircea a întâlnit-o în Cupă, iar Dario în Liga 1. Două înfrângeri și un egal pentru Rednic în aceste partide; un succes și două eșecuri e bilanțul lui Bonetti. 
  3. Nici Bonetti, nici Rednic nu au avut echipa pe mână în cantonamentul din vară. Dusan Uhrin și-a dat demisia cu o săptămână înainte de startul Ligii 1. 
  4. Singurul meci din actualul sezon de Liga 1 în care Dinamo nu a primit gol a fost cu Rednic pe bancă, remiza albă de aseară cu FCU Craiova.
  5. Pentru Dinamo urmează duelul cu Academica Clinceni, ultima formație pe care „câinii” au învins-o în campionat, 3-1. Se întâmpla pe 2 august, cu Bonetti pe bancă.

Antrenorii dați afară sunt peste Rednic!

În Liga 1, Rednic are un bilanț dezastruos: 0.42 puncte obținute în medie pe meci! Dintre antrenorii demiși sau forțați să plece - cum e cazul lui Iordănescu Jr. -, doar Ilie Poenaru la Academica Clinceni a avut un procentaj mai slab. Mircea Rednic e depășit inclusiv de Dario Bonetti.

ANTRENORPUNCTE/MECI*
Ouzounidis3
Todoran1.6
Şumudică3
Poenaru0.25
Bonetti0.75
Teja0.5
Grozavu0.9
Mutu0.9
Stoican1.3
Iordănescu2.3

*doar pentru meciurile din acest sezon de Liga 1

Un punct peste Chirilă

Chirilă a condus Clinceni în acest campionat 7 etape, la fel ca Rednic pe Dinamo. Ei bine, antrenorul „lanternei roșii” a obținut doar cu un punct mai puțin decât tehnicianul care a câștigat de-a lungul carierei două titluri în Liga 1. 

Iar Chirilă se pregătește deja să-și facă bagajele. „S-a pus deja problema postului său. Eu nu am răbdare 6 luni, cum vrea el! Soarta lui se va decide zilele următoare”, a declarat Iulian Stoica, președintele Academicii, pentru GSP.ro.

Mircea Rednic, antrenor Dinamo: „Pot să mă dau la parte, dacă trebuie”

Gazeta a scris ieri că Dusan Uhrin este mutarea pe care fanii acționari ai lui Dinamo o pregătesc pentru salvarea de la retrogradare, în cazul în care Mircea Rednic eșuează în ultimele meciuri din 2021.

Deși nu a confirmat informația, Rednic a abordat în premieră pentru noul mandat o atitudine defensivă la conferința de la finalul partidei cu FCU Craiova:

„Hai să discutăm despre zvonuri. Eu am venit să ajut. Dacă cineva crede că Uhrin sau altcineva se va descurca mai bine decât mine, cu mare drag mă dau la o parte și îi predau echipa. Parcă am luat Barcelona sau Real Madrid, parcă Dinamo venea după 10 meciuri câștigate și am început să pierd eu. Asta e, se uită repede totul”.

Mititelu jr. n-a venit la Dinamo - FCU Craiova » A intrat în vigoare suspendarea: „O să mă judec cu ei”
Dinamo - FCU Craiova
Mititelu jr. n-a venit la Dinamo - FCU Craiova » A intrat în vigoare suspendarea: „O să mă judec cu ei”
Gabriel Torje, zen după remiza cu FCU Craiova: „E un punct de plecare pentru noi, trebuie să eliminăm părțile negative”
Dinamo - FCU Craiova 0-0
Gabriel Torje, zen după remiza cu FCU Craiova: „E un punct de plecare pentru noi, trebuie să eliminăm părțile negative”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
5amrtx
5amrtx  •  29 Noiembrie 2021, 18:20
Postat de sica.nevaccinatu pe 29 Noiembrie 2021, 04:54

nu va intrebati romani de ... dece toate merg prost in tara? stiti cum este cu rednic? il scoateti afara il bateti bine si apoi il aratati lumii ce urit este. ce poate face un antrenor cind echipa este fara experienta cu doamne si domnisoare care se plimba pe teren? cum sa aduci jucatori buni cind nu ai un sfantz ? apoi se poate restrictiona oricind orice fel de transfer dat fiind problemele cu UEFA etc...sau fifa. mai toti care vorbiti sint convins ca sinteti niste ratati. poate cu pile de la unchiu securistu si altii va mai dati in barci pe salarii frumoase. in rest lasitatile voastre si a nu pune mina sa construiti este meniul zilei la romani. facerea de bine se stie cum se numeste la daci si alte popoare migratoare amestecate pe tarimul asta. ginditi-va cinid tocati pe cineva ca poate fi si mai rau. mult mai rau. rednic a fost aproape sa cistige multe meciuri dar facaturile de fotbalisti nu au inteles cum se joaca acest joc. pastrati-l pe rednic pentru ca altcineva nu va putea face chiar nimic. din iarna echipa va arata altcumva. rednic stie meserie dar nu ii aruncati in circa ce nu ii apartine. vor sa plece toti sau cel putin smecherii ajunsi cred ei fotbalisti mari cind habar nu au sa se demarce.... cazul sorescu sau filip. DOamne ajuta pentru Rednic sa refaca echipa> sigur poate.

sucă, așa pățești dacă nu te vaccinezi, macCars la anul. :))

5amrtx
5amrtx  •  29 Noiembrie 2021, 18:07
Postat de the_new_entry pe 27 Noiembrie 2021, 18:11

***! ***. :))

Aoleu, am devenit „șeful la stele”, culmea, n-am făcut niciun efort suplimentar. :))

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  29 Noiembrie 2021, 04:54

nu va intrebati romani de ... dece toate merg prost in tara? stiti cum este cu rednic? il scoateti afara il bateti bine si apoi il aratati lumii ce urit este. ce poate face un antrenor cind echipa este fara experienta cu doamne si domnisoare care se plimba pe teren? cum sa aduci jucatori buni cind nu ai un sfantz ? apoi se poate restrictiona oricind orice fel de transfer dat fiind problemele cu UEFA etc...sau fifa. mai toti care vorbiti sint convins ca sinteti niste ratati. poate cu pile de la unchiu securistu si altii va mai dati in barci pe salarii frumoase. in rest lasitatile voastre si a nu pune mina sa construiti este meniul zilei la romani. facerea de bine se stie cum se numeste la daci si alte popoare migratoare amestecate pe tarimul asta. ginditi-va cinid tocati pe cineva ca poate fi si mai rau. mult mai rau. rednic a fost aproape sa cistige multe meciuri dar facaturile de fotbalisti nu au inteles cum se joaca acest joc. pastrati-l pe rednic pentru ca altcineva nu va putea face chiar nimic. din iarna echipa va arata altcumva. rednic stie meserie dar nu ii aruncati in circa ce nu ii apartine. vor sa plece toti sau cel putin smecherii ajunsi cred ei fotbalisti mari cind habar nu au sa se demarce.... cazul sorescu sau filip. DOamne ajuta pentru Rednic sa refaca echipa> sigur poate.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează