FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Izolare în deplasare?! Vali Lazăr are COVID-19, dar e cu familia la munte, deși DSP i-a impus să rămână acasă! + Reacția fermă a LPF

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 16:50 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 19:40

Valentin Lazăr (30 de ani) este unul dintre jucătorii lui Dinamo care este bolnav de COVID-19 și este obligat să stea în izolare. Numele lui a fost confirmat încă de pe 16 iulie de oficialii clubului din „Ștefan cel Mare”.

UPDATE 19:20 | Lazăr riscă să stea 14 zile într-un centru de carantină 

La solicitarea LPF, DSP va efectua mâine o anchetă pentru a stabili dacă Vali Lazăr a respectat sau nu regulile carantinei la domiciliu. În cazul în care se va descoperi că a încălcat acordul, mijlocașul lui Dinamo va fi transportat cu ambulanța într-un centru de carantină, unde va fi izolat timp de 14 zile și va fi nevoit să suporte toate cheltuielile.

UPDATE 17:00 | Reacția ironică a lui Lazăr: „Acum am ieșit cu oile în vârful muntelui”

La scurt timp după apariția materialului, Vali Lazăr i-a răspuns pe Whats App unuia dintre jurnaliștii GSP.ro care-l contactaseră: „Te salut! Acum am ieșit cu oile în vârful muntelui și am și acoperire! Suntem bine și îți mulțumesc că te interesează starea de sănătate a familiei mele”. 

UPDATE 16:55 | Lazăr nu se va întoarce la antrenamentele lui Dinamo

Surse apropiate clubului au afirmat pentru GSP faptul că Vali Lazăr le-a transmis celor de la Dinamo că nu se va mai prezenta la antrenamentele echipei atunci când acestea vor fi reluate

Motivul? Acesta are o contră cu oficialii echipei, după ce îmbolnăvirile din cadrul echipei au fost puse în cârca lui. În spațiul public a ajuns zvonul conform căruia Lazăr s-ar fi infectat de la Ștefan Bărboianu, unul dintre cei 6 fotbaliști de la Petrolul Ploiești care au fost confirmați cu COVID-19. Fundașul „lupilor” e nașul de cununie al lui Lazăr.

De asemenea, apropiați ai familiei susțin că în perioada pandemiei, familia Lazăr a închiriat o casă la munte și că pozele publicate în aceste zile ar fi făcute în zona respectivă, adiacentă proprietății.

UPDATE 16:45 | Reacția LPF: „La anul, vom fi mai aspri”

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a reacționat pentru GSP.ro după apariția imaginilor cu Vali Lazăr. 

„Vom face o investigație în urma dezvăluirilor apărute în Gazeta Sporturilor. Sunt convins că vom primi explicații rezonabile din partea oficialilor clubului. Pentru a înlătura orice dubiu în privința valabilității testelor, analizăm posibilitatea testării IGG pentru a verifica prezența anticorpilor. Nu cred că riscă nimeni în astfel de vremuri. 

Am încredere în responsabilitatea medicilor români și a clinicilor care efectuează testările. Vă asigur din nou că în sezonul următor vom fi mult mai stricți. Un caz de COVID-19 va însemna meci pierdut cu 3-0. Asta dacă vrem să terminăm competiția pe teren", a spus oficialul Ligii.

UPDATE 16:30 | Reacția soției: „Trebuie să vă informăm și când ne c***m?”

După publicarea materialului, Ioana, soția lui Lazăr, a postat pe Instagram un mesaj cu accente vulgare. 

„Avem o proprietate în munți! Nu am voie să îmi petrec izolarea la adresa la care am informat DSP-ul? Trebuie să vă informă pe voi și când ne c***m (n.r. a folosit trei emoticoane). Avem un proces pe rol, o să-l avem și pe al doilea” , a fost mesajul scris de Ioana, distribuit și de Lazăr.

Cum a respectat izolarea Vali Lazăr, unul dintre dinamoviștii confirmați  cu COVID?

Pe 22 iulie, Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a trimis o informare oficială către Dinamo, prin care anunța că toți jucătorii și staff-ul echipei trebuie să stea în izolare acasă, timp de 14 zile, indiferent dacă aceștia sunt pozitivi sau negativi. 

Se pare că Vali Lazar, împreună cu soția Ioana, ar fi părăsit însă domiciliul din București și ar fi plecat într-o escapadă în natură. Lazăr și soția lui au postat sâmbătă, pe Instastory, mai multe fotografii în care apăreau la o fermă, împreună cu băiețelul și fetița lor. Nu este pentru prima dată când s-a întâmplat asta, cei doi postând și zilele trecute imagini de la munte.

+1 FOTO

În imagini, Lazăr a filmat și un bărbat care pare că lucrează la ferma unde se află familia dinamovistului. 

Din informațiile GSP.RO, până acum, Lazăr a efectuat doar două teste, pe 14 și 16 iulie, ambele fiind pozitive. Acesta a anunțat conducerea clubului, dar și Direcția de Sănătate Publică, că preferă să stea izolat la domiciliu, nu la spital.

Un bolnav de COVID-19 are nevoie de două teste negative pentru a ieși din izolare. Însă situația lui Lazăr și a jucătorilor de la Dinamo este mai complicată pentru că DSP a stabilit că la Dinamo a fost un focar de infecție. Din acest motiv, toți jucătorii și membrii staff-ului trebuie să stea în izolare, începând cu 22 iulie până pe 5 august sau până la terminarea anchetei epidemiologice.

Recomandările DSP

Direcția de Sănătate Publică a stabilit care sunt recomandările pentru o persoană care este infectată. 

„Dacă un membru al familiei este în autoizolare, măsura se aplică și pentru soț/soție sau copii? 

  • Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei și persoanelor care locuiesc la același domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmată
  • Toți au obligația de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării
  • Ce măsuri de igienă individuală trebuie să respecte persoanele autoizolate?
  • Să evite contactul apropiat cu celelalte persoane din locuință și, dacă este posibil, să se izoleze într-o cameră separată
  • Să NU primească vizitatori în perioada de autoizolare la domiciliu

GSP.RO a încercat timp de două zile să ia legătura cu Vali Lazăr, dar acesta nu răspuns apelurilor repetate ale Gazetei și nici mesajelor trimise. 

Cine are COVID-19 la Dinamo - lista completă:

  1. Valentin Lazăr (30 de ani, extremă stânga)
  2. Filip Mrzljak (27 de ani, mijlocaș defensiv)
  3. Ricardo Grigore (21 de ani, fundaș central)
  4. Mihai Popescu (27 de ani, fundaș central)
  5. Alexandru Răuță (28 de ani, mijlocaș defensiv)
  6. Ștefan Fara (19 ani, portar)
  7. Andrei Sin (28 de ani, fundaș stânga)
  8. Diego Fabbrini (29 de ani, mijlocaș ofensiv)
  9. Aleksander Mitrovici (17 ani, portar)
  10. Dan Tălmaciu (19 ani, fundaș)
  11. Mattia Montini (28 de ani, atacant)
  12. Un maseur al clubului
  13. O persoană din staff-ul tehnic
  14. George Trandafir (staff administrativ)
  15. Ionuț Șerban (24 de ani, mijlocaș central)
  16. Marco Ehamnn (19 ani, fundaș)
  17. Andreas Mihaiu (21 de ani, mijlocaș)
  18. Valentin Borcea (18 ani, mijlocaș central)
  19. Mihai Neicuțescu (21 de ani, atacant)
  20. Daniel Popa (25 de ani, atacant)
  21. Robert Moldoveanu (21 de ani, atacant)

VIDEO. Creșterea de cazuri de coronavirus din România ar putea afecta și Liga 1

Citește mai multe știri din Liga 1: 

De ce diferă rezultatele la testele pentru coronavirus » Explicațiile unui doctor: „Trebuie să ai un minimum de educație”

Comentariu de Dan Udrea: Cazul Cabral de la Poli Iași arată că România merge apăsat pe drumul sistemelor totalitare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (174)
1258802267479225
Marian Ghergus  •  28 Iulie 2020, 09:01

Mizeriile astea de la dinamo au facut cele mai mari abuzuri si tot timpul s-a incercat ascunderea lor !

vladutz13
vladutz13  •  27 Iulie 2020, 12:59
Postat de q2016 pe 26 Iulie 2020, 18:01

Daca spusele sotiei lui Lazar sunt adevarate, ca adresa de la munte ar fi cea declarata la DSP, atunci toata stirea de mai sus este un fasss... prelung, deoarece Lazar s-ar afla intr-o izolare corecta. Insa statul comunist adora executiile media, iar orice rauvoitor poate pubica orice dezinformare fara sa aiba vreo raspundere legala. Pana la proba contrarie, ceea ce a spus sotia lui Lazar trebuie luat ca adevar. Intra in sarcina celui care acuza sa dovedeasca ca la DSP este inregistrata alta adresa, nicidecum a lui Lazar sa-si probeze nevinovatia. Cu mintea mea putina, eu cred ca as fi publicat un astfel de articol, doar dupa ce as fi sunat familia Lazar (ceea ce s-a intamplat) si apoi DSP (ceea ce nu s-a intamplat). Deocamdata (ora 18:00), acuzele sunt neintemeiate.

Si muncitorul ala de la ferma pe care probabil l-au infectat cum se mai potriveste cu situatia?? Pe durm au oprit si ei la o benzinarie sa se aprovizioneze?

vladutz13
vladutz13  •  27 Iulie 2020, 12:58

Cel mai urat lucru este asta: "În imagini, Lazăr a filmat și un bărbat care pare că lucrează la ferma unde se află familia dinamovistului." Credeti ca i-au spus omului ala ca sunt contagiosi? Ca cel mai probabil il imbolnavesc si o sa duca boala acasa? Poate la parinti, bunici, oameni vulnerabili??? Domne, izolare la domiciliu nu inseamna VACANTA!!! Inseamna sa nu te mai vezi cu nimeni!!! Situatii de tipul asta ar trebui sa fie penale!!!

Vezi toate comentariile (174)
Comentează