FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, fără noua achiziție la meciul cu Craiova » Care este motivul

Andre Pinto
Foto: dinamo/facebook
Andre Pinto Foto: dinamo/facebook

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 15:55 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 16:53

Andre Pinto (31 de ani, fundaș central), noul transfer al celor de la Dinamo, nu va debuta în meciul de luni contra celor de la CSU Craiova.

  • CSU Craiova - Dinamo poate fi urmărit în direct pe GSP.ro luni, 27 septembrie și televizat pe Digi Sport 1, Telekom Sport și Look +

Din informațiile Gazetei, Pinto nu este luat în calcul de antrenorul Sorin Colceag din cauza lipsei pregătirii fizice. Acesta nu va fi în lot la meciul cu oltenii și sunt slabe șanse să joace și cu UTA, etapa viitoare. Acesta ar avea nevoie de două săptămâni pentru a se pune la punct cu pregătirea și a a fi apt de joc.

Andre Pinto, prezentat sâmbătă

Chiar dacă nu va juca contra Craiovei, Pinto va fi prezent la conferința de presă premergătoare meciului din Bănie, programată sâmbătă, la sala de la tribuna a doua a stadionului „Dinamo”, începând cu ora 14:45.

Portretul lui Andre Pinto, noul jucător al lui Dinamo

Gazeta Sporturilor i-a creionat portretul lui Andre Pinto din aprecierile celor care îl cunosc și au lucrat cu el, fostul căpitan al celor de la Braga

Andre Pinto, 32 de ani la începutul lunii viitoare, este marea lovitură pe care Dinamo o dă într-un mercato târziu, fostul căpitan al celor de la Braga, un jucător elogiat de renumitul Jorge Jesus, semnând zilele trecute cu „câinii” până la finele sezonului.

„Se recomandă singur prin cartea lui de vizită", a reacționat Raul Rusescu, fostul campion al României, fiind coechipier cu noul fundaș al roș-albilor la Braga.

Avea salariu de 800.000 de euro/an

„Pot spune că este unul dintre fundașii centrali portughezi buni. Poate adăuga mai multă valoare echipei. Chiar îmi place de el, foarte mult, am spus-o ferm", l-a apreciat Jorge Jesus, imediat după ce s-a parafat transferul său de la Braga la Sporting Lisabona, în primăvara 2017. 

Potrivit Diaro de Noticias, clubul din Braga a refuzat abordările celor de la Benfica, Fiorentina și Hull City, pierzându-l gratis pe fostul ei căpitan, care urma să aibă un salariu stagional de 800.000 de euro pe „Alvalade", cu care semnase pentru patru sezoane. Transferul lui Andre Pinto la echipa "leilor" a fost solicitat în mod special de către Jorge Jesus, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni lusitani din ultimii 15 ani.

4 trofeeare Andre Almeida Pinto în palmares, Cupa Portugaliei cu Braga (2016) și cu Sporting Lisabona (2019), precum și Cupa Ligii cu Sporting Lisabona (2018, 2019)

Clauză de reziliere de 45 de milioane de euro la Sporting

Noul dinamovist este apreciat pentru calitățile sale de lider, pentru jocul aerian, la cei 1,94 de metri ai săi, pentru consistența și calitatea ca fundaș central. În urmă cu 4 ani, în momentul în care a semnat cu alb-verzii, Andre Pinto a avut fixată o clauză de reziliere de 45 de milioane de euro. 

Ar fi putut avea un prim contact direct cu rivalii „câinilor", doar că nu a prins lotul lui Jorje Jesus în august 2017, în preliminariile Champions League, atunci când Sporting Lisabona a eliminat FCSB (0-0, 5-1). În ultima ediție de campionat, la Farense, a lucrat cu Jorge Costa, ex-CFR Cluj și ex-Gaz Metan, prieten apropiat al lui Iuliu Mureșan, care și el l-a recomandat pe conaționalul său.

Totul despre meciul CSU Craiova - Dinamo

Citește alte știri din Liga 1:

Anunțul lui Marius Șumudică despre venirea la Rapid: „I-am zis lui Mihai Iosif” + Ce urmează pentru antrenor după despărțirea de CFR Cluj

Mihai Bălașa și Alexandru Mateiu, iertați de Reghecampf: „Am avut o discuție cu ei, mi-am dat seama că au înțeles ce le-am transmis”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  24 Septembrie 2021, 22:41

Foarte bine ca nu-l forteaza! Sunt inca multe etape in care poate juca

sempre.per.tutti
sempre.per.tutti  •  24 Septembrie 2021, 22:27

Macar sa intre 20 de min, incet incet o sa intre in ritm, oricum, si iesit din joc sau fara pregatire e peste nulitatile Grigore,Ehmann,Cretu in aparare.

adrianna.
adrianna.  •  24 Septembrie 2021, 17:27

N-are bani de benzina? Face tararache o cheta pe la cei sub influenta din galerie si se rezolva!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează