FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-1

DINAMO - FC BOTOȘANI 1-1 // Fără medic la meci! Doctorul „câinilor” atacă: „Nu-i așa domnule «milionar» Valeriu Iftime?” + Reacția lui Dănciulescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 11:48

În finalul meciului Dinamo - FC Botoșani 1-1, portarul Eduard Pap și Sofien Moussa s-au lovit cap în cap.

Moussa, atacantul celor de la FC Botoșani, a avut o hemoragie și a fost dus cu ambulanța la spital (Detalii AICI).

Medicul lui Dinamo, Adrian Motoacă, 39 de ani, a intervenit pe teren pentru a-l ajuta pe Moussa, iar la final i-a acuzat pe moldoveni că nu aveau medic.

„Suntem in Liga 1 sau la județ? Hai să nu ne mai lamentăm și să înțelegem rolul medicilor la o echipă! România anului 2020... Ce te faci când ești echipă de Liga 1 și nu ai medic? Soluția: «Apelez un prieten»! Este impardonabil ca unor astfel de cluburi sau entitați mari sportive să li se permită participarea în competiții majore oficiale fără medic!

Putem asista oricând la tragedii mult mai mari. Astă seară (n.r. sâmbătă seară) a fost cu noroc, dar ce ne facem când norocul ne va părăsi? Buni și ăștia din staff-ul medical de la Dinamo de ceva, nu-i așa domnule «milionar» Valeriu Iftime? Circulă o legendă, cică dacă nu ai bani de medic la echipă, poți spune măcar un mulțumesc”, a fost mesajul postat de doctorul Motoacă pe pagina personală de Facebook.

„Cei de la FC Botoșani au venit cu un magazioneri și doi maseuri. Domnul Iftime ar trebui să investească în staff-ul medical și să îi mulțumească doctorului nostru”
Ionel Dănciulescu, team manager Dinamo, pentru GSP.RO

Suntem in Liga 1 sau la județ ? Hai să nu ne mai lamentăm și să înțelegem rolul medicilor la o echipă ! Romania anului...

Publicată de Motoaca Adrian pe Sâmbătă, 14 septembrie 2019

Ce spune regulamentul

Potrivit regulamentului, cluburile oaspete nu sunt obligate să aibă medic la meci. Această modificare a fost făcută de FRF la propunerea Ligii, care a cedat presiunii cluburilor. Astfel, la partide e nevoie doar de prezența unui medic de pe Ambulanță și a doctorului echipei gazdă.

„Cluburile sunt obligate să asiugre asistență medicală, reprezentată de medicul delegat, asistent medical și 2 ambulanțe, pe toată desfășurării jocurilor pe care le organizează. Jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul național de fotbal feminin, precum și cei din Cupa României (faza națională), Supercupa României pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă”, se arată în Articolul 54, punctul 2. 

Totuși, la punctul 7  se precizează că: „În situaţia unor accidentări grave, care necesită deplasarea la unitatea medicală atât a medicului delegat, cât şi a medicului echipei gazdă, asistenţa medicală va fi asigurată de medicul echipei vizitatoare înscris în raportul de arbitraj. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul asistenţilor medicali, la jocurile la care aceştia au dreptul regulamentar de a îndeplini atribuţiile respective. Dacă, în astfel de situaţii, echipa vizitatoare nu are medic (asistent medical) care să poată asigura în continuare asistenţa medicală, arbitrul va întrerupe jocul şi va proceda în conformitate cu dispoziţiile regulamentare privind jocurile întrerupte sau amânate”. 

Adrian Motoacă este medicul lui Dinamo din iulie, când l-a înlocuit pe Liviu Bătineanu. El a mai lucrat la Dunărea Călărași și Viitorul. La echipa lui Gică Hagi a refuzat să-i dea drept de joc lui Alex Nimely, pentru că acesta avea probleme cardiace.

Citește și:

Dusan Uhrin anunță o veste proastă și cere întăriri: „Stă o lună, avem nevoie de atacanți”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
chris_bu67
chris_bu67  •  16 Septembrie 2019, 10:55
Postat de fcu1948 pe 15 Septembrie 2019, 14:41

Da, ai dreptate, Hoții de la dinamu striga Hoții! Tipic pt urmașii milițienilor sovietici.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dvd1
dvd1  •  15 Septembrie 2019, 20:23

trebuiau sa piarda cu 3-0 aia de la Bortosani. Mai lasati cu "Dinamo fura". Daca fura era pe locul 1 nu la retrogradare

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  15 Septembrie 2019, 16:01
Postat de mario_rdfe pe 15 Septembrie 2019, 15:23

Ba, voi si viitorul sunteti cele mai avantajate echipe din Romania, cate 11 m ati primit sezonul trecut si cate au fost corecte ? craiovenii sunt ultimii care ar trebui sa acuze pe altii ! ati prins glas si voi, de cand au infiintat astia o noua echipa, ca pe aia a voastra ati abandonat o..capritelor !

Deci, craiovenii sunt de vina ca la voi ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează