FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

DINAMO - FCSB // 5 povești memorabile cu Gică Hagi în derby-urile cu Dinamo: de ce i-a sărit cu genunchii în spate lui Lupescu + cel mai bun meci din carieră: „Am fost de clasă mondială”

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 februarie 2020 11:20

Dinamo și FCSB luptă azi, de la ora 20:00, în Derby de România. Meciul se va juca pe Arena Națională, de la ora 20:00, și va fi liveTEXT, video și foto GSP.RO și în direct pe Look Sport, TV Telekom Sport și TV DigiSport.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, acordat în urmă cu mai mulți ani, Gică Hagi a povestit 5 episoade memorabile din derby-urile cu Dinamo. „Regele” a venit în Ghencea în 1987 şi în doar 3 ani şi jumătate a reuşit să devină „naşul” marii rivale din Ştefan cel Mare.

1. Dorin Mateuţ şi zăpada

„Una dintre întâmplările haioase de care îmi aduc aminte cu plăcere e un moment din multele dueluri pe care le aveam cu Mateuţ. Se juca în Groapă, în decembrie 1987, un meci care s-a terminat 0-0. A început să ningă şi se depusese un strat subţire de zăpadă. Prin repriza a doua am beneficiat de o lovitură liberă de pe la 23-25 de metri. M-am dus să-mi aşez mingea şi am dat la o parte zăpada, ca să stea mingea bine şi să o pot lovi ca lumea. Mateuţ a venit repede şi mi-a pus zăpada la loc. Eu o îndepărtam, el o punea la loc. M-am enervat, am început să ne împingem şi a intervenit arbitrul şi ne-a potolit”

2. Marca în ghetele primite cadou de la Il Luce

„Nea Mircea Lucescu ţinea mult la mine şi, el fiind şi la lot, îmi mai făcea rost de ghete cu care să joc. Le-am încălţat de multe ori şi am şi marcat în partidele cu Dinamo", a rememorat Hagi

+2 FOTO

3. „Roşu” pentru prietenul Gabi Balint

Gică a dezvăluit şi motivul pentru care a avut o ieşirea necontrolată în meciul Steaua - Dinamo 0-3, din toamna lui 1989, când l-a atacat violent pe Lupescu, sărindu-i cu genunchii în spate, gest pentru care a fost eliminat: „Mi-am apărat un prieten. Lupescu avusese un conflict cu Balint, iar eu am sărit să-mi apăr neamul şi glia, cum se zice"

4. „Nu scăpam de Iulian Mihăescu nici pe pistă”

Hagi îşi reaminteşte şi de adversarii direcţi cei mai redutabili: „În afara disputelor cu Dinamo, erau Negrilă şi Ungureanu. Erau răi, răi. Înainte de meciuri îmi arătau crampoanele şi mă întrebau pe care parte joc. Apoi, în derby-urile cu Dinamo, oamenii mei erau Varga şi Mihăescu. Pe ultimul, nea Mircea Lucescu îl punea să mă urmărească om la om peste tot. Şi pe pista stadionului dacă mă duceam, venea după mine”

+2 FOTO

5. Superlativele lui Gică Hagi

„Regele" se decide greu asupra celui mai frumos gol, meci şi prestaţie a sa în meciurile Steaua - Dinamo în care a evoluat. „Gol fantastic a fost şi cel din tuşă la acel 2-2, dar şi cel din finala Cupei din 1989, de la 30 de metri. Totuşi, cum întotdeauna un gol static e mai greu de dat, cel din tuşă îl pot considera cel mai frumos. A fost cam ca la Mondialul din 1994, cu Columbia. Cel mai reuşit meci al meu? Revedeţi meciul Dinamo - Steaua 2-2, din 1990, să vedeţi meci de clasă mondială, în care am jucat senzaţional! Recital a fost", a spus Hagi, care a primit nota 9 în cronica meciului din ziarul „Sportul”

„Când intram pe teren la un meci cu Dinamo nu mai cunoşteam pe nimeni. Nici măcar pe prietenii mei apropiaţi Mateuţ, Klein şi Andone, cu care ieşeam apoi, seara, la restaurant să comentăm meciul" 
Gică Hagi

92 de goluriși 52 de pase de gol a reușit Hagi la Steaua, în 128 de meciuri

30 de anise vor împlini pe 15 martie 2020 de la ultimul meci Steaua - Dinamo în care a evoluat Gică Hagi

DINAMO - FCSB // ECHIPE PROBABILE 

Dinamo (4-2-3-1): Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin - Mrzljak, Filip - Sorescu, Fabbrini, Mihaiu - Perovic
Rezerve: Straton, Kilyen, Răuță, Lazăr, D. Popa, A. Bani, Moldoveanu 
Antrenor: Dusan Uhrin

 FCSB (4-1-4-1): Bălgrădean - Crețu, I. Cristea, Planic, Soiledis - Filip - Man, Oaidă, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere
 Rezerve: Vlad, Moruțan, Momcilovic, Ov. Popescu, Olaru, Ad. Popa
 Antrenor: Bogdan Vintilă 

Citește și: 

Mihai Stoica, ironic înainte de Derby: „Mă blazasem, dar m-am trezit! Haideți să fugărim «câinii»!” + mesaj pentru „geniile neînțelese”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (46)
creeperno999
creeperno999  •  16 Februarie 2020, 23:23

Forta dinamo

141365743797979
Robin Green  •  16 Februarie 2020, 19:35

De ce i-a sarit cu genunchii in spate lui Lupscu? 1. Uitati-va la nea jiji, alt machidon cu acelasi caracter... 2. Pentru ca era ghencist "pur sange", asa sunt astia din ferentari-rahova-ghencea.

1373765025983354
Dumitru Gabriel-Sorin  •  16 Februarie 2020, 18:42

Cum puteți spune asemenea tâmpenii? Avem pretenții de la voi să fiți și să dați informații corect(e).Cum este posibil sa scrieți că Dinamo-fcsb este un derby.Este un meci între douuă clone ( una nedemonstrată încă iar cealaltă -justiția și-a spus cuvântul).Cum puteți să scrieți asemenea tâmpenii!!! SERIOS?!!!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează