FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY DE ROMÂNIA

DINAMO - FCSB // El e noul Rădoi! Are atitudinea fostului căpitan al roș-albaștrilor și l-a impresionat pe Dică: îi ia banderola lui Gnohere!

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 09 noiembrie 2018 09:00

Nicolae Dică spune că sârbul Bogdan Planici are atitudinea fostului căpitan şi că vrea să îndure orice durere şi suferinţă după accidentare pentru fi pe teren împotriva lui Dinamo.

Cu cât se apropie ora de start a Derby-ului, cu atât cresc şansele ca Dică să poată conta pe unul dintre cei mai importanţi oameni ai săi. Bogdan Planici a început să se antreneze din nou, aproape de capacitatea maximă, şi ar putea apărea în echipa de start duminică seara. Inclusiv Dică a dezvăluit că există această posibilitate. "Planici are şanse să zicem 60 la sută să joace", a spus Dică.

"Planici vrea să joace"

Tehnicianul roş-albaştrilor a explicat apoi situaţia sârbului: "Totul depinde de jucători, dacă ei se simt în stare sau nu să intre după ce au revenit în urma unei accidentări. La fel stau lucrurile şi la Stan, dacă el nu e convins sută la sută că vrea să joace, atunci prefer alt jucător, despre care măcar ştiu că intră şi e gata să dea totul, nu să se ferească de dueluri. În privinţa lui Planici, el vrea cu orice preţ, mai ales că e meciul cu Dinamo. A jucat acum două săptămâni ultima dată, deci nu s-ar pune problema de formă", a declarat Dică la TV Telekom Sport.

"Mirel urla de se auzea dincolo de stadion"

Pentru a-şi motiva suplimentar jucătorii să treacă peste durerile care ar apărea dacă ar forţa o revenire, Dică susţine că a oferit de câteva ori, chiar şi acum, în vestiar exemplul unui fost coleg pe care l-a avut la FCSB: Rădoi. "Pe Mirel l-am dat exemplu de câteva ori la echipă. Eu fiind coleg cu el atâţia ani, ştiu cum se comporta atunci când avea o accidentare. Trecea peste orice durere, mai ales când urma un meci important. Făcea injecţii în genunchi de se auzea dincolo de stadion cum urla de durere. Dar apoi juca şi îşi dădea şi viaţa pentru echipă. Aşa l-am simţit şi pe Planici! În meciul în care s-a accidentat, a dorit să continue meciul, cu Voluntari, dar efectiv nu mai putea să meargă, însă el a zis că riscă orice. Abia l-am scos de pe teren", a spus Dică.

Rădoi: "Am jucat o repriză cu un deget fracturat"

Prezent în emisiunea TV Telekom Sport alături de Dică, Rădoi a povestit un episod traumatizant: "Aşa e, urlam de durere când făceam acele injecţii. La început nu găseam prosopul ca să-l bag în gură şi să mai atenuez din sunet, de-asta mă auzeau unii şi din afara stadionului. Era un ac mare care trebuia să intre într-o parte şi să iasă pe partea cealaltă. Cele mai mari dureri din viaţa mea au fost la un meci cu Sportul, pe Ghencea. Am fost călcat înainte de finalul primei reprize. Efectiv nu mai puteam să calc, degetul era complet amorţit. Mi s-a făcut o infiltraţie la pauză, am jucat aşa, iar a doua zi, când am făcut RMN, am descoperit că suferisem o fractură. Am jucat cu degetul fracturat o repriză întreagă!".

Explic. foto
Planici, 26 de ani, a venit la FCSB în septembrie anul trecut, de la Vojvodina Novi Sad

7ani a fost căpitan Mirel Rădoi la FCSB, între 2002 şi 2009

Dacă joacă va fi şi căpitan

În cazul în care Planici va apărea în primul "11", atunci el va purta şi banderola pe braţ. "Planici este primul nostru căpitan în acest moment. Gnohere a purtat banderola fiindcă îşi dorea foarte tare, îl auzeam şi la antrenament vorbind despre acest lucru. Am avut o discuţie cu staff-ul meu, dar şi cu MM şi am decis împreună să-i punem banderola pe braţ lui Gnohere. Şi cred că n-am greşit deoarece a avut o evoluţie foarte bună. Dar atunci când Planici va reveni, el va fi căpitan", a explicat Nicolae Dică.

Cum ar putea arăta FCSB în Derby cu Planici titular: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, L. Filip, Al. Stan - Nedelcu, Teixeira - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere

6
jucători sunt indisponibili la FCSB pentru Derby-ul de duminică: Bălaşa, Momcilovici, Pintilii şi Popescu sunt accidentaţi, Morais şi Roman sunt suspendaţi

A lipsit 4 meciuri: 4 victorii

În actualul sezon, din diverse motive, Planici a absentat din echipa lui Dică în 4 jocuri. Toate au fost câştigate de FCSB: 2-0 cu Sepsi, 4-1 la Viitorul şi 1-0 cu Astra, toate în Liga 1, plus 1-0 cu Alba Iulia, în 16-imile de finală din Cupa României.

Vezi și: FOTO Arena Națională, a 9-a casă pe care se joacă Derby de România » Care sunt toate cele 8 stadioane care au găzduit cel mai tare meci din fotbalul românesc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  09 Noiembrie 2018, 19:19

Daca in 4 meciuri in care nu a jucat,fcsb a castigat,de ce tinem asa mult sa-l bagam in meciul cu Dinamo?Adica vrem sa pierdem,mai ales ca vine dupa o accidentare? Eu numai inteleg nimic!

martinpen
martinpen  •  09 Noiembrie 2018, 10:44

Bai, dar voi numai despre durere si suferinte vorbiti ? Fotbalul asta e doar pentru masochisti ? Castiga doar cine e ranit mai mult, sau cum ?

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  09 Noiembrie 2018, 10:09

La FC FCSB capitan și simbol poate fi oricine. :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează