FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Mircea Rednic a bătut palma cu Dinamo! Primele declarații: „De mâine mă prezint la antrenamente”

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de , , - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 17:19 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 00:48

Mircea Rednic (59 de ani) va fi noul antrenor al lui Dinamo. „Puriul” a oferit primele declarații după ce a acceptat să revină la clubul alb-roșu. 

Astăzi, după o nouă rundă de negocieri cu oficialii lui Dinamo, Mircea Rednic a acceptat să preia postul de antrenor principal. Oficialii lui Dinamo au anunțat pentru GSP.ro că Rednic va semna joi. Contractul său va fi valabil un an, cu opțiune de prelungire. 

Primele declarații ale lui Mircea Rednic după ce a bătut palma cu Dinamo

„Situația în care e Dinamo m-a convins să vin. Nu din cauza mea am plecat de la Dinamo. M-au chemat tot în situații dificile, am format o echipă și apoi nu mi-au prelungit contractul. Problema e că după ce am plecat eu, Dinamo a avut probleme.

Eu sunt principalul responsabil cu transferurile în momentul ăsta. Ei au fost de acord. Dacă cineva propune un jucător bun, nu înseamnă că nu-l iau. E nevoie de un atacant și de un fundaș dreapta. Sorescu a făcut diferența în atac, și tu îl sacrifici, ca fundaș dreapta? N-am înțeles-o. 

Am văzut ultimele două meciuri. Trebuie să-i aduc la viață pe băieți, eu cred în ei, iar ei au nevoie de un antrenor cu experiență, care să-i așeze mai bine pe teren. Rămâne ca de la meciul care vine, am acceptat ca de mâine să mă prezint la antrenamente. Am semnat pe un an cu opțiune de prelungire”, a spus Rednic la ieșirea de la negocieri. 

Mircea Rednic: „Nu mai vin cu bani de acasă” 

„E un moment delicat, în astfel de momente trebuie să fii alături de acest club și acești suporteri. Nu știu exact cine mai e în lot, ce probleme sunt, de mâine, când voi fi la Săftica la antrenament, voi începe evaluarea lotului.

Este cel mai dificil moment în care am venit la Dinamo. Nu se pune problema de baghetă magică, ci de muncă, de încredere. Obiectivul e salvarea de la retrogradare, trebuie să fim realiști. Nu ne batem la play-off. E dureros, dar ăsta e obiectivul. Fanii m-au sunat, au trimis mesaje, și ei așteaptă.

Filosofia mea e simplă: avem mingea, atacăm toți. Pierdem mingea, ne apărăm toți. În ultima perioadă s-au apărat 3-4, în rest trimiteai taxiul după ei. Eu sunt foarte exigent. Nu mai vin cu bani de acasă, că nimeni nu a apreciat. Am venit și tot Rednic era căpușar, comisionar”, a adăugat antrenorul. 

Mircea Rednic are un trecut alarmant pentru Dinamo 

Mircea Rednic nu mai e de multă vreme un antrenor la modă, de top. S-au împlinit deja 10 ani de la ultimul trofeu câștigat de „Puriu”: Cupa în Azerbaidjan alături de Hazar Lankaran.

Dinamo a obținut ultimul titlu în Liga 1 cu Rednic pe bancă, dar asta se întâmpla în 2007, deci în urmă cu mai bine de 14 ani. În prezent, nu se pune problema ca trupa alb-roșie - în insolvență - să-și propună obiective îndrăznețe pe termen scurt. Echipa arată dezastruos, e pe 15, loc direct retrogradabil, și vrea să iasă din zona roșie a clasamentului.

Îngrijorător pentru „câini”: în precedentele 3 mandate, Rednic a dezamăgit de fiecare dată! „Puriul” e liber de contract din luna aprilie a acestui an, când Viitorul, actuala Farul, a decis să renunțe la serviciile sale.

Mircea Rednic a avut ultima perioadă bună chiar la Dinamo

Se reinventează Rednic la Dinamo? Ce-i drept, ultima experiență decentă a lui Rednic ca antrenor a fost tot în „Groapă”. Se întâmpla în sezonul 2015-2016, când Mircea a dus-o pe Dinamo în play-off, turneu încheiat pe 4 de „câini”. A disputat atunci și finala Cupei, pierdută în fața CFR-ului la loviturile de departajare.

A urmat însă începutul sfârșitului. Rednic a mers la Mouscron și, ulterior, la Al-Faisaly. În Belgia, a pierdut 27 de meciuri din 49, iar în Arabia Saudită 3/5.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Jucătorul lui Sheriff Tiraspol a fost la un pas de CFR Cluj: „Trebuia să mă sune, dar nu au făcut-o!”

Casa lui Cârțu, vandalizată din nou! Președintele CSU Craiova, reacție dură: „Atacați ziua, bă. Cu fața descoperită și fără cagulă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
1711098499159225
Cornel Pandele  •  29 Septembrie 2021, 22:57
Postat de duster4 pe 29 Septembrie 2021, 18:35

Tie ti-e de stapan saracu, il huleste dinamovistii pa nedrept. Trista e viata de gigist.

Vezi că fcfcsb trebuia să fie prima in insolventa sau faliment. Interesează te!! Fcfcsb a avut o datorie de 14 milioane euro ce a fost ștearsă!!!! Caută un pic și ai să vezi !!!

1711098499159225
Cornel Pandele  •  29 Septembrie 2021, 22:53

MIRCEA REDNIC OLE !!!!

creeperno115
creeperno115  •  29 Septembrie 2021, 22:44

Multa bafta iti doresc!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează