FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV VIDEO Portretul lui Dusan Uhrin: „Mână de fier! Trebuie să dea cineva cu pumnul în masă la Dinamo”

Dusan Uhrin are misiunea de a o salva pe Dinamo de la retrogradare. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dusan Uhrin are misiunea de a o salva pe Dinamo de la retrogradare. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 11:13 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 11:15

Alin Minteuan (44 de ani), fostul „secund” al lui Dusan Uhrin (53 de ani) de la CFR Cluj, i-a făcut portretul antrenorului ceh care are misiunea de a o salva pe Dinamo de la retrogradare.

Dusan Uhrin și Alin Minteuan au colaborat în 2009, la CFR Cluj, în scurta perioada petrecută de tehnician la „feroviari”. Antrenorul român a subliniat aspectele cu care Uhrin se evidențiază în vestiar și critică vocile care îl acuză pe ceh că nu ar fi un bun comunicator. 

Minteuan: „Dusan Uhrin e omul potrivit pentru Dinamo”

„Cred că e omul potrivit. E o mână de fier și trebuie să fie cineva care să dea cu pumnul în masă acolo, pentru că lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie, mai ales din punct de vedere disciplinar. Era foarte exigent, cerea jucătorilor foarte multă disciplină. Pune mare accent pe partea fizică, dar acum e foarte greu să schimbi ceva la Dinamo. 

Singurul lucru care poate fi schimbat e discplina, acolo poți interveni imediat. Din punct de vedere fizic, nu mai ai ce să mai faci. E o situație destul de grea pentru Dusan. Până la urmă, trebuie să încerce și, dacă a ales varianta de a veni, are și ceva argumente”, crede Minteuan. 

Alin Minteun: „Ce comunicare? Jucătorul trebuie să joace fotbal!”

„Până la urmă, există un translator care poate să intermedieze discuțiile. Eu n-am simțit acest lucru în momentul în care a fost la CFR Cluj. Până la urmă, jucătorul e plătit să joace fotbal. Ce comunicare? Dacă există o problemă, antrenorul discută cu un jucător, doi, trei. Dar nu mi se pare un lucru în regulă să faci discuțiile acestea în fiecare zi. 

Jucătorul e plătit să joace fotbal, nu să comunice în permanență cu antrenorul. Antrenorul își alege metodele. Am jucat și eu afară (n.a - în Israel). Antrenorul a discutat cu mine de câteva ori într-un an”, a declarat Alin Minteuan, la GSP Live. 

DDB l-a adus pe Dusan Uhrin ca să facă ordine la Dinamo

Dusan Uhrin are imaginea unui tehnician strict, obișnuit să controleze toată activitatea. Oamenii care au mai lucrat cu cehul în România îl descriu ca pe un antrenor bun, arogant, slab comunicator.

„În mandatul trecut a spus că nu avea nevoie de preparator fizic, că nu conta care era doctorul. I se pare că se poate descurca singur. Ca pregătire e bun, tactic, are idei. Nu vorbește mult cu jucătorii, nici nu stăpânește vreo limbă străină în care să se înțeleagă cu ei”. La 53 de ani, Uhrin se află într-un moment greu al carierei, după ce fusese considerat un antrenor cu un mare potențial. A fost demis de la Gaz Metan și de atunci a rămas șomer până acum, când l-a curtat DDB.

Citește și alte știri despre Dinamo:

Numirea lui Uhrin la Dinamo, criticată de o legendă a clubului: „Mi-e greu să cred că va reuși! Echipa e lângă prăpastie”

Fanii lui Dinamo, un nou apel: câţi bani lipsesc pentru a salva Săftica! Comparaţie halucinantă cu Notre-Dame

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
creeperno290
creeperno290  •  15 Aprilie 2021, 22:44

Rednic n-are bugetul necesar pentru sacul cu jucatori

mailman.two
mailman.two  •  15 Aprilie 2021, 20:24

redic trebuia adus acum.

csasud
csasud  •  15 Aprilie 2021, 16:31

Doar ca Dinamo nare masa

Vezi toate comentariile (7)
Comentează