FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Veste mare pentru Dinamo sau încă o fumigenă cu iz electoral? Situația noului stadion ar putea fi complet schimbată: „Promit că asta va fi prioritatea mea!”

Modernizarea stadionului Dinamo s-a împotmolit
Modernizarea stadionului Dinamo s-a împotmolit

Articol de - Publicat marti, 19 februarie 2019 15:39

Stadionul lui Dinamo e singurul din Capitală care nu va fi gata la timp pentru EURO 2020. Mai mult, există temerea că arena nu va mai fi deloc construită, din cauza problemelor legislative.

Totuși, dinamoviștii primesc o veste optimistă de la Dan-Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care susține prin intermediul unei postări pe Facebook că va face tot posibilul pentru ca o nouă arenă să fie construită cât mai repede în „Ștefan cel Mare”. 

„Pe masură ce trec lunile, devine tot mai evident că organizarea Euro 2020, în condiții optime, va fi foarte dificilă. Compania Națională de Investiții a comunicat ieri că a finalizat expertizele tehnice, avizele, studiile de teren și de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giulești și Steaua, parte din angajamentele asumate de România pentru organizarea la București, în 2020, a 4 partide din cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de Fotbal.

Din nefericire pentru cetățenii sectorului 2, vestea proastă este că Stadionul Dinamo se află încă într-o situație incertă. Presa a comunicat ieri, eronat, că una dintre probleme ar fi legată chiar de lipsa de concurs oferită de Primăria sectorului 2. Dincolo de falsa informație potrivit căreia refacerea PUZ-ului ține de primăria de sector, ea fiind în atribuțiile Consiliului Municipiului București, aruncarea responsabilității în curtea primăriei de sector este, ca să folosim un termen fotbalistic, o fentă ieftină, menită să împartă responsabilitatea între cât mai multe părți.

Prin intermediul ADP sector 2, direcție al cărei coordonator direct sunt, am realizat toate obiectivele necesare unei bune organizări a EURO 2020. Toate lucrările de modernizare și reabilitare din atribuțiile noastre vor fi gata cu un an înainte de prima lovitură de începe a EURO. Noi, pe plan local, vom fi gata. Structurile aparatului guvernamental, cel mai probabil, nu vor fi. Este un eșec ce trebuie asumat de către cei responsabili.

Le promit locuitorilor Sectorului 2 că, indiferent de atitudinea instituțiilor statului, de litigii și rea vointă, de procedurile stufoase ce vor urma, una dintre prioritățile mele va fi găsirea unei soluții pentru a reabilita stadionul Dinamo, un proiect prea mult amânat”.

Stadion Dinamo

  • S-a dorit inițial reabilitatea stadionului, dar din cauza problemelor judiciare nu poate fi preluat în cadrul programelor CNI
  • CS Dinamo și CNI au depus documentația pentru un nou amplasament
  • În acest moment au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate și fezabilitate
  • Este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție, astfel încât să fie respectate prevederile UEFA și ISU. 

Vezi și: VIDEO+FOTO Ultimele detalii » Cum va arăta noul stadion Ghencea + informații despre Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
467991146719096
Costel Rosoiu  •  24 Februarie 2019, 09:08

Nu era mai bine pe vremea comunismului? Daca se hotara ca stadionul se pune in Piata Unirii,se darama tot si in maxim un an de zile se construia un stadion.Acum s-a format o serie de institutii pentru aprobari si aprobari neicuta,ca pana la urma se renunta,iar motive sunt o mie.Armata de intelectuali si legi date aiurea,ingradesc multe investitii-de ce pana acum de ani de zile se treneaza construirea autostrazii Comarnic-Brasov?Pericolul mare in ziua de astazi sunt asa zisii intelectuli facuti prin studii la distanta,cu diplome luate pe bani,care nu stiu sa intocmeasca niste proiecte care puteau fi sustinute.Se promoveaza oameni ,care in viata lor n-au condus nici macar niste functionari intr-un birou,si atunci ce pretentii sa avem?

255601551624794
Mircea Raicu  •  19 Februarie 2019, 22:18
Postat de se_rade_de_fc_fcsb pe 19 Februarie 2019, 17:22

PNL-PDL, te rog. Fiindcă în PNL stau bine ascunși nemernicii de la PDL, care așteptă cea mai mică oportunitate pt a reveni la putere și a continua distrugerea României.

Se _ râde _ de _ dinamo

vasy86le
vasy86le  •  19 Februarie 2019, 22:11

Stiucane, Tolontan, faceti o ancheta, cum se poate ca badea sa detina pe termen nelimitat un bun al statului, ceva pute rau aici.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează