FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ GSP Vraiște! 3 probleme pe care Dinamo trebuie să le rezolve urgent în 2022, anul în care retrogradarea bate la ușă

Dinamo n-a câștigat deloc în deplasare în acest sezon / foto: Raed Krishan (GSP) +36   FOTO
Dinamo n-a câștigat deloc în deplasare în acest sezon / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 01:33 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 13:43

Cu trei zile înaintea primului meci oficial din 2022, Dinamo se găsește tot în „beznă”. Venirea lui Stoican n-a adus și clarificarea enigmelor din club, iar soluțiile întârzie să apară. 

Penultima clasată din Liga 1 debutează în noul an vineri, pe terenul lui FC Argeș. Cum retrogradarea bate la ușă, „câinii” au nevoie de măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor care au îngenuncheat-o în ultimele luni. Iată trei dintre ele:

1. Dinamo trebuie să oprească picajul din deplasare

Formația alb-roșie e obligată, în primul rând, să oprească seria defectuoasă din meciurile jucate în deplasare. Zece meciuri și zece înfrângeri e bilanțul fără precedent înregistrat de „câini” în actualul campionat, o performanță deprimantă pentru fani, unică în istoria clubului și pe care doar câteva formații din Europa o mai contabilizează în 2021/22.

Prima oportunitate e după colț, vineri, în deplasarea de la Pitești,  însă ecuația nu-i deloc una simplă, FC Argeș având una dintre cele mai compacte defensive din campionat.

27 de goluria încasat Dinamo în 10 deplasări, reușind să puncteze doar de patru ori

2. Absurd: atacă evitarea retrogradării fără un portar cu experiență

Cum Plamen Iliev refuză să mai continue în Ștefan cel Mare, Dinamo e în absurda postură de a intra în lupta pentru evitarea retrogradării fără a avea la dispoziție un portar experimentat. 

Roș-albii au încercat să-l împrumute pe Cristiano Figueiredo de la CFR, fără succes, și se bazează în prezent pe trei goakeeperi din propria academie: Eșanu, cu un sezon de coșmar până acum, Ștefan Fara, care încă nu și-a făcut debutul în prima ligă, și puștiul de 16 ani Chioveanu.

Dinamo mai are timp, așadar, doar câteva zile pentru a găsi o variantă decentă între buturi. Între timp, Stoican l-a adus în staff pe Emilian Dolha, cel care se va ocupa de pregătirea portarilor.

+32 FOTO
  • Emilian Dolha / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

3. Depășesc „câinii” orgoliile?

Dacă lupta pentru supraviețuire e greu de susținut cu un om fără experiență în poartă, ar mai fi o certitudine. Cu un lot divizat în continuare de orgolii și împărțit în „bisericuțe”, misiunea se anunță a fi infinit mai complicată pentru o echipă ce orbecăie de luni în șir printr-o ceață densă. 

Toamna trecută, tensiunile din vestiar erau la ordinea zilei, iar jocurile de culise și-au găsit ecoul în rezultatele dezastruoase din campionat

Dacă Stoican nu umblă rapid la coeziunea și relațiile interumane din interiorul grupului, „câinii” riscă să-și primească sentința mai devreme decât și-ar imagina și cel mai pesimist fan.

VIDEO Toate informațiile înainte de FC Argeș - Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo:

OFICIAL Dinamo a anunțat două transferuri în același timp » Datele contractelor

Dinamo a luat decizia în cazul lui Sorescu » GSP a aflat oferta finală primită de „câini” de la locul 3 din Polonia

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dvd1
dvd1  •  18 Ianuarie 2022, 04:58

mesaj pt DDB (Doar Divizia B): adunati bani ca sa cumparati meciul cu Arges. E singura posibilitate ca Dinamo sa cistige. Daca nu cumparati iar va fi 3-0 pt Arges. Si dupa aia cu ficisibi trebuie cumparat meciul. Acolo va fi mult mai simplu pt ca aia chiar nu mai au pt ce sa joace. Sint pe locul 2 asigurat spre fericirea *** erudit, scriitor si poliglot care s-a ascuns putin la umbra ca sa poata scrie in liniste

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dvd1
dvd1  •  18 Ianuarie 2022, 04:52

eu l-as baga pe Dolha in poarte fara nici o problema. Sigur e mai bun decit toti aia de acolo

dvd1
dvd1  •  18 Ianuarie 2022, 04:49

retrogradarea nu mai bate demult la usa. A batut deja de ceva vreme si Dinamo a raspuns "prezent"

Vezi toate comentariile (5)
Comentează